Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤ: Κέρδη 339 εκατομμύρια σε δύο χρόνια από τα ελληνικά ομόλογα





ΕΚΤ: Κέρδη 339 εκατομμύρια σε δύο χρόνια από τα ελληνικά ομόλογα

 



Κέρδη 339 εκατομμύρια ευρώ είχε τη διετία 2016 – 2017 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχει στην κατοχή της. 
Συνολικά η ΕΚΤ  διακρατά ελληνικά ομόλογα ύψους 9,5 δισ. ευρώ. Η μέση εναπομένουσα διάρκεια των ομολόγων αυτών, που είχαν αγορασθεί από την ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών τίτλων (Securities Markets Programme – SMP), είναι 2,8 χρόνια. Στα δύο πρώτα χρόνια από τόκους που πληρώνει ο ελληνικός λαός τα κέρδη ανήλθαν σε 154 εκατ. ευρώ για το 2017 και 185 εκατ. ευρώ το 2016. Το σύνολο 339 εκατομμύρια.  

Το Δικαστήριο της ΕΕ κρίνει νόμιμες τις απολύσεις εγκύων εργαζόμενων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων

22-02-2018

Το δικαστήριο της ΕΕ θεωρεί νόμιμες τις απολύσεις έγκυων εργαζομένων, εφόσον γίνονται στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων. Η απόφαση αυτή φέρνει νέο χτύπημα στις εργατικές κατακτήσεις, αφήνει απροστάτευες τις εργαζόμενες γυναίκες και θεσμοθετεί, στο όνομα της ισότητας, το ίσο δικαίωμα στην… απόλυση.



Νέο χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα φέρνει η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, που θεωρεί νόμιμες τις απολύσεις των εγκύων εργαζόμενων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων. Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα μέχρι τώρα ισχύοντα που προστάτευαν τις εργαζόμενες από την απόλυση, κατά το διάστημα της εγκυμοσύνης τους και της άδειας μητρότητας.

Αλλος στόχος


«Είναι αδιανόητο να μένει η Αθήνα χωρίς λεωφορεία από τις 11 έως τις 6 μ.μ. και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες επειδή οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ κάνουν εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Οι συνελεύσεις αυτές πρέπει να γίνονται τα Σαββατοκύριακα κι όχι σε ώρες αιχμής. Είναι από αυτά που θα αλλάξουμε αμέσως». Αυτό έγραψε προχτές στα μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τη στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ. Οσο κι αν υποκρίνεται ότι το ενδιαφέρον του αφορά τους ταλαίπωρους επιβάτες, δεν πείθει. Γιατί πηγές της μόνιμης ταλαιπωρίας είναι ο κατεστραμμένος και ελλιπής στόλος των λεωφορείων, το ακριβό εισιτήριο, τα αραιά δρομολόγια, οι πολλές περιοχές που δεν εξυπηρετούνται ή καλύπτονται ελλιπώς, τα ωράρια - λάστιχο και οι κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι. Για όλα αυτά, βέβαια, η ΝΔ και ο πρόεδρός της δεν λένε τίποτα, αφού μοιράζονται την ευθύνη με τα άλλα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις, για την άθλια κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες. Αλλά ούτε για την καλύτερη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων «καίγεται» ο Κυρ. Μητσοτάκης, προτείνοντας οι Γενικές Συνελεύσεις να γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Αλλωστε, τα λεωφορεία κυκλοφορούν και τις επτά μέρες της βδομάδας και επομένως εκατοντάδες οδηγοί δουλεύουν κανονικά, όπως και τις καθημερινές. Αλλος είναι ο καημός της ΝΔ: Να συκοφαντήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να προχωρήσει την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα ένα βήμα πιο πέρα από εκεί που την πήγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βάζοντας επιπλέον εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας.

Ayelet-Shaked:«όλες οι παλαιστινιακές μητέρες πρέπει να σκοτωθούν»




Η Ayelet-Shaked, ισραηλινή βουλευτής και νούμερο δύο της κυβέρνησης Νετανιάχου, έγραψε στην επίσημη σελίδα της στο facebook ότι «όλες οι παλαιστινιακές μητέρες πρέπει να σκοτωθούν» ακόμη και με επίθεση κατά της λωρίδας της Γάζας.



 

«Πρέπει να τις σκοτώσουμε ώστε να μην δημιουργήσουν νέα μικρά φίδια», δήλωσε με περιφρόνηση το θηλυκό μέλος της knesset προσθέτοντας, πάντα ενάντια στις μαμάδες: «πρέπει να διαλυθούν (εξαφανιστούν) και τα σπίτια τους έτσι ώστε να μην μπορούν να φέρουν περισσότερους τρομοκράτες στο φως. Είναι όλοι εχθροί μας και το αίμα τους πρέπει να χυθεί στα χέρια μας. Αυτό ισχύει και για τις μητέρες των νεκρών τρομοκρατών».

Η αλήθεια για τα σκάνδαλα της Φαρμακοβιομηχανίας



Αυτές τις μέρες, με αφορμή την υπόθεση “NOVARTIS”(που κατηγορείται για  χρηματισμό γιατρών, προκειμένου να συνταγογραφούν τα δικά της φάρμακα έναντι των ανταγωνιστών της και για δωροδοκία πολιτικών αξιωματούχων, τμημάτων του κρατικού μηχανισμού, για να υπερτιμολογούνται τα φάρμακά της), πληθαίνουν οί διάφορες “αναλύσεις” για τον κλάδο της Φαρμακοβιομηχανίας. Αναλύσεις που πολλές φορές, συνειδητά ή όχι, ενσωματώνουν όλη την κατεστημένη επιχειρηματολογία και “σκανδαλολογία”. Ή ακόμα και μια ακροδεξιά ρητορική που τσουβαλιάζει και τους εργαζόμενους, τόσο στον συγκεκριμένο κλάδο όσο και σε άλλους κλάδους.

Μπροστά στο «αναπτυξιακό» συνέδριο κυβέρνησης - Περιφέρειας Πελοποννήσου


Το βασικό ερώτημα για τα λαϊκά στρώματα παραμένει: Ποιον θα ωφελήσει αυτή η ανάπτυξη;
Ο κλάδος της Ενέργειας είναι χαρακτηριστικός για να βγουν συμπεράσματα.

Με επίκεντρο τη Μεγαλόπολη διαμορφώνουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ενεργειακό κόμβο.

Ολοκληρώνεται η νέα γραμμή μεταφοράς υπερυψηλής τάσης 400 KV Μεγαλόπολη - Πάτρα και αναβαθμίζεται η γραμμή Μεγαλόπολη - Κόρινθος - Αττική.

Θα κατασκευαστεί νέα γραμμή υπερυψηλής τάσης 400 KV Μεγαλόπολη - Μολάοι και νέα γραμμή υψηλής τάσης 150 KV Μολάοι - Νεάπολη.
Θα γίνει διασύνδεση με διπλό υποβρύχιο καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος Νεάπολη - Κρήτη (Χανιά).

Διαμορφώνεται έτσι ένα πλέγμα - δάσος γραμμών μεταφοράς και πυλώνων που έχει τη δυνατότητα να παίρνει και να δίνει ρεύμα σε κάθε σημείο που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, διασφαλίζοντας τη μεταφορά του ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά (Φ/Β) που διαρκώς επεκτείνονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά ακόμα και από τις ΑΠΕ της Κρήτης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, ψηφίζει συνέχεια νόμους που ενισχύουν και θωρακίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια.