Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ο Δήμος Πατρέων δεν τρέχει "για ένα πιάτο φαΐ” που θέλει ο ΣΚΑΙ

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EVENT ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑ'Ι' ΜΕ ΤΙΤΛΟ....''ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑ'Ι' !!! 

 

 




Με πρόσφατη επιστολή του ο κ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., ενημέρωσε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., να υλοποιήσει δράση με τίτλο “Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ”,

  

«Της Ηλέκτρας το μήνυμα»




«Της Ηλέκτρας το μήνυμα»

 

Ηλέκτρα Αποστόλου. Η κομμουνίστρια, η ηρωίδα του λαού μας, που δολοφονήθηκε με φρικτά βασανιστήρια στο τέλος του Ιουλίου του 1944. Τιμούμε τη μνήμη της.  

Αναδημοσιεύουμε ένα κείμενου του αξέχαστου κομμουνιστή δημοσιογράφου, Νίκου Καραντηνού, για την Ηλέκτρα Αποστόλου.  

ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
(Παρουσία ολοζώντανη)
Στ’ όνομά σου ορκιζόμαστε
να σου μοιάσουμε!
Κοιμήσου ήσυχα…
Κοιμήσου αδελφή του Κόμματός μας.
(Γ. Ρίτσος)

Εισαγγελέας, αστυνομία και «μπράβοι» της εργοδοσίας απέναντι στην απεργία



Με αστυνομία που επενέβη στο χώρο της απεργίας μετά από εντολή εισαγγελέα, αλλά και «μπράβους» που επιστράτευσε η εργοδοσία των πτηνοτροφείων συμφερόντων «Ζούρα», επιχειρήθηκε η καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζόμενων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα 8 και πλέον μηνών.

Το πρωί της Τρίτης, σε πτηνοτροφείο της επιχείρησης, έξω από το Μαντούδι και ενώ οι εργαζόμενοι περιφρουρούσαν την απεργία τους, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, παρενέβη η αστυνομία και προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου, δύο μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου που βρίσκονταν στο χώρο, συμμετέχοντας στην απεργία και την περιφρούρησή της. Εκεί τους ασκήθηκε δίωξη για «παράνομη βία».

Θα παίρνουν τα σπίτια ... εθελοντικά


«Να παραδίδουν εθελοντικά την προσημειωμένη κατοικία τους στην τράπεζα θα καλούνται οι δανειολήπτες, ώστε να πετυχαίνουν καλύτερο διακανονισμό οφειλής ή ακόμα και διαγραφή της, εφόσον η αξία του σπιτιού υπερβαίνει την απαίτηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος».
 Αυτή η είδηση, που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί από το τρίτο τρίμηνο του 2017, δηλαδή πολύ σύντομα. Και είναι από τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί οι όμιλοι (funds) οι οποίοι έχουν αγοράσει μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων, όπως προβλέπεται από τα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αυτά τα δάνεια αφορούν ανάμεσα σε άλλα και «κόκκινα» δάνεια εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ετσι, αυτές οι οικογένειες που έτσι κι αλλιώς έχουν χτυπηθεί από την αντιλαϊκή πολιτική, καλούνται τώρα μόνες τους να παραδώσουν τους κόπους μιας ζωής, που μπορεί να έγιναν ένα σπίτι για να ζήσουν, στους ομίλους και τις τράπεζες. Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «έξοδο» στις αγορές. Μόνο που και αυτό το παράδειγμα αποκαλύπτει πόσο βαρύ είναι το φορτίο για τους εργαζόμενους αλλά και το ότι η όποια «έξοδος» αφορά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου...