Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: Οι νέοι… φταίνε για τη μαύρη εργασία!

 

ΑΠΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ Δευτερα 25 Ιουλιου 2022

 

Ενδίδουν στον …πειρασμό να δουλεύουν ανασφάλιστοι εκτίμησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε νέους εργαζόμενους στην Τεχνόπολη

 

 

Σύμφωνα με την κυβερνητική αντίληψη οι νέοι έφταιγαν για την διάδοση του Covid 19 αφού διασκεδάζουν αλόγιστα, οι νέοι φταίνε για την κατάσταση που υπάρχει στα πανεπιστήμια, οι νέοι φταίνε που αναγκάζουν την αστυνομία να χρησιμοποιεί βία. Σιγά μην …δεν έφταιγαν για την μαύρη εργασία! Έτσι λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε και επίσημα: Οι νέοι ευθύνονται που  δουλεύουν ανασφάλιστοι!

Η δήλωση έγινε κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, προκειμένου να «γιορταστεί» από το υπουργείο Εργασίας το κλείσιμο ενός χρόνου από την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε με νέους εργαζόμενους (προσεκτικά επιλεγμένους αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις τους).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ Συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, παρά τις προσαγωγές και συλλήψεις


 

Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν την Κυριακή σε διαδηλωτές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στη μεταφορά και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν έξι άτομα, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν και κρατήθηκαν όλη την Κυριακή στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας. 

Με αφορμή τις χθεσινές προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών ενάντια στην επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα επισημαίνει σε ανακοίνωση του τα εξής:     

ΟΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Επιστρέφεται ως απαράδεκτη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της «Ελληνικός Χρυσ

 

Πηγή: Associated Press

 

«Επιστρέφεται ως απαράδεκτη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της "Ελληνικός Χρυσός" και η διαδικασία-απάτη της υποτιθέμενης περιβαλλοντικής αξιολόγησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως με τη νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της «Ελληνικός Χρυσός» και ταυτόχρονα με τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, γράφεται άλλη μια μελανή σελίδα στο βιβλίο της ληστείας του ορυκτού πλούτου της χώρας από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

«Η νέα ΜΠΕ έρχεται ως συνέχεια της Επενδυτικής Συμφωνίας που η εταιρεία συνυπέγραψε με την κυβέρνηση της ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2021 και ειδικότερα του επενδυτικού σχεδίου των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Όπως και κάθε επένδυση στον καπιταλισμό, το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους αποτελεί τον πυρήνα και του συγκεκριμένου σχεδίου. Μπροστά σε αυτά τα κέρδη είναι που θυσιάζεται η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας με κριτήριο τις ανάγκες του ελληνικού λαού, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και κατοίκων, τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο μικρόκοσμος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

 


Τώρα που τον κόσμο θερίζει η ανασφάλεια, η φτώχεια, η απειλή της γενίκευσης του πολέμου και ξετυλίγεται το χρονικό της επικείμενης πείνας κι ο βαρύς χειμώνας της πιο εξειδικευμένης ενεργειακής φτώχειας, θαρρώ πως ο καλύτερος τρόπος να αντισταθεί κανείς είναι να κατεβαίνει, όσο γίνεται πιο συνειδητά, στον μικρόκοσμο του λεγόμενου Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στην ουσία να σταθεί στο μπόι του ανθρώπου.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως ένας αγρότης - κάτι σαν ήρωας της εποχής στην Ελλάδα του 2022 - της Καβάλας πέφτει το βράδυ να κοιμηθεί με το μυαλό στο χωράφι που θα πάει το πρωί, για να φροντίσει και να βγάλει το ψωμί της φαμίλιας του. Βαβούρα, ψίθυροι, αναταραχή, μια φλεγόμενη σφαίρα κατεβαίνει ως τη γη κι ύστερα ήχος από εκρήξεις και βιντεάκια στον σωλήνα, στη σήραγγα του YouTube. Ετσι μαγικά, εξωπραγματικά, ίσως και σαν τιμωρία του θεού, που λένε και οι τυχόν θεούσες αντιεμβολιάστριες του μικρόκοσμού του, ο αγρότης βρίσκεται να πληρώνει αμαρτίες αλλωνών που αγνοεί. Το χωράφι απλησίαστο. Οχι μόνο για να πάει να το δει, αλλά και για όσο καιρό χρειαστεί που κανείς δεν ξέρει να του πει πόσος θα 'ναι. Βδομάδες, μήνες, χρόνια; Ενας αγρότης κοιμάται ως τέτοιος και ξυπνάει ως μη αναγνωρίσιμο θύμα μιας διεθνούς συνωμοσίας του στρατιωτικοβιομηχανικού διεθνούς καπιταλιστικού συμπλέγματος, της πονηρής αντιφατικής διπλωματίας και την ώρα που τραβάει τα μαλλιά του τον βομβαρδίζουν με δηλώσεις - διάγνωση του τι έχει πάθει.

Υπαίτιος για τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης

 

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Του Αντώνη Ραλλάτου*

 

Ενώ το σταχτί και το μαύρο, χρώματα που ταιριάζουν στο εκμεταλλευτικό σύστημα που σαπίζει και στις αστικές κυβερνήσεις, κυριαρχεί για άλλη μια χρονιά σε χιλιάδες στρέμματα καμένων δασών και δασικών εκτάσεων, σε δεκάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε μεν τους «γνωστούς ύποπτους» ως ενόχους και για τις φετινές καταστροφές, αλλά ακόμη δεν τους έχει «συλλάβει», ώστε «να μην αποτελούν κίνδυνο».

Δανειζόμενη τα ίδια και φτωχά πλέον επιχειρήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.), «μεταφέρει» τις πολιτικές της ευθύνες και για τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές, στην «κλιματική αλλαγή» (αλήθεια οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Πεντέλη τη 10ετία του '70, του '80 και του '90, στην κλιματική αλλαγή είχαν αποδοθεί;), στα «ακραία καιρικά φαινόμενα», «στον στρατηγό άνεμο», «στην ατομική ευθύνη».