Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Μέχρι και στον Ολυμπο ετοιμάζεται να βάλει εισιτήριο η κυβέρνηση !


«Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας: Ν' αποτραπούν τα κυβερνητικά σχέδια
 
 

 

Εχοντας ως μπούσουλα τη διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης ακόμα και μέσα στα δάση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζεται να προωθήσει και να υλοποιήσει απόφαση, με την οποία θεσπίζεται εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο και εκχωρούνται αρμοδιότητες ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, με αποτέλεσμα το μέρος αυτό και τις φυσικές ομορφιές του να μπορούν να απολαμβάνουν κάθε χρόνο όλο και πιο λίγοι.

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή αυτού του μέτρου περιγράφονται αναλυτικά σε έγγραφο του υπουργείου, με τίτλο «Θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου με κωδικό GR1250001 και ονομασία Ορος Ολυμπος».

Η περιοχή αυτή είναι όλο το βουνό (εκτός της περιοχής του καταφυγίου του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς, ένα κομμάτι - το χαμηλότερο - των πλαγιών του νότιου Ολύμπου και δυτικά, οι πλαγιές δυτικά της κορυφογραμμής Φλάμπουρο - Κίτρος έως κάτω το οροπέδιο Μπάρα).

Έσπειραν αντικομμουνισμό, θερίζουν Ταλιμπάν

 


Αυτοί που εξόπλιζαν τους Ταλιμπάν και τους βάφτιζαν “μαχητές της ελευθερίας”, σήμερα συλλέγουν τους καρπούς της αντισοβιετικής τους εκστρατείας

-Η Δύση παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εικόνες με τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Ποιος να το φανταζόταν, όταν ο Μπάιντεν έλεγε ένα μήνα πριν στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είναι πλήρως εξοπλισμένη και θα κρατήσει. Που να το φανταστούν, όταν βάφτιζαν τον Μπιν Λάντεν “μαχητή της ελευθερίας”, ότι βοηθούσαν να επικρατήσει ο “Ισλαμικός νόμος”; Σοκ…

-Κάποτε ο Ιβάν
Μάισκι έγραφε το βιβλίο “Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;” εξιστορώντας τα κατορθώματα των δυτικών και της “πολιτικής του κατευνασμού”. Σήμερα θα μπορούσε να γραφτεί αντίστοιχα το “Ποιος βοήθησε τους Ταλιμπάν”. Κοινό στοιχείο το ερώτημα “για ποιο λόγο και με τι σκοπό”. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο στόχος ήταν οι Σοβιετικοί…

Λαϊκή πάλη ενάντια στις σκοταδιστικές δυνάμεις και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που τις αξιοποιούν

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

 

  Πηγή: Associated Press

 

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με την κατάρρευση της δοτής κυβέρνησης, που είχε αναδειχτεί στη χώρα μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους και την αναρρίχηση στη διακυβέρνηση του σκοταδιστικού κινήματος των Ταλιμπάν, που είχε ποικιλοτρόπως στηριχθεί αρχικά από τις ΗΠΑ και άλλες καπιταλιστικές δυνάμεις, δείχνουν πως τα βάσανα του λαού του Αφγανιστάν δεν έχουν τέλος.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η επέμβαση των ΗΠΑ το 2001, που έγινε με το πρόσχημα της “καταπολέμησης της τρομοκρατίας” και της επίθεσης στους δίδυμους πύργους, είχε στην πραγματικότητα άλλες στοχεύσεις και κυρίως τον έλεγχο του “μαλακού υπογάστριου” της Ρωσίας και της Κίνας, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τις ΗΠΑ.

“Είμεθα παιδιά του λαού. Ζήτω οι κομμουνιστές!”- Μια αποτυχημένη αντικομμουνιστική διάλεξη

 


Όταν κομμουνιστές φοιτητές ανέκοψαν την προσπάθεια αντικομμουνιστικής προπαγάνδας στο αμφιθέατρο.

Η σταδιακή διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών μεταξύ των φοιτητών ήταν σίγουρα κάτι που θορυβούσε το καθηγητικό κατεστημένο, που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να την ανακόψει. Αρκετές φορές ομως αυτές οι απόπειρες γύριζαν μπούμερανγκ, όπως δείχνει το παρακάτω περιστατικό:

Η χθεσινή αντικομμουνιστική διάλεξη υπό τους ήχους της Διεθνούς μετετράπη εις κομμουνιστικήν. Χθες εις τας 4 μ.μ. επρόκειτο να γίνει εις την αίθουσαν της Φιλοσοφικής Σχολής διάλεξις “προς διάσωσιν του Ελληνισμού” από έναν ανήλικον νέον (…). Εκτός από πέντε-δέκα, οι οποίοι είχαν με τον άνω κ. Χανιωτάκην μεταβ … ως ακροατήριον, οι άλλοι που εγέμισαν την αίθουσαν ήσαν φοιτηταί (…). Ο ομιλητής αρχίζει κατακόκκινος να διαβάζη από χειρογράφου ότι οι Εβραίοι κατέκλυσαν την Ελλάδα… ότι ο κομμουνισμός θα καταστρέψει… την φιλτάτην Ελλάδα κ.λπ. Το ακροατήριο προς των σιχαμερών και αηδιαστικών συκοφαντιών (…) αγανακτεί και διαμαρτύρεται. Αποδοκιμασίαι εκ μέρους των φοιτητών γεμίζουν την αίθοησα.

Αγκάθ(ι) Κριστι(ανοί)!!!

 


Την υποχρεωτική ανάπαυλα από κούραση, κλεισούρα πανδημίας, άγχη, φόβους, πάλη με το αυτονόητο, δεν υπάρχει, δεν το λες και διακοπές ούτε γι' αυτούς που μπόρεσαν να βρεθούν σε μια θάλασσα άρρωστη, χλιαρή και ημιθανή από καύσωνα, φυτοπλαγκτόν και μέδουσες, ούτε βεβαίως και για όσους πάλεψαν και παλεύουν με την κόλαση επί της Γης, που αρχίζει απ' την εκμετάλλευση και τον πόλεμο και καταλήγει στην αγανάκτηση ή και τη δολοφονία της φύσης. Στην εγκληματογόνο ανάπτυξη δεν ξέρω ποιον Πουαρό θα επινοούσε η Αγκάθα Κρίστι για να βρει το δολοφόνο στο θριλιάρικο μυθιστόρημα του 21ου αιώνα. Μάλλον δεν θα υπήρχε. Στη θέση της Αγκάθα ξεφύτρωσαν πολιτικά και διαδικτυακά αγκάθια κι αιμοβόροι ...Κριστιανοί, πότε σαν τρολ, πότε σαν ένας εσμός ύπουλων αναρτησάδων, χτίζοντας σιγά σιγά, στον καθ' όλα χρήσιμο παγκόσμιο ιστό, δηλητηριώδεις νεοφασιστικές φωλιές.

Ο εμβολιασμός είναι «όπλο» στα χέρια της επιστήμης και όχι «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης για απολύσεις

 

Στην απεργία - αποχή που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «ΚΑΤ» σημειώνοντας πως «θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός είναι "όπλο" στα χέρια της επιστήμης για την ανάσχεση της πανδημίας και όχι "όπλο" στα χέρια της κυβέρνησης για μείωση μισθολογικού κόστους – διεύρυνση ελαστικών εργ. σχέσεων - απολύσεις και αποθέωση της ατομικής ευθύνης!». 

Καλεί σε «απεργία αποχή από κάθε διαδικασία υποχρεωτικής επίδειξης ή προσκόμισης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, συμπεριλαμβανομένης και της υποχρεώσεως των προϊσταμένων να ζητούν ή να ελέγχουν ή να συλλέγουν ή να καταχωρούν πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού του προσωπικού, που υπάγεται στην αρμοδιότητα τους και εν γένει από οποιαδήποτε διαδικασία, που αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 205 και 206 του ν. 4820/2021 του προσωπικού των χώρων της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, παρέχοντας κατά τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου και αορίστου χρόνου, κατά συνέπεια που απασχολούνται στον χώρο του ΓΝΑ ΚΑΤ και τους οποίους εκπροσωπούμε».