Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ελένη Μπάμπα, υποψήφια με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου





Ελένη Μπάμπα

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβάδι Ολύμπου.

Σπούδασε β. ακτινολόγου (χειριστής ιατρικών μηχανημάτων) και δούλεψε ως συμβασιούχα σε δημόσια νοσοκομεία. 
 
Είναι μέλος του ΚΚΕ και μέλος στο σύλλογο γυναικών της ΟΓΕ.
 
Ζει στο Ωραιόκαστρο από το 1992 , είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου




ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

31 ετών . Ζει και εργάζεται στη Λητή.
 

Αραπίδης Αλέξανδρος, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου





Αραπίδης Αλέξανδρος


Είναι γεννημένος το 1994. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ωραιοκάστρου και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.
 

Εγκαίνια γέφυρας Νέας Φιλαδέλφειας - Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης




Με καθυστέρηση πολλών χρόνων εγκαινιάστηκε την Κυριακή 12/5 η γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας. 
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου ήταν δίπλα στους αγώνες των κατοίκων και πάλεψε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση αυτού του έργου. Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον επικεφαλής Θεμελή Άγγελο παρευρέθηκε στα εγκαίνια και συνέχεια περιόδευσε στην πλατεία του χωριού, συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής και κάλεσε σε ενίσχυση της παράταξης.
 

Ευρωεκλογές: Οι εξυπνάκηδες, τα «φυτά» και το ΚΚΕ



Εν τέλει, όλοι αυτοί που το φέρνουν αυτό το ηλίθιο επιχείρημα μπροστά στις κάμερες, ή είναι εντελώς βλάκες δημοσιογράφοι, ή είναι πληρωμένοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. 

«Το ΚΚΕ δεν πιστεύει στην ΕΕ κι είναι εναντίον της, παρ’ όλα αυτά ζητάει ψήφο για να το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι αντιφατικό;» …ρωτάνε όλοι οι δημοσιογράφοι τους εκπροσώπους του κόμματος στις διάφορες πολιτικές εκπομπές. Κάθε φορά στις εκλογές, ανακαλύπτουν κάποια τέτοια εξυπνάδα και την επαναλαμβάνουν σαν καλοί παπαγάλοι του συστήματος, που κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει την εκλογική (και όχι μόνο) επιρροή του ΚΚΕ.

Προβληματισμοί και ορισμένα συμπεράσματα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο


Αντάρτες του ΕΛΑΣ
ΜΕΛΕΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Αντάρτες του ΕΛΑΣ
Μπορούμε, άραγε, να προσεγγίσουμε το θέμα Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δίχως να δούμε βασικές πλευρές που τον συσχετίζουν με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο;
 Και μπορούμε να αγνοήσουμε διδάγματα που απορρέουν από τον Α' και από τον Β', σαν αυτά να χάθηκαν στο παρελθόν και να μην αφορούν στο σήμερα;

Δεν παραγνωρίζουμε τη διαφορετικότητα των συνθηκών.
Από τις στάχτες του Α' ξεπήδησε η μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στον Β', ήταν η Σοβιετική Ενωση που επέδρασε καθοριστικά στη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού, ενώ 7 ακόμη χώρες μετά αποσπάστηκαν από το ιμπεριαλιστικό σύστημα (Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, ΛΔ της Γερμανίας).

Σήμερα ζούμε στις συνθήκες της αντεπανάστασης.

Με μια επίπεδη ματιά, λοιπόν, δημιουργείται η εντύπωση πως έχουμε μπροστά μας τελείως διαφορετικές και ασύνδετες μεταξύ τους φάσεις του 20ού αιώνα.
Ισχύει το αντίθετο.

Η διαφορετικότητα των συνθηκών δεν καταργεί το κοινό ιστορικό έδαφος, στο οποίο ξετυλίχθηκαν τα παραπάνω γεγονότα, το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο και σήμερα ξετυλίγονται άλλα, μικρότερης έκτασης, ίδιου όμως χαρακτήρα.

Την Πέμπτη 16 Μάη, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα (SPOT)





Δείτε το σποτ για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 16 Μάη, που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 7.30 το απόγευμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».