Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

«Μαύρος» χειμώνας για τον λαό

 

Eurokinissi

Τις εγκληματικές ευθύνες και της κυβέρνησής του, όπως και εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την ενεργειακή φτώχεια, επιχείρησε να κουκουλώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αφού είπε πως «πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα», υποστήριξε ότι η αγανάκτηση του λαού δεν πρέπει να αναζητά ευθύνες στο εσωτερικό της χώρας, αλλά σε εξωτερικές επιθέσεις, κατονομάζοντας τον Πούτιν. Επιμελώς έκρυψε ότι βασικές αιτίες που είναι η «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για την «πράσινη μετάβαση» και την απολιγνιτοποίηση, το χρηματιστήριο ρύπων, όπως και άλλες επιλογές της ΕΕ που εφαρμόστηκαν και στην Ελλάδα και έφεραν μόνο αρνητικά αποτελέσματα στον λαό.

Επανέλαβε ότι και η δική του κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην εγκληματική απολιγνιτοποίηση, ισχυριζόμενος πως αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος και ότι είναι προσωρινό μέτρο για 1 με 2 χρόνια η αξιοποίηση του λινγίτη, αφαιρώντας έτσι από το μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής ένα εγχώριο καύσιμο. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση «μπουκώνει» διαρκώς με πακέτα τους ομίλους της Ενέργειας, επιλογή που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» και της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», που ευθύνεται για τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια, πολύ πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Μετέφερε τη φωνή των απεργών της «Μαλατίνα» ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή στην Ολομέλεια (VIDEO)

 

 
 

Τη στήριξή της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» εξέφρασε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος τόνισε τα εξής:

«Για πάνω από ένα μήνα, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο οινοποιίας "Μαλαματίνα" στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν ένα μαχητικό απεργιακό αγώνα.

Διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των 15 άδικα απολυμένων συναδέλφων τους, ενάντια στις βλαπτικές μεταβολές του καθεστώτος εργασίας τους με ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, μέσα από τις οποίες η επιχείρηση, της οποίας διαγράφηκε το 55% των χρεών της προς το δημόσιο, ενισχύει περαιτέρω τα κέρδη της.

Η Χιλή συνεχίζει να διδάσκει…

 

Τα ΜΑΤ της  «αριστερής» κυβέρνησης της Χιλής 
Τα ΜΑΤ της «αριστερής» κυβέρνησης της Χιλής
Πηγή: Associated Press

 

Χθες, 11 Σεπτέμβρη, συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από τη μέρα που ο στρατηγός Α. Πινοτσέτ, με τις πλάτες των ΗΠΑ, ηγήθηκε του πραξικοπήματος που ανέτρεψε την κυβέρνηση της «Λαϊκής Ενότητας» και εγκαθίδρυσε μια 17χρονη στυγνή στρατιωτική δικτατορία στη Χιλή. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις μνήμης για όσους δολοφονήθηκαν στα 17 χρόνια της δικτατορίας, τιμής για όσους αντιστάθηκαν, αλλά και διεκδίκησης της αλήθειας για όσους μέχρι και σήμερα αγνοούνται.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από άγρια καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις της «αριστερής» κυβέρνησης του Γκ. Μπόριτς. Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τις «αύρες» της Αστυνομίας να ρίχνουν νερό στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις των αντίστοιχων ΜΑΤ της Χιλής να εισβάλουν στον χώρο του Γενικού Νεκροταφείου, όπου βρίσκονται θαμμένα πολλά από τα θύματα της χούντας του Πινοτσέτ και καταλήγει παραδοσιακά η διαδήλωση.