Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Διαστρέβλωση...


Αξιοπρόσεκτη είναι πράγματι η ταχύτητα με την οποία ορισμένα διαδικτυακά Μέσα προσπάθησαν το βράδυ της Τετάρτης να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το «παρών» στην τροπολογία για τα αυθαίρετα και τις αποζημιώσεις των πληγέντων που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. «Το ΚΚΕ γυρνάει την πλάτη στους πυρόπληκτους» γράφτηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες, ενώ σε άλλες αφήνονταν υπονοούμενα για τη στάση του ΚΚΕ στην ψήφιση των δυο τροπολογιών. Βέβαια, όσο κι αν έψαχνε κανείς σε αυτές τις δημοσιεύσεις, δεν θα έβρισκε πουθενά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Βουλής, όπου έβαλε ολοκληρωμένα τη θέση του Κόμματος, λέγοντας ότι οι αποζημιώσεις αποτελούν «στάχτη στα μάτια» του λαού, επειδή είναι ανεπαρκέστατες για να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες των πυρόπληκτων, ενώ και η πολυσυζητημένη τροπολογία για τα αυθαίρετα αποδείχτηκε «άνθρακες ο θησαυρός», αφού αναπαράγει παλιότερες διατάξεις και αφήνει στο απυρόβλητο την εμπορευματοποίηση της γης, ενώ αξιοποιείται προπαγανδιστικά από την κυβέρνηση για να καλύψει τις ευθύνες της και τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού.

ΚΚ Τουρκίας: Να πετάξουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έξω απ’ τη χώρα μας!





Από atexnos

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) με αφορμή την όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, την πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία και τις απειλές του Ερντογάν για αντίποινα ενάντια στις ΗΠΑ. 

«Πρέπει να πετάξουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έξω απ΄τη χώρα μας, μαζί με τις βάσεις του, τους στρατιώτες και τους συνεργάτες του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΚΡ και συνεχίζει: «Τα μεγάλα αφεντικά που είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι στην Τουρκία έχουν βαθιές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες. Η στρατιωτική, οικονομική και πολιτική δομή της Τουρκίας φτιάχτηκε πάνω σε αυτές τις σχέσεις». 

Ένα μοναδικό αδημοσίευτο ντοκουμέντο από τα Δεκεμβριανά



Το παρακάτω ντοκουμέντο που ανήκει στο αρχείο του καλού φίλου Γ. Σ. είναι μια χειρόγραφη αντιγραφή του Ταχυδρόμου της ΡΑΦ που περιέχει τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του στρατηγού Σκόμπυ και της Κ.Ε. του ΕΛΑΣ.



Το δημοσιεύουμε μαζί με τα εύστοχα σχόλια του Γ.Σ.

Δυστυχώς -και πάλιν- έχουν γραφεί χιλιάδες ανιστόρητα μυθεύματα, όπου ο καθένας "ιστορεί" τις μικρές βιωματικές του ιστορίες διανθίζοντάς τες με διάφορες εκτιμήσεις επί παντός επιστητού. Εδώ πρόκειται για την πρώτη πράξη μιας Συμφωνίας που απεικονίζει μια στρατιωτική ήττα, την ήττα του Δεκέμβρη. Υπογράφουν άπαντες όλοι, στρατιωτικοί εγνωσμένου κύρους, κομματικά στελέχη εντεταλμένα και με σαφείς οδηγίες και μάλιστα μετά από διαπραγματεύσεις δύο ημερών. Παρατηρήσεις πρόχειρες περαιτέρω: 

Πιο γκρίζα κι απ' τις στάχτες η αντιλαϊκή τους πολιτική...


Eurokinissi
Αυτές τις μέρες, το γκρίζο της στάχτης, ο τρόμος στα πρόσωπα απελπισμένων ανθρώπων και η μαύρη σκιά του θανάτου συνθέτουν δαντικές παραστάσεις. Αυτές ακριβώς τις στιγμές, οι αρχιτέκτονες των πολιτικών που καταστρέφουν δασικά οικοσυστήματα και λαϊκές περιουσίες και δημιουργούν εκατόμβες θυμάτων, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα τις δαπάνες για τη δασοπροστασία και την πυρασφάλεια, για χάρη της κερδοφορίας της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, σχεδιάζουν την επόμενη μέρα για όλους εμάς τους «κολασμένους». Παλιά τους τέχνη κόσκινο...
 Δύο δεκαετίες τώρα, έχουν αποκτήσει πολύτιμη πείρα στη διαχείριση του ανθρώπινου πόνου που δημιουργούν οι πολιτικές τους από την ανύπαρκτη αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία. Ο καθένας τους, με την πείρα που κουβαλάει, αναλαμβάνει και τον ρόλο του.

Προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους
 
Ηδη από τις πρώτες ώρες που ξεδιπλωνόταν μία ακόμη καταστροφή στην περιοχή της Αττικής από τις τόσες που έχει βιώσει αυτός ο τόπος, με απίστευτα αντανακλαστικά όλα τα στηρίγματα αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που δημιουργεί εκατόμβες αθώων θυμάτων, πήραν θέση για να ξεπλύνουν τις ευθύνες του και να χειραγωγήσουν τις αντιδράσεις του κόσμου.

Υποκρισία και θράσος


Πηγή: Eurokinissi

Με μέτρα - κοροϊδία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πυρόπληκτων, να διασκεδάσει τη δίκαιη αγανάκτησή τους και ταυτόχρονα να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη φονική καταστροφή.

Το ίδιο επιδιώκουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας μαζί με την κυβέρνηση στη Βουλή τα ψίχουλα για τις αποζημιώσεις και την τροπολογία για τα αυθαίρετα, που αφήνει κυριολεκτικά στο απυρόβλητο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.

Είναι κι αυτό μια απόδειξη της στρατηγικής τους σύμπλευσης στα μεγάλα και σπουδαία για το κεφάλαιο, ενώ κατά τ' άλλα «τσακώνονται» για ζητήματα διαχείρισης της πυρκαγιάς και για την «ανικανότητα» των στελεχών της κυβέρνησης.