Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Βρούτσης και Παναγόπουλος σε κοινή -αν όχι και προσυνεννοημένη- αποστολή παραμονές της απεργιακής μάχης για το Ασφαλιστικό



Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αθλιότητες και συκοφαντίες του Γ. Παναγόπουλου κατά του ΚΚΕ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» σημειώνει:

«Μετά το χθεσινό παραλήρημα σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη Βουλή, από τον υπουργό "Εργοδοσίας", Βρούτση, σειρά πήρε σήμερα το συνεταιράκι του, ο διορισμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ακριβώς άθλιες επιθέσεις σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ".

Είναι προφανές ότι Βρούτσης και Παναγόπουλος είναι σε κοινή -αν όχι και προσυνεννοημένη- αποστολή. Κι όλα αυτά παραμονές μιας μεγάλης απεργιακής μάχης για το Ασφαλιστικό, που προσπαθούν να οργανώσουν όλα τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για όλα αυτά φυσικά ο Παναγόπουλος δεν βρήκε να πει λέξη!

Ούτε τα προσχήματα!



Οι χιλιάδες εργαζομένων και λαού που διαδήλωσαν χτες σε όλη τη χώρα, στις κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, που έρχεται να θωρακίσει το νόμο - λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει δρόμο για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων.

Το μήνυμα αυτό θα ακουστεί πολύ πιο δυνατά στην 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 18 Φλεβάρη, για την επιτυχία της οποίας ρίχνουν από σήμερα όλες τους τις δυνάμεις Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

Στο επίκεντρο μπαίνουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, για να γίνει η απεργιακή μάχη δική τους υπόθεση, απέναντι στην απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα. Απέναντι όμως και στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που με μια ανακοίνωση - μνημείο απεργοσπασίας, βγαλμένη από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, έσπευσε να βγει «λαγός» και στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Οι ΜΚΟ προέκυψαν χτες;




Μπορεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται για τον ρόλο των ΜΚΟ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, στην πραγματικότητα όμως αποθεώνουν και οι δύο τέτοιου είδους μηχανισμούς όπου «ανθίζει» κάθε καρυδιάς καρύδι, ενώ αναγνωρίζουν και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που επιβάλλει τη δραστηριοποίηση τέτοιων οργανώσεων και την υποκατάσταση του κράτους στη διαχείριση του Προσφυγικού, με τις «ευλογίες» και των άλλων αστικών κομμάτων. Τελικά, αυτό που μένει είναι ο μανδύας των «αυστηρών» τάχα κριτηρίων για τη λειτουργία τους, που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και αντιγράφει σήμερα η ΝΔ με το «μητρώο» που θέλει να φτιάξει. Ωστόσο, οι καταγγελίες για τη δράση των ΜΚΟ από υγειονομικούς φορείς, οργανώσεις και κατοίκους χρονολογούνται από το Νοέμβρη - Δεκέμβρη του 2016, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, για τον τρόπο λειτουργίας τους, για τη χρηματοδότησή τους.