Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



«Γυναίκα βγές μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση»





Όμάδα Γυναικών Ώραιοκάστρου
(μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας)
Καλούμε τα μέλη και τίς γυναίκες του δήμου μας στην
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 12οΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΕ
- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016
- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2017
- ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 19:00

ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ



ΤΗΛ.6980472321



Κόβουν, ράβουν, ακρωτηριάζουν





Ο σφιχτός εναγκαλισμός των «ευεργετών» (βλ. Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος), οι οποίοι διά της μεθόδου της τάχα «δωρεάς» αποκτούν μόνιμο ρόλο στην δημιουργία, εκτέλεση και εκμετάλλευση του πολιτιστικού έργου. Η απειλητική ανάσα των επενδυτών (βλ. Ελληνικό), οι οποίοι επιβάλουν, θεσμικά και νομοθετικά, το κατάλληλο περιβάλλον ώστε η Πολιτιστική Κληρονομιά να μην αποτελεί κατά καμία θεωρητική ή πρακτική έννοια εμπόδιο στα σχέδιά τους. Αρπακτικά που καραδοκούν να αρπάξουν ένα μερίδιο από τα πολλά υποσχομένα πλην «κακά» από το Δημόσιο αξιοποιημένα μνημεία. Πολιτιστικοί φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού που ασφυκτιούν μέσα σε δημοσιονομικούς κόφτες, χωρίς χρήματα και προσωπικό ή  με προσωρινά απασχολούμενο προσωπικό κάτω από όλων των ειδών τις εργασιακές σχέσεις τύπου γαλέρας (εξαιρουμένης της μόνιμης εργασιακής σχέσης).

Αυτό είναι το «ανθηρό» πολιτιστικό τοπίο της πρωτοδεύτερης φοράς «αριστερά». Σε αυτό το ωραίο περιβάλλον, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, η υπουργός Λυδία Κονιόρδου, η οποία ως ήταν αναμενόμενο δεν ήρθε να κομίσει τίποτε το νέο, αλλά να υπηρετήσει αυτή την ίδια πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της οποίας έγινε μέλος, φροντίζει και αυτή να βάλει το δημιουργικό της βοτσαλάκι.
Πρώτα έδωσε στα σωματεία των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού το νέο σχέδιο Οργανισμού λειτουργίας του Υπουργείου, το οποίο επιδίδεται σ’ ένα «κόψιμο και ράψιμο» (αλλού συνενώνει Υπηρεσίας και αλλού διαμελίζει) χωρίς σχέδιο, προγραμματισμό και στόχο πλην ενός: την δημιουργία του κατάλληλου εδάφους ώστε η διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος να πέσει σαν ώριμο φρούτο σε διάφορους «ικανούς» διαχειριστές.

Ψηφίσματα συμπαράστασης της Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

08/02/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ

         Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας με ΟΜΟΦΩΝΗαπόφαση εκφράζει  τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που είναι ξανά στους δρόμους στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.
Θεωρούμε δίκαιο τον αγώνα τους γιατι τα νέα αντί-ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε. τους πετούν μια ώρα νωρίτερα εκτός παραγωγής.
Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση, του τρίτου Μνημονίου που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που έρχεται να προστεθεί στα άλλα δυο μνημόνια των ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) όσο και της ΕΕ (νέα ΚΑΠ 2014-2020), τόσο στο εισόδημα τους με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους όσο και με τις αυξήσεις στο φόρο, τα χαράτσια και τις εισφορές τους.
Συνολικά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε όλοι μαζί τώρα το ανάστημά μας μπροστά στην άνευ προηγουμένου αντί-ασφαλιστική και φορολογική επίθεση που δεχόμαστε, ανατρέποντας τα σχέδια της κυβέρνησης.
Να παλέψουμε όλοι μαζί, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Ε.Ε.. Για το δικαίωμα στον αγώνα, για να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος που πάνε να επιβάλλουν στη κοινωνία.
Τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών μας αφορούν όλους.
‘Όλοι στο δρόμο του Αγώνα για να ανατρέψουμε το σχέδιο κυβέρνησης και ΕΕ στην κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης.


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης










ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

08/02/2017
ΨΗΦΙΣΜΑ  συμπαράστασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
στον Δήμαρχο Πάτρας ΚΩΣΤΑ  ΠΕΛΕΤΙΔΗ

    Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση  εκφράζει  τη συμπαράστασή της στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδηπου παραπέμπεται σε δίκη στις 13 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος .
Ο Δήμαρχος είναι κατηγορούμενος, επειδή το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, κάνοντας πράξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλεγε ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση και με κανέναν τρόπο να διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητα παραχωρώντας δημοτικούς χώρους στη ναζιστική - φασιστική - εγκληματική οργάνωση Χρυσής Αυγής  για να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις και να ρίξει το ρατσιστικό της δηλητήριο.
Είναι τσιράκια του σάπιου και βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Πρέπει να καταδικάζονται και να απομονώνονται όπου εμφανίζονται , σε κάθε χώρο δουλειάς- μόρφωσης- τόπο κατοικίας, παντού
Οι συνταξιούχοι της πόλης μας αλλά και όλης της χώρας έχουν μνήμη. Οι σημερινοί Χρυσαυγίτες είναι οι απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του φασισμού, των ταγματασφαλιτών, των κουκουλοφόρων καταδοτών και προδοτών που γνωρίσαμε.
Η δίωξη του δημάρχου της Πάτρας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της Πάτρας, αφορά όλους μας σ’ όλη τη χώρα. Είναι επικίνδυνη εξέλιξη.
Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το δήμαρχο και την απόφασή του και ζητάμε από την κυβέρνηση να παρθεί πίσω η πολιτική – δικαστική δίωξή του.


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης





Κοροϊδία με τις εισφορές


Το γνωστό τροπάρι περί μείωσης των εισφορών για το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ επανέλαβε χτες στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, επιχειρώντας με μισές αλήθειες να αθωώσει την αντιασφαλιστική πολιτική που συνεχίζει ακάθεκτη η σημερινή κυβέρνηση, η οποία επικεντρώνει στο ζήτημα των εισφορών, θέλοντας να κρύψει το κύριο: Οτι το ύψος των συντάξεων μειώνεται δραστικά με τον νέο νόμο, ενώ συρρικνώνονται και όλες οι υπόλοιπες παροχές από τον νέο ΕΦΚΑ. Ετσι, στην περίπτωση των αυτοαπασχολούμενων, ακόμα κι αν προς το παρόν μειώνονται οι εισφορές κατά μερικές δεκάδες ευρώ, θα το βρουν μπροστά τους με τις συντάξεις πείνας στα γηρατειά, καθώς η μεγαλύτερη σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 582 ευρώ με 35 χρόνια ασφάλισης στο 67ο έτος της ηλικίας! Συνολικά οι συντάξεις τους θα είναι κατά 50% μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, πάει πολύ η κυβέρνηση να επαίρεται για τις δήθεν μειωμένες εισφορές, όταν έχει ταράξει τους αυτοαπασχολούμενους στα χαράτσια, στα τέλη επιτηδεύματος, στην αυξημένη φορολογία, όταν δηλαδή τα παίρνει πολλαπλάσια από την άλλη τσέπη. Και εν τέλει, μόνο από αγαθοεργία δεν το κάνει, αφού πλέον μια μεγάλη μάζα ασφαλισμένων, εξαντλημένοι από τα χαράτσια, σταματούν να πληρώνουν τις εισφορές τους και μένουν ανασφάλιστοι. Επομένως, για να διευρύνει την εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ ενδιαφέρεται η κυβέρνηση και όχι να ελαφρώσει τους ασφαλισμένους, αφού έτσι κι αλλιώς τους έχει φέρει στο «αμήν» με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της.