Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ




Κι αν τα εγκαίνια της ΔΕΘ με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας του και τα επεισόδια   είναι από τις πρώτες ειδήσεις, μια απεργία εργαζομένων και μια δήλωση στρατηγού  των ΗΠΑ μοιάζει να σηματοδοτούν την πορεία του μέλλοντός μας.
 
Από τη μια το Πρωτοδικείο του Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ ο ΣΕΒ στην  ανακοίνωσή του τρομοκρατεί με τη ««σημαντική βλάβη που προκαλείται στην ελληνική οικονομία από τις αυθαίρετες δράσεις μιας μικρής μειοψηφίας συνδικαλιστών» ζητώντας παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρμοδίων αρχών.
 
 
 
Από την άλλη ο Στρατηγός Ντάνφορντ, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, μίλησε στους αμερικανούς δημοσιογράφους, μετά από την συνάντηση που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη, επισημαίνοντας την «αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ» της Ελλάδας και δηλώνοντας πως ««Αν δούμε το χάρτη και τις τρέχουσες επιχειρήσεις σε Λιβύη και Συρία αλλά και τις πιθανές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ευκαιρίες εδώ είναι αρκετά σημαντικές».

Το ΠΑΜΕ έσωσε την αξιοπρέπεια της Θεσσαλονίκης!



Κάποιοι όφειλαν να θυμίσουν στον Τσίπρα και τους «ανθύπατους» τύπου Παϊατ, πως η Θεσσαλονίκη έχει μακρά ιστορία εργατικών και κοινωνικών αγώνων!
Ποιός όμως θα το έκανε αυτό;

 

Το ΠΑΜΕ έσωσε την αξιοπρέπεια της ΘεσσαλονίκηςΗ Θεσσαλονίκη, χθες Σάββατο, ήταν μια πόλη αστυνομοκρατούμενη, με ΜΑΤ και ασφαλίτες σχεδόν σε κάθε γωνιά του κέντρου, με drones και ελικόπτερα να ελέγχουν από αέρος την κίνηση στους δρόμους.

Μια πόλη-φρούριο, με ακροβολισμένους πράκτορες των γιάνκηδων να παρακολουθούν κάθε βήμα των «ιθαγενών».

Μια πόλη που, με αφορμή τη ΔΕΘ και για να ικανοποιήσει τους υπερατλαντικούς της συμμάχους, η κυβέρνηση Τσίπρα την μετέτρεψε σε βαλκανική «disneyland» των αμερικανικών μονοπωλίων.

Κάποιοι έπρεπε να βγουν στους δρόμους, να αντιδράσουν τόσο στη βαρβαρότητα και κοροϊδία της κυβερνητικής πολιτικής όσο και απέναντι στην προκλητική παρουσία των φονιάδων ιμπεριαλιστών στην πόλη.

Κάποιοι έπρεπε να βροντοφωνάξουν, εξ ονόματος του εργαζόμενου λαού της πόλης (αλλά και ολόκληρης της χώρας), πως η ελληνική συγκυβέρνηση και τα αμερικανικά γεράκια που κουβαλήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, είναι ανεπιθύμητοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις...


Όταν έχεις σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα...

Μια φωτογραφία* αξίζει χίλιες λέξεις... 
Μια, θα λέγαμε, “καλλιτεχνική” φωτογραφία από το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη – που περιλαμβάνει την συνολική εικόνα των "Μακεδονομάχων"... 
Ολίγον Ελλάδα, μια Μακεδονία, ένας Παπάς κι ένας Κώλος... 
Όλη η σαπίλα σε μια εικόνα... Πατριδοκάπηλοι - Ακροδεξιοί - Χριστέμποροι...

Ο ένας έχει ράσα... Είναι πιθανόν κληρικός, αν και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Ο τύπος κρατά μια μεγάλη εικόνα της Παναγίας, ενώ φορά ασφυξιογόνα μάσκα. Μάλλον παρουσιάστηκε σε όραμα η Παναγία και του είπε Σήμερα στη συγκέντρωση, θα πέσουν δακρυγόνα. Εκτός από μάσκα πάρε και κάτι να σε φυλάει από τους άντρες των ΜΑΤ.

Δικαίωση των μνημονίων και ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού η ομιλία του Αλ.Τσίπρα στη ΔΕΘ



Σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ θα μπορούσε να είχε τίτλο "τα μνημόνια τώρα δικαιώνονται" και υπότιτλο "νέο ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού".

Όλα τα υπόλοιπα, που περιέχονται στις βαρύγδουπες εξαγγελίες, αποδείχτηκαν "άνθρακες". Ο λαός μπορεί να δει ότι πίσω από τις δήθεν ελαφρύνσεις, βρίσκονται η μονιμοποίηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και του αντεργατικού οικοδομήματος, που θεμελίωσαν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, άλλωστε κι έδωσε διαβεβαιώσεις στους εταίρους του, σε ΕΕ και ΔΝΤ, ότι "θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα".

Αμερικανικές Ιστορίες Τρόμου



Ε, λοιπόν, σύντροφοι, περάσαμε πλέον στη σφαίρα του εξωφρενικού!... Η συμπύκνωση των πολιτικών πραγματικών γεγονότων που τρέχουν πίσω, και εν τω βάθει που λένε κι οι γιατροί για τις κρυφές κακοήθειες, από τις επικοινωνιακές φανφάρες και κορόνες, είναι κυριολεκτικά ο τίτλος μιας δημοφιλούς σειράς θρίλερ με τίτλο «American Horror Story» (αμερικανική ιστορία τρόμου).
 
Δε χρειάζεται αποκρυπτογράφηση το τρομακτικό σκηνικό που στήνεται για τον ελληνικό και όλους τους βαλκανικούς λαούς. Αρκεί η φωτογραφία, κακέκτυπο με καθυστέρηση δεκαετιών της Θάτσερ με κάσκα ανθρακωρύχου στη φοβερή τότε απεργία στην Αγγλία, του δημάρχου Αθηναίων δίπλα στον Αμερικανό πρέσβη με τσάπες στα χέρια για την επέκταση της δενδροφύτευσης των αμερικανικών συμφερόντων στην καρδιά της Αθήνας, στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Μια εικόνα που ήρθε ν' απαντήσει συγκινητικά και με ψυχή βαθιά στην αποκοτιά των εργατών του ΠΑΜΕ, που προσπάθησαν να γκρεμίσουν απ' το βάθρο του το άγαλμα του Τρούμαν.

Χωρίς αγώνες δε σου έμεινε καρβέλι, εργάτη άκου τον Αριστοτέλη…

 

Δε θέλει πολλή φιλοσοφία -Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ

Το λέει και ο Αριστοτέλης εξάλλου καθώς αγναντεύει το Θερμαϊκό από την πλατεία του.

Δε θέλει πολλή φιλοσοφία και μαρξισμό για να το καταλάβει κανείς. Το λέει και ο Αριστοτέλης εξάλλου καθώς αγναντεύει το Θερμαϊκό από την πλατεία του.



Χωρίς ταξική συνείδηση για μπούσουλα, πηγαίνεις ξιπόλητος στα αγκάθια. Ή και ξεβράκωτος (σαν τους λες σανσκιλοτ στη Γαλλία του 18ου αιώνα) απέναντι στην εξουσία.



Χωρίς αγώνες δε σου έμεινε καρβέλι, εργάτη άκου τον Αριστοτέλη…

ΣΥΡΙΖΑ : Το ανέκδοτο που έγινε ιστορία


 
Όποιος είχε την ελάχιστη σχέση με την πολιτική, πριν την ορμητική είσοδο στο πολιτικό προσκήνιο του “αριστερού” σχεδίου διακυβέρνησης με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκπονήθηκε από μεσαίου βεληνεκούς “διανοητές” και δυστυχώς στηρίχθηκε και από τίμιους αγωνιστές της αριστεράς, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΝ που αργότερα μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούσαν κινούμενη όνειδος τόσο σε πολιτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Το μοτίβο δεν άλλαξε. Μετεβλήθη μόνο ο καμβάς, αποκτώντας την εξωτερική σοβαρότητα της κυβερνητικής διαχείρισης.
γράφει ο Χρήστος Μιάμης*
Όσοι γνωρίζουν δεν λησμονούν, ότι τα μέλη του ΣΥΝ στα πανεπιστήμια ή στα εργατικά σωματεία εξαντλούσαν την χρησιμότητα τους κλείνοντας ή ανοίγοντας τις θύρες των αιθουσών που λάμβαναν χώρα οι πολιτικές διαδικασίες. Ακριβώς για αυτό πρόκειται για «παραβίαση ανοικτών θυρών», όπως και έκφραση του αστείρευτου χιούμορ που διαθέτει η ιστορία, η ανάληψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της διακυβέρνησης της χώρας.

«Δεν άφησαν στο λαό άλλην εκλογή από την ένοπλη αντίσταση και πάλη» Η 3η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 1947




Μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του ΚΚΕ, της Κεντρικής του Επιτροπής, στην περίοδο της ένοπλης ταξικής αναμέτρησης (1946 - 1949), είναι η 3η Ολομέλεια της ΚΕ του Κόμματος, που έγινε το Σεπτέμβρη του 1947. Είναι η Ολομέλεια που προσανατόλισε στη γενίκευση της ένοπλης δράσης. Η 3η Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε στις 11 - 12 Σεπτέμβρη 1947.
 Οι εργασίες της Ολομέλειας ξεκίνησαν πέντε μόλις μέρες μετά από την ορκωμοσία της νέας αστικής κυβέρνησης του Θεμιστοκλή Σοφούλη και 19 μήνες μετά από τη 2η Ολομέλεια του Φλεβάρη του '46, χρονικό διάστημα κατά το οποίο χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Η 3η Ολομέλεια της ΚΕ είναι ιστορικής σημασίας για την πορεία του ΚΚΕ και του ΔΣΕ στα χρόνια 1947 - 1949. Οι Αποφάσεις της αποτύπωσαν το προϋπάρχον αίτημα των καιρών, την αντιστοίχηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος με το βαθμό όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων. Το πνεύμα της Ολομέλειας και των Αποφάσεών της συμπύκνωνε ο Ν. Ζαχαριάδης σ' ένα σημείο του άρθρου του «Υπέρ βωμών και εστιών»: «Η Ολομέλεια διαπίστωσε ότι (...) δεν άφησαν στο λαό άλλην εκλογή από την ένοπλη αντίσταση και πάλη, ότι ο λαός ακολουθώντας το δρόμο που του υπόδειχνε η τιμή και το καθήκον, εκτελούσε το μοναδικό χρέος που του επέβαλε η ιστορία του και η αγάπη προς την Πατρίδα του» («Ριζοσπάστης», 8-10-1947).