Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι διαρκής - Πιο δυνατό ΚΚΕ να γίνει ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική

 

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ:

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού. Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι μόνο μέσα στη βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, αλλά κυρίως μέσα στον καθημερινό αγώνα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

26/1/1931 Συλλαλητήριο Ελλήνων και Τούρκων εργατών στις Ηνωμένες Πολιτείες

 


Η πάλη της επιτροπής για τη σωτηρία των 7 συντρόφων φαντάρων του Καλπακίου υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος τράβηξε την προσοχή φαρδειών εργαζόμενων μαζών. Ακόμα και στο εξωτερικό κινητοποιήθηκαν. Εχτός απ' τους ναυτεργάτες στη Μασσαλία, τους Ελληνες εργάτες της Νέας Υόρκης, τους Γερμανούς εργάτες στο Βερολίνο διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους οι Ρωμηοί και Τούρκοι εργάτες του Ντητρόι των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρά το γεγονός ότι η είδηση για την τελευταία κινητοποίηση μας ήρθε μόλις τώρα, την περνάμε γιατί δεν χάνει καθόλου τη σημασία της. Να, πώς έχει το ψήφισμα του συλλαλητηρίου του Ντητρόι:

Σήμερον, 3 Ιανουαρίου 1931 ώραν 3 μ.μ., ημείς οι Ελληνες και Τούρκοι εργάται διακόσιοι τον αριθμόν συνελθόντες εις το υπ' αριθ. 510 Μονρώ ίδρυμα και ακούσαντες τους λόγους των ομιλητών εξηγούντων την φρικτήν κατάστασιν και τα μεσαιωνικά μέσα τα οποία η κυβέρνησις Βενιζέλου μεταχειρίζεται εναντίον των πρωτοπόρων και αρχηγών της εργατικής τάξεως, οι οποίοι τίθενται επί κεφαλής του αγώνος δια την εξυπηρέτησιν των συμφερόντων των εργατών και φτωχών βιοπαλαιστών, αποφασίζομεν:

ΑΙΤΟΥΜΕΝ από την κυβέρνησιν του Βενιζέλου, την άμεσον αμνηστείαν όλων των πολιτικών καταδίκων και φυλακισμένων, εξορισθέντων χάριν των πολιτικών των φρονημάτων και πεποιθήσεων.

Σημερινοί και χτεσινοί «ψαλιδοχέρηδες» επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος

 

ΨΕΥΤΟΚΑΒΓΑΣ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
 

Προεκλογικό ψευτοκαβγά στις πλάτες των συνταξιούχων στήνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με τους Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα να τους κοροϊδεύουν κατάμουτρα, επιστρέφοντας ξανά στον «τόπο του εγκλήματος» των δεκάδων αντιασφαλιστικών νόμων που ψήφισαν και εφάρμοσαν εναλλάξ.

Χωρίς ίχνος τσίπας, ο πρωθυπουργός διαφημίζει τις δήθεν «μεγάλες αυξήσεις» που έδωσε στις συντάξεις η κυβέρνηση για το 2023, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το τερμάτισε» παρουσιάζοντας ακόμα και τη θεσμοθέτηση της «προσωπικής διαφοράς» το 2016 ως «σωτηρία» που δήθεν προστάτευσε τους συνταξιούχους από πρόσθετες περικοπές, ένα μέτρο που σηματοδότησε το ουσιαστικό πάγωμα χιλιάδων συντάξεων τα επόμενα χρόνια, όπως γίνεται ακόμα και σήμερα.

«Εχουμε την πρώτη μεγάλη αύξηση των συντάξεων εδώ και πολλά χρόνια που θα φτάσει το 8%», απάντησε με στόμφο σε σχετικές ερωτήσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης στην προχτεσινή του συνέντευξη, για να προσθέσει πως αυτή «θα αφορά πολλούς συνταξιούχους, όχι αυτούς οι οποίοι έχουν - προφανώς - την προσωπική διαφορά, αλλά αυτοί θα έχουν όφελος από την εισφορά αλληλεγγύης». Και επειδή θεωρεί ήδη μεγάλη γαλαντομία εκ μέρους της κυβέρνησης τα λίγα ψίχουλα που δίνει φέτος, όταν για 13 ολόκληρα χρόνια τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων μετρούν μόνο περικοπές, χωρίς ούτε ένα ευρώ αύξηση, ζήτησε «να πατήσουμε λίγο το "pause"» και να περιμένουμε «τα δημοσιονομικά δεδομένα» τον μήνα Φλεβάρη, προφανώς για να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση, κοντά πλέον στις εκλογές, να ψαρέψει σε θολά νερά.

Χάρτινος πύργος

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τον αδιέξοδο δρόμο που αυξάνει το κόστος του ρεύματος και σπάει τα ρεκόρ στα κέρδη παρόχων και παραγωγών ο λαός τον έζησε και τον ξέρει. Με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τη δύναμή του στον μοναδικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο, σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου στην Ενέργεια, με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Οσο η Ενέργεια παραμένει εμπόρευμα, δηλαδή παράγεται, πουλιέται και αγοράζεται με σκοπό το κέρδος, όσο η τιμή της διαμορφώνεται με όρους χρηματιστηρίου στην «απελευθερωμένη» αγορά, τόσο θα διευρύνεται η ενεργειακή φτώχεια και ο λαός θα πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα, ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του.

Το γεγονός ότι τον Φλεβάρη μειώθηκαν οι τιμές σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν αναιρεί ότι αυτές «ταλαντώνονται» πλέον πολύ υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν, ακολουθώντας τους άκαμπτους νόμους της αγοράς. Για παράδειγμα, η τιμή λιανικής της ΔΕΗ το 2010 ήταν στα 0,07671 ευρώ/kWh για 800 kWh και σήμερα βρίσκεται στα 0,199 ευρώ/kWh για 500 kWh! Η αύξηση δηλαδή είναι τουλάχιστον 160%.

Ξανά fake news για το ΚΚΕ από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Χρηστίδου

 

 

Κάποιοι έχουν βαλθεί να γίνουν ρόμπες και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε αυτό το δικαίωμα. Επιλογή τους είναι μπορεί να πει κανείς και θα συμφωνήσουμε.

Ο λόγος (και) αυτή τη φορά για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου η οποία στο λογαριασμό της στο twitter σχολίασε: «Πέρασαν 4 χρόνια και ο Περισσός δεν έχει βρει ακόμα την διεύθυνση του υπουργείου εργασίας. Να τους πούμε ότι είναι η ίδια όταν υπουργός ήταν η Έφη Αχτσιόγλου τότε που μπούκαραν και χτύπαγαν τα χέρια στο τραπέζι». Προφανώς αναφέρεται στην κινητοποίηση εργατικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ το 2018 την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, τροπολογία που όπως δήλωνε τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης «ερχόμουν στη Βουλή, ερχόμουν και δεν κρατιόμουν να ψηφίσω την τροπολογία»!