Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

AΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ





      
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΙΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ» ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,

 -Την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρισκόμαστε σε απόγνωση και αδιέξοδο από τις χαμηλές τιμές σε όλα μας τα προϊόντα, από την αδυναμία να τα βγάλουμε πέρα, την ώρα που νοιώθουμε στο πετσί μας τις συνέπειες από τις αντιαγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές που μας οδηγούν στον αφανισμό και μαραζώνουν τα χωριά μας.

 -Την ώρα που οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις παίρνουν μαζικό χαρακτήρα και απειλούν τα σπίτια και τα χωράφια μας.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οργανώνει το λεγόμενο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» στις 26, 27 και 28 Μάρτη, με τη συμμετοχή ολόκληρης κυβερνητικής κουστωδίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό.

Φιτίλι... αναμμένο


Κάτι που προβλήθηκε αρχικά ως «παιχνίδι κατασκόπων» ανάμεσα στη Μ. Βρετανία και τη Ρωσία, τείνει να πάρει διαστάσεις πολεμικής απειλής, με την εμπλοκή μάλιστα του ΝΑΤΟ! Ο λόγος για την επίθεση που δέχτηκαν ένας διπλός πράκτορας και η κόρη του στη Μ. Βρετανία, για την οποία η κυβέρνηση Μέι κατηγορεί τη Ρωσία, εκτοξεύοντας απειλές και τελεσίγραφα. Η κατηγορία που αποδίδει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, είναι ότι εκτέλεσαν επιχείρηση με ισχυρό νευροτοξικό παρασκεύασμα σε βρετανικό έδαφος. Μάλιστα, ύστερα από διορία που απέρριψε η Ρωσία, η κυβέρνηση Μέι επέβαλε καταρχήν διπλωματικές κυρώσεις και τώρα αναμένονται τα αντίποινα. Η κλιμάκωση όμως έρχεται με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να συναντηθούν ο γγ του ΝΑΤΟ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, για να συζητήσουν το θέμα.
Με αφορμή αυτήν τη συνάντηση, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «η Ρωσία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση» και ότι «η Βρετανία μπορεί να υπολογίζει στη ΝΑΤΟική αλληλεγγύη», αλλά «δεν έχει ζητηθεί από το Λονδίνο η ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας». Πρόκειται για το γνωστό «άρθρο 5» του ΝΑΤΟ, που ενεργοποιείται όταν ένα κράτος - μέλος της συμμαχίας δέχεται πολεμική απειλή από μια τρίτη χώρα. Χτες, μάλιστα, υπήρξε και κοινή ανακοίνωση ενάντια στη Ρωσία από ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία. Αν τώρα τοποθετήσει κανείς το συγκεκριμένο γεγονός στη «μεγάλη εικόνα» των ανταγωνισμών που φουντώνουν ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και στο εσωτερικό τους (βλέπε Brexit), αντιλαμβάνεται πόσο εύκολο είναι μέσα σ' αυτό το τεταμένο κλίμα να ανάψει το φιτίλι και «γαία πυρί μειχθήτω»...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που ματώνει το λαό για τα συμφέροντα της αστικής τάξης (VIDEO)





Τις ευθύνες της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή διότι επιχειρεί να εφησυχάσει το λαό, την ίδια στιγμή που τον εμπλέκει στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου, που είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, ανέδειξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ 1.

Χαρακτήρισε «σοβαρό ζήτημα» τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών, προσθέτοντας ότι «είναι στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας», σημειώνοντας ότι η Τουρκία μετά την Κύπρο και το Αιγαίο θέλει να ανοίξει ζητήματα και στη Θράκη. Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ευθύνες διότι έδειξε έναν εφησυχασμό, καθησύχασε το λαό. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη συνολική της πολιτική, της δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης, η οποία στην πραγματικότητα είναι αναβάθμιση αποσταθεροποιητική, αναβάθμιση της ανασφάλειας, είναι αναβάθμιση μόνο κάποιων οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης και κάποιων συμμάχων της όπως οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενώ για τον ελληνικό λαό σημαίνει ότι εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς που οδηγούν σε επεμβάσεις, σε νέους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. 

Μάνδρα: Τέσσερις μήνες μετά...




Εχουν περάσει τέσσερις μήνες από τις 15 Νοέμβρη, τότε που στη Μάνδρα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής σταμάτησε ο χρόνος. Από τότε που 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ανυπαρξίας έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας. Από τότε που καταστράφηκαν σπίτια, μαγαζιά, ολόκληρο το βιος εργατικών - λαϊκών οικογενειών, με την ευθύνη να βαρύνει διαχρονικά όλες τις αστικές κυβερνήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα, 120 ολόκληρες μέρες, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Το έγκλημα διαρκείας συνεχίζεται και οι κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία και τον εφιάλτη μπροστά στα μάτια τους. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, αντί να απολογηθούν γι' αυτήν την κατάσταση, φτάσανε στο σημείο να αποδίδουν την καταστροφή πότε στην κλιματική αλλαγή, πότε στον δασάρχη και τη γραφειοκρατία, ακόμη και στους ίδιους τους κατοίκους, ρίχνοντας ξεδιάντροπα την ευθύνη στα ίδια τα θύματα, που δήθεν αυθαιρέτησαν και μπάζωσαν τα ρέματα. Μετά από όλα αυτά, μόλις πριν από μερικές μέρες η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε σύμβαση με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών για να γίνει μελέτη με στόχο να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πληγείσα περιοχή. Μελέτη απαραίτητη μεν ακόμα και για τα έργα που πρέπει να γίνουν, η οποία όμως γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να έχει ολοκληρωθεί αφού θα έχουν ξεκινήσει οι βροχές της επόμενης περιόδου! Και μιλάμε απλά για μια μελέτη... Που συνήθως προηγείται των έργων. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος εύκολα ότι οι επόμενοι μήνες, ίσως και χρόνια, θα βρουν τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής χωρίς την απαραίτητη προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα.

ΝΑΤΟική ομοφωνία


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα «γεφυρώνονται» οι διαφορές ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όταν η κουβέντα πηγαίνει στα στρατηγικά προτάγματα της αστικής τάξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μπροστά στην οποία όλα τα αστικά κόμματα «ξεχνάνε» τους καβγάδες για τα σκάνδαλα και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές.

Μάλιστα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιδεικνύουν αυτήν τη συμφωνία τους με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο. Αυτό έκανε τις προάλλες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, όταν για να «καθησυχάσει» τον Κυρ. Μητσοτάκη αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας - ΝΑΤΟ, του συνέστησε να ρωτήσει τον πρέσβη των ΗΠΑ, που διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη ΝΔ, ενώ συναντά συχνά και στελέχη των άλλων κομμάτων.