Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τώρα μόνο ΚΚΕ για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μια κόκκινη λαοθάλασσα πλημμύρισε το βράδυ τον Λευκό Πύργο, «χύθηκε» στον Θερμαϊκό, που κοκκίνισε κι αυτός, καθώς καραβάκια που μετέφεραν μέλη του Κόμματος με τα κόκκινα λάβαρά τους έπλεαν δίπλα στο χώρο της συγκέντρωσης!!!

«Θάλασσα» λαού αποφασισμένου, ενθουσιώδη, δοσμένου στη μάχη για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ!!!  

«Ντύθηκε» στα κόκκινα η παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος, Γιάννης Δελής στην Α' Θεσσαλονίκης (διαβάστε εδώ την ομιλία του και δείτε βίντεο), Λεωνίδας Στολτίδης στη Β' Θεσσαλονίκης (διαβάστε εδώ την ομιλία του και δείτε βίντεο) και Σεμίνα Διγενή, στην Α' Πειραιά (διαβάστε εδώ την ομιλία της και δείτε βίντεο).

Ο Παρθενώνας ετικέτα της Coca Cola


Τις τελευταίες ώρες η Αθήνα και κυρίως τα σημεία που βρίσκονται κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους έχει γεμίσει με τα καινούργια μπουκάλια της Coca – Cola,  τα οποία φέρουν ως ετικέτες τον Παρθενώνα, τη Βουλή, το Ηρώδειο ενώ τα αντίστοιχα νέα μπουκάλια της εταιρείας που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη φέρουν ετικέτες με τον Λευκό Πύργο.

Η εν λόγω πολυεθνική θεωρεί τα μνημεία τσιφλίκι της και κατ’ αυτή τη λογική θεωρεί  ότι  δικαιούται να τα καπηλεύεται ως αγοραίο εργαλείο ώστε το συμβολικό κεφάλαιο που αντλεί από αυτά να μετατρέπεται και σε πραγματικό κεφάλαιο. Στο παρελθόν είχε απεικονίσει τους κίονες του Παρθενώνα ως μπουκάλια Coca – Cola,  χωρίς βέβαια να ζητήσει άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού και φυσικά η διαφήμιση αποσύρθηκε.

Πηδώντας στο κενό ...μας



Κι αφού όλοι και όλες βρίσαμε -και δικαίως- τα χυδαία αστειάκια που έγιναν πάνω στο πτώμα της σκοτωμένης από το κυνήγι Αρμένισσας μετανάστριας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, κι αφού βρίσαμε τις ξεφτιλισμένες απόπειρες δικαιολόγησής τους, μένουν μερικά ακόμα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την "μέση ευαισθησία" μας:
1. Η αποκλειστική -ή έστω στενή- νοσοκομειακή παρακολούθηση και βοήθεια προς τους ασθενείς που τη χρειάζονται θα συνεχίσει να θεωρείται στον αιώνα τον άπαντα "πολυτέλεια" και "έξτρα υπηρεσία" που πρέπει να πληρώνεται πανάκριβα, ειδάλλως ο ασθενής και οι συγγενείς του ας υφίστανται τις συνέπειες;

2. Θα συνεχίσουμε στον αιώνα τον άπαντα να συζητάμε για τους όρους μόνο με τους οποίους παρέχεται η ως άνω "'έξτρα λουξ υπηρεσία"; Για το αν θα την παρέχουν νόμιμες Ελληνίδες ή παράνομες αλλοδαπές και Ελληνίδες; Για το αν τα χρήματα που θα εισπράττουν θα δηλώνονται και φορολογούνται; Για το αν κατά την "πάταξη των παράνομων" επιτρέπεται η ασφάλεια των νοσοκομείων να τις κυνηγάει μέχρι τα μπαλκόνια ή μήπως θα πρέπει να σταματά στον διάδρομο για ...ανθρωπιστικούς λόγους;

Ν. Μαυροκέφαλος: Η “άνοδος των μισθών” είναι το μεγαλύτερο fake news του ΣΥΡΙΖΑ

 
 
01-07-2019
Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα, αυτό δηλαδή που τελικά πληρώνει η εργοδοσία μειώνεται κάθε χρόνο -και επί ΣΥΡΙΖΑ- και έχει φτάσει πλέον στα 917 ευρώ μεικτά από 1264 ευρώ το 2011. Αυτό δεν λέγεται “μισθολογικό ταβάνι”, αλλά μισθολογικός πάτος και αν δεν βάλουμε φραγμό έχει και παρακάτω. 

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος, πήρε μέρος στο γραπτό debate που διοργάνωσε το Κουτί της Πανδώρας για τα Εργασιακά, απαντώντας σε πέντε ερωτήσεις για το ασφαλιστικό, για την επταήμερη εργασία, τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών κ.ά. Ακολουθούν αναλυτικά οι απαντήσεις που έδωσε.
Για την πολιτική που θα φέρει αύξηση της εργασίας με δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία έχουν σαν “ευαγγέλιο” τα υπόλοιπα κόμματα, προϋποθέτει τη συνεχή συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων γιατί αλλιώς δεν αυξάνονται τα κέρδη των λεγόμενων “επενδυτών”.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υλοποιούν το ίδιο σχέδιο για την Υγεία


\
19 σημεία - αποδείξεις για τη μεταξύ τους σκυταλοδρομία καταγράφει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

1. Το 5ευρω ποτέ δεν καταργήθηκε. Αντικαταστάθηκε μέσα από την αύξηση των εισφορών από 4% στο 6% στις κύριες και από 0 σε 4% στις επικουρικές συντάξεις.
Ενα μέτρο απόδοσης 20 εκατομμυρίων ενσωματώθηκε σε ένα μέτρο 700 εκατομμυρίων. Με τον ίδιο τρόπο το 2014 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντικατέστησαν το 25ευρω για νοσηλεία στα νοσοκομεία με αύξηση του φόρου στον καπνό.

2. Οι ανασφάλιστοι δεν έχουν ούτε δωρεάν ούτε κρατική κάλυψη. Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν διέθεσε στα νοσοκομεία επί 4 χρόνια ούτε δεκάρα τσακιστή για την περίθαλψή τους. Ολο το κόστος φορτώθηκε στους ασφαλισμένους, δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία. Το 2019 το κράτος διέθεσε 100 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, ποσό που αντιστοιχεί στα 67 ευρώ ανά ανασφάλιστο/έτος, όσο η δαπάνη των δύο εποχικών εμβολίων (γρίπη και πνευμονιόκοκκος). Οσοι δε ανασφάλιστοι έχουν εισόδημα πάνω από 200 ευρώ/μήνα πληρώνουν όλες τις συμμετοχές σε φάρμακα και εξετάσεις, όπως οι ασφαλισμένοι.

Σήμερα η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα (SPOT)






Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου, τη Δευτέρα 1 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. 

Οι Τομεακές Οργανώσεις της Βιομηχανίας και του Εμπορίου και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν ραντεβού προσυγκέντρωσης από τις 7.30 μ.μ., στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Παραλία.

Η συγκέντρωση θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1. 

Η αφίσα για τη συγκέντρωση 

Η αφίσα για τη συγκέντρωση

Ο αντιλαϊκός απολογισμός σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά


Από τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις το 2016 ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Από τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις το 2016 ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Σε μία ακόμα προσπάθεια προβολής μιας εικονικής πραγματικότητας, ένα από τα βασικά «αφηγήματα» που λανσάρει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνησή του «σταμάτησε την επίθεση, πρόσφερε στο λαό, αλλά δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να κάνει όλα όσα θα ήθελε...».
 Πρόκειται βέβαια για μία ακόμα πρόκληση σε βάρος του λαού. Αυτό που πραγματικά «πρόσφερε» στους εργαζόμενους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η διατήρηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού οπλοστασίου των προκατόχων της, πάνω στο οποίο πρόσθεσε ένα ακόμα μνημόνιο, με νέα σοβαρά αντεργατικά χτυπήματα, για να θωρακιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Σε απάντηση αυτών των προκλητικών αφηγημάτων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ισχυρό ΚΚΕ απέναντι στην «επόμενη μέρα» που διαμόρφωσε η αντιλαϊκή σκυταλοδρομία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει μια κωδικοποίηση βασικών πλευρών αυτής της κλιμάκωσης της επίθεσης στο Ασφαλιστικό και στα Εργασιακά.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Νέα βαριά χτυπήματα στην ήδη κατακρεουργημένη Κοινωνική Ασφάλιση
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε όλες τις περικοπές στις συντάξεις που είχαν επιβάλει από το 2010 μέχρι και το 2015 οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ πάνω σε αυτές πρόσθεσε νέα βαριά χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με βασικούς σταθμούς της επίθεσης το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε το 2015 μαζί με ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, τον «νόμο Κατρούγκαλου» το 2016 και τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο 4472/2017, τον οποίο συμπλήρωσε ένα χρόνο μετά.

Ματιές στο εκλογικό σκηνικό



Για την αναπαραγωγή του πολιτικοοικονομικού status το εποικοδόμημα πρέπει να παρουσιάσει εναλλαγές, να σκηνοθετήσει καινούργια θεάματα, να παρασύρει και να εγκλωβίσει. Κι εμείς σαν να είμαστε χωρίς μνήμη πάλι να πλανηθούμε.

Και σ’ αυτές τις βουβές εκλογές, μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης όπου ξεκάθαρα αποκαλύφτηκε πως στις πολιτικές αποφάσεις που εφαρμόζονται ελάχιστη συμμετοχή έχουν τα όργανα που εκλέγονται, τα αστικά κόμματα δεν διαφοροποιούν τις στρατηγικές θέσεις τους σε σχέση με τις ανταγωνιζόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργασίας. Κι αν αλλάζουν την τακτική τους για να τροποποιούνται οι εκάστοτε πολιτικοί σχηματισμοί είναι για να μπορούν να εξελιχτούν σε πεδίο αντιπαράθεσης ελεγχόμενο, για να μην έρχονται στο προσκήνιο ταξικά συμφέροντα και συγκρούσεις ανάμεσα σ’ εκμεταλλευτές και εκμεταλλευομένους.

ΣΥΡΙΖΑίικα...



Πηγαίνοντας προς την τελική πορεία της εκλογικής μάχης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους στα λαϊκά στρώματα. Στην πραγματικότητα, δεν δίνει τη μάχη για να ανατρέψει το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στις εκλογές του Μάη, έχει όμως στόχο να ενισχύσει όσο μπορεί περισσότερο τις δυνάμεις του διεκδικώντας το ρόλο του άλλου πόλου στο αστικό πολιτικό σύστημα, δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι όλα τα στελέχη του από την επομένη ακόμα των εκλογών του Μάη άρχισαν να μιλάνε για ενίσχυση του διπολισμού.

«Αν δεν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθει η δεξιά...»

Αλήθεια, ποιος είναι αυτός που φέρνει τη δεξιά; Ποιος είναι αυτός που ξέπλυνε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τις ευθύνες τους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ποιος είναι αυτός που ξέπλυνε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τις αντιλαϊκές τους αμαρτίες, κάνοντάς τους υπουργούς στην κυβέρνηση της ...«πρώτη φορά αριστεράς»; Μήπως αυτός που συνεργάστηκε κυβερνητικά με την ακροδεξιά; Μήπως είναι αυτός που κορόιδεψε το λαό λέγοντάς του ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, ότι θα επαναφέρει τα εργατικά -λαϊκά δικαιώματα και αντίθετα έφερε ένα τρίτο μνημόνιο και κατοχύρωσε όλα τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα;