Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Χρυσή Αυγή: Φασίστες, γκεμπελίσκοι και ψεύτες




 

Χρυσή Αυγή: Φασίστες, γκεμπελίσκοι και ψεύτες



Ακολουθώντας τη γνώριμη γι’ αυτούς γκεμπελική τακτική του «πες πες κάτι θα μείνει», οι Ναζί της χρυσαυγίτικης εγκληματικής συμμορίας επιχείρησαν και πάλι να συκοφαντήσουν με χυδαίο τρόπο το ΚΚΕ. Η συνταγή τους γνωστή: Ψέματα, ανακρίβειες και μπόλικη λάσπη. Κάπως έτσι, στον διαδικτυακό τους απόπατο ονόματι “ethnikismos.net” δημοσίευσαν ανάρτηση με τον «πιασάρικο» τίτλο «SOS, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ «ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ»

Ν. Εγγονόπουλου: Στην Κοιλάδα με τους Ροδώνες



ratsismos ImgF

«Αλήθεια - των αδυνάτων αδύνατο
ποτές δεν εκατάφερα να καταλάβω /
αυτά τα όντα που δεν βλέπουνε
το τερατώδες κοινό γνώρισμα τ’ ανθρώπου /
το εφήμερο της παράλογης ζωής του
κι ανακαλύπτουνε διαφορές
γιομάτοι μίσος διαφορές
σε χρώμα δέρματος /φυλή / θρησκεία»

Απόσπασμα από το βιβλίο «Στην Κοιλάδα με τους Ροδώνες», 1978
Λίγο ως πολύ όλοι καταδικάζουμε στα λόγια το ρατσισμό. Ο υπερρεαλιστής ζωγράφος και ποιητής Ν. Εγγονόπουλος τον θεωρεί ακατανόητο, με την έννοια ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως πρέπει να καταργηθεί.. Γιατί λοιπόν εξακολουθεί να υπάρχει και μάλιστα κατά καιρούς χτυπά ύπουλα τεράστιες ομάδες ανθρώπων; Μήπως τον “καταλαβαίνουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε την ουσία του, την προέλευσή του την ανάγκη ύπαρξής του από το κοινωνικό μας σύστημα;

Η "σύγκρουση των πολιτισμών" και η συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ

Το 1998, ο εκδοτικός οίκος Terzo Books έδωσε στην κυκλοφορία το εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυσυζητημένο έργο του -μακαρίτη πλέον- πολιτειακού πολιτικού επιστήμονα και καθηγητή τού Χάρβαρντ Σάμιουελ Π. Χάντινγκτον "Η σύγκρουση των πολιτισμών και ο ανασχηματισμός της παγκόσμιας τάξης". Σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθησε και δεύτερη έκδοση αλλά το βιβλίο ήταν εξαντλημένο εδώ και πολλά χρόνια, ώσπου επανεκδόθηκε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις Πατάκη.

Με το έργο του αυτό, ο Χάντινγκτον επιχειρεί ουσιαστικά να απαντήσει στο πολύκροτο "Τέλος της Ιστορίας" του Φράνσις Φουκουγιάμα, όπου διατρανωνόταν η άποψη ότι η κατάρρευση του σοσιαλισμού οδηγεί αναπόφευκτα στην παγκόσμια ειρήνη διά της επικρατήσεως του καπιταλισμού. Ο Χάντινγκτον προσπαθεί να καταδείξει ότι οι συγκρούσεις και οι ρήξεις θα συνεχιστούν λόγω πολιτισμικών διαφορών.

Ο Οκτώβρης φωτίζει την πάλη των λαών, ο σοσιαλισμός ανάγκη των καιρών!





Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εκδήλωση

Κατάμεστο και το φουαγιέ
Κατάμεστο και το φουαγιέ
Συντρόφισσες και σύντροφοι,Τιμούμε εδώ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, την 100ή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, μιας μεγάλης εποποιίας αγώνων και θυσιών για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν οι λαοί στον καπιταλισμό και στα προηγούμενα εκμεταλλευτικά κοινωνικά συστήματα.

Αυτό το έπος, που ξεκίνησε νικηφόρα στη χώρα των Σοβιέτ, ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλον τον κόσμο. «Γεννήθηκε» μέσα στα αίματα του ιμπεριαλιστικού Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Εχει αποτυπώσει τις δικές του θρυλικές μορφές:
  • Τους ήρωες κοκκινοφρουρούς, που διαφύλαξαν ως κόρη οφθαλμού τη σοβιετική εξουσία στην επαναστατημένη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των 14 καπιταλιστικών κρατών.
  • Τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και πρωτοπόρων εργατών, που αψήφησαν δικαστικές αποφάσεις, ακόμη και τα βόλια των αστικών στρατών κι έδωσαν σκληρές μάχες.
  • Τα εκατομμύρια που συνέτριψαν το φασισμό, που γεννήθηκε στα «σπλάχνα» του καπιταλισμού κι είναι «σάρκα από τη σάρκα» του.
Χαιρετίζουμε την παρουσία, εδώ στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στη σημερινή εκδήλωση, των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συμμετέχουν στις προσπάθειες της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» (ΔΚΕ).

«Ευκαιρία»



Η λέξη «ευκαιρία» κυριαρχεί στις αναλύσεις της κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων, ενόψει της σημερινής συνάντησης Τραμπ - Τσίπρα. Ακόμα και η ΝΔ χαρακτηρίζει τη συνάντηση «ευκαιρία», καλώντας την κυβέρνηση να την εκμεταλλευτεί.

Με την ίδια ευκολία που χαράσσουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και τσακώνονται για τις εντυπώσεις ή για πλευρές της οικονομικής διαχείρισης, τα κόμματα του κεφαλαίου συντάσσονται όλα πίσω από την ίδια άποψη σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.