Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

17η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 30-09-2019


Η θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την έγκριση ή μη της 9ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019.



Δείτε εδώ ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο   

https://www.youtube.com/watch?v=GKZqeX5j1Dc

https://www.youtube.com/watch?v=omKtNTmoeKo


Παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 Οκτώβρη έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας



Το ΠΑΜΕ καλεί τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 9 το πρωί.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα εκδικάζεται η προσφυγή των Βιομηχάνων, του ΣΕΒ ενάντια στο ξεπάγωμα των τριετιών. Είναι μια προσφυγή που επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν την κατάργηση τους. Επιδιώκουν να αμείβουν τους εργαζόμενους όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν.

Στοχεύουν στα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη ευελιξία.

Σταθερός τους στόχος είναι το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Θέλουν και νομικά να βάλουν πάγο στις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Απάντηση στους σχεδιασμούς τους έδωσαν ήδη οι εργαζόμενοι με την επιτυχία των απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη και συνεχίζουμε με την κλιμάκωση του αγώνα.

Δυναμώνουμε τον Αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις.

Για Σύγχρονους Όρους Δουλειάς και Αμοιβής.

Για Ζωή με Δικαιώματα».

902gr

Η εικόνα της ημέρας – Η 95χρονη αντάρτισσα του ΔΣΕ στην απεργία του ΠΑΜΕ


Η Κατίνα Μανιτάρα, η παλαίμαχη αντάρτισσα του ΔΣΕ που έχει πατήσει προ πολλού τα 90, μένει όρθια και δίνει το παρών σε μια ακόμα μάχη.

Λένε πως ο έρως χρόνια δεν κοιτά. Αλλά η επανάσταση και ο αγώνας είναι σαν τον έρωτα και σίγουρα δεν κάνουν διακρίσεις σε νέους και γέρους, αφού δεν περισσεύει κανείς, ούτε το πάθος των πρώτων, ούτε η πείρα των δεύτερων.
Πόσο μάλλον όταν κάποιοι παλαίμαχοι βάζουν κάτω ένα σωρό νέους με το φλογερό πάθος και την αυταπάρνησή τους.

Η Κατίνα Μανιτάρα, η παλαίμαχη αντάρτισσα του ΔΣΕ που έχει πατήσει προ πολλού τα 90, μένει όρθια και δίνει το παρών σε μια ακόμα μάχη.

Η εικόνα της ημέρας - Η 95χρονη αντάρτισσα του ΔΣΕ στην απεργία του ΠΑΜΕ
 Η εικόνα της ημέρας – Η 95χρονη αντάρτισσα του ΔΣΕ Κατίνα Μανιτάρα στην απεργία του ΠΑΜΕ

Εδώ δε φοβήθηκε τις δυνάμεις καταστολής και τα χημικά που έριχναν τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους. Θα φοβηθεί τώρα με την απεργιακή φρουρά του ΠΑΜΕ;

Το παράδειγμά της απαντά και σε αυτούς που χρησιμοποιούν την ηλικία τους ως πρόσχημα και λένε με ύφος πως έχουν δώσει τόσους αγώνες και τώρα είναι η σειρά των νέων να δώσουν τους δικούς τους.

Στον κομμουνιστή πρώτα «βγαίνει η ψυχή» και μετά η διάθεση για αγώνα.

Δ.ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84


Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για την απεργία. Θέλουν να επιβάλλουν «άκρα του τάφου σιωπή» (AUDIO)

 



«Απαράδεκτο να λέγονται τέτοια πράγματα από έναν πρωθυπουργό, που μάλιστα εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλά για μειοψηφίες στα συνδικάτα, τα οποία είναι οργανώσεις των εργαζομένων που μπορούν μόνα τους να λύνουν τα προβλήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτή τη διαδικασία» τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτώβρη σε εκπομπή του ρ/σ Αθήνα 9,84, αναφορικά με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για τη χθεσινή απεργία.

Νέα μαζική απεργιακή απάντηση με καθαρή καταδίκη του πολυνομοσχεδίου-σκούπα



Νέα μαζική απεργιακή απάντηση με καθαρή καταδίκη του πολυνομοσχεδίου - σκούπα στους μισθούς, στις συμβάσεις και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα και συνεχίζει:

«Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των απεργών σε όλη τη χώρα και σε κάθε κλάδο που έδωσαν από τα ξημερώματα τη μάχη της απεργίας απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα διαρκείας, για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τους όρους δουλειάς και αμοιβής. Για να προστατεύσουν το δικαίωμα της απεργίας, το δικαίωμα να αποφασίζουν οι εργάτες ποιο θα είναι το περιεχόμενο των αγώνων τους, τι διεκδικήσεις θα παλέψουν, πότε και με ποιον τρόπο θα αγωνιστούν.

Επικίνδυνη εξέλιξη στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό




Ενταση της καταστολής και του αυταρχισμού για πρόσφυγες και μετανάστες, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική της ΕΕ και τη Συμφωνία με την Τουρκία, σηματοδοτούν οι αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση, στον απόηχο μίας ακόμα τραγωδίας στη Μόρια.

Θυμίζουμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα προβλέπουν επικίνδυνη κλιμάκωση της καταστολής στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, που η εφαρμογή τους σε όλη τη Μεσόγειο έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες. Μόνο στο Αιγαίο και στον Εβρο έχουν χαθεί 722 ψυχές από το 2016, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά. Μόνο το 2019, στη Μεσόγειο χάθηκαν 543 άνθρωποι και οι 48 απ' αυτούς πνίγηκαν στο Αιγαίο.

Κλιμάκωση της καταστολής προβλέπεται και στο εσωτερικό της χώρας, με τη γενίκευση της φυλάκισης, που γίνεται ο κανόνας για τη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών.

Ενισχυτικά στα παραπάνω, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για το άσυλο, το οποίο προβλέπει την πλήρη στέρηση του δικαιώματος αίτησης ασύλου από όσους δεν έχουν το λεγόμενο «προσφυγικό προφίλ», αλλαγή των κριτηρίων «ευαλωτότητας», που είχε επιχειρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάργηση της έφεσης, σύνθεση των επιτροπών προσφυγών αποκλειστικά από δικαστές, απέλαση με την παραμικρή αντίρρηση.

Τα κατεπείγοντα της εξουσίας



Το μάθαμε κι αυτό. Απλά μαθήματα απαξίωσης «εν μια νυκτί» ενός έργου χρόνων. Τα 37 χρόνια προσφοράς κλείνει φέτος το ΚΕΘΕΑ και ως «δώρο» η κυβέρνηση καταργεί το αυτοδιοίκητο της λειτουργίας του.

Το μάθαμε κι αυτό. Απλά μαθήματα απαξίωσης «εν μια νυκτί» ενός έργου χρόνων.

Τα 37 χρόνια προσφοράς κλείνει φέτος το ΚΕΘΕΑ και ως «δώρο» η κυβέρνηση καταργεί το αυτοδιοίκητο της λειτουργίας του.

Αυτής της λειτουργίας που τα αποτελέσματά της είναι γνωστά  και από τα ελπιδοφόρα μηνύματα των ανθρώπων που κέρδισαν ξανά τη Ζωή, αλλά και από όλους όσοι πλησίασαν και πλησιάζουν επιλέγοντας το δρόμο της συμμετοχής και όχι της απαξίωσης.