Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η γενοκτονία των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ: Στα 485 τα σφαγμένα γυναικόπαιδα, πάνω από 4.000 τραυματίες ‒ 73 οι νεκροί από τη σφαγή στη Σατζάγια ‒ Συγκρούσεις στη Γαλλία μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων, από τον άνεμο Ολάντ

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε εννέα Παλαιστίνιους στη Ράφα - Στους 73 οι νεκροί από τη σφαγή στη Σατζάγια (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Δευ, 21/07/2014 - 08:40
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 21/07/2014 - 09:04
Στο αίμα έπνιξε το Ισραήλ τη Λωρίδα της Γάζας, σπέρνοντας το θάνατο σε αμάχους και παιδιά.
Απτόητος, παρά τη σφαγή που διέπραξε στη συνοικία Σατζάγια, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε σήμερα το πρωί άλλους εννέα Παλαιστίνιους, εκ των οποίων εφτά παιδιά, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στο νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.
Τα θύματα ανήκαν όλα σε μία οικογένεια, η οποία  έμενε στο σπίτι που χτυπήθηκε.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή», στις 8 Ιούλη, έφτασε τους 485, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 4.000.
Την Κυριακή τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συνοικία Σατζάγια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες.
Το φονικό χτύπημα στη Σατζάγια επιβεβαιώνει ότι στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται γενοκτονία.
Ισραηλινά άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη ισοπέδωσαν ολόκληρα τετράγωνα.
Χιλιάδες κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν από τις βόμβες.
Γονείς προσπαθούσαν να βγάλουν από τα συντρίμμια τα παιδιά τους.
Άλλοι γονείς κρατούσαν στα χέρια τα νεκρά παιδιά τους και σπάραζαν.
Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ακόμα και ασθενοφόρο, ενώ στα νοσοκομεία στοιβάζονταν εκατοντάδες τραυματίες.
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε εκτάκτως και περιορίστηκε να εκφράσει τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας και να κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από τη δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν το σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».