Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Στο απυρόβλητο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Στοχοποίηση των Ρομά αντί για κοινωνική ένταξη

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Την ώρα που η αστυνομική αυθαιρεσία «πυροβολεί» στηριζόμενη στο θεσμικό πλαίσιο και την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Π. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε μέτρα «αναβάθμισης» της αστυνομικής δράσης. Τα μέτρα αφήνουν στο απυρόβλητο την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ενώ φαίνεται πως η κυβέρνηση επιλέγει τη στοχοποίηση των Ρομά αντί της κοινωνικής τους ένταξης. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, τα «σπασμένα» του φόνου του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, που έγινε πριν λίγες μέρες, θα τα πληρώσει μόνο η ηγεσία της Άμεσης Δράσης, την ώρα που οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί φέρεται να παράκουσαν εντολές και να αψήφησαν κανόνες εμπλοκής, αλλά εξακολουθούν να «στηρίζονται», σύμφωνα και με σχετικές του δηλώσεις, από τον υπουργό, χωρίς να έχει υπάρξει ούτε μια τυπική διαθεσιμότητα.

Ηρωες μικρού κυβισμού

 


Οι ένστολοι καβαλάρηδες, δυο δυο για καλύτερη προστασία, στις μηχανές οργώνουν το λεκανοπέδιο. Πίσω από το κράνος, οι νεαροί αετοί της ασφάλτου διαθέτουν γερακίσιο βλέμμα. Διακρίνουν σπασμένο τζάμι σε μια άσπρη σακαράκα. Και μέσα τρεις «αθίγγανους», όπως είπαν. Ευκαιρία για έναν άθλο του Ηρακλή, ακόμα. Θα σωθεί η πατρίδα, η κοινωνία και η περιουσία του πολίτη, κι ας έμαθε την κλοπή του αμαξιού του μετά το μακελειό. Στη στενή ανηφοριά δίνεται η μεγάλη μάχη. Στα στενά των Θερμοπυλών ...του Περάματος.

Ανιση μάχη. Από τη μια οι τρεις νεαροί με το μελαμψό δέρμα, άοπλοι, κουμαντάρουν το βαρύ τεθωρακισμένο κι απ' την άλλη επίσης εφτά νεαροί, ένστολοι και ένοπλοι, αμύνονται με τα σχετικά χαμηλού κυβισμού μηχανάκια. Κι ο τακτικός στρατός με τριάντα οχτώ σφαίρες νικάει το τσιγγάνικο αντάρτικο του κατοικημένου πεδίου μάχης. Γρατζουνιές ο στρατός, ένας νεκρός, ένας τραυματίας κι ένας φυγάς ο εχθρός...

Η δικαιοσύνη τυφλή. Και πάντα ανεξάρτητη να παζαρεύει κατά το δοκούν και το ειδεχθές και το κοινωφελές. Ενας στον τάφο κι όλοι οι άλλοι σωρηδόν, ελεύθεροι χωρίς περιορισμό. Μεγάλος νικητής, δαφνοστεφανωμένος, ο φόβος αγκαζέ με την προκατάληψη και την αδρεναλίνη της εξουσίας.

Η τοποθέτηση της Ρ. Καραγιάννη στο 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

 


19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Οκτώβρη, με σύνθημα «Δυναμώνουμε την ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ», το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στη Νίκαια.

Στο Συνέδριο τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός Ρούλα Καραγιάννη. Παραθέτουμε την ομιλία της:

“Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

σας ευχαριστώ που σήμερα εδώ στο 19ο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ μου δίνετε το βήμα να μιλήσω γι’ αυτό που ο ρόλος μου ως εκπαιδευτικός μου επιβάλλει. Να μιλήσω για τα παιδιά.

Σε κάθε πόλεμο το βλέμμα όλων πέφτει στα παιδιά. Στα παιδιά του πολέμου.

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι πολλαπλάσια όταν προβάλλονται εικόνες από τραυματισμένα, πεινασμένα ή ορφανά παιδιά. Άλλες φορές λόγω της ευαισθησίας κάποιου ανταποκριτή που προσπαθεί να προβάλει την πραγματική εικόνα του πολέμου σε βάθος και άλλες γιατί η δυστυχία, η τραγωδία, ο φόβος και ο οίκτος είναι ιδιαίτερα εμπορικά προϊόντα.

Σχέδια «χαλάρωσης» για το κεφάλαιο, μόνιμη η «μέγκενη» για τους λαούς

 
ΕΕ - ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ


Eurokinissi

«Kατά την επανεξέταση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ θα πρέπει να εξεταστούν οι νέες προκλήσεις που ανέδειξε η κρίση της COVID-19. Θα μπορούσαν επίσης να αντληθούν χρήσιμα διδάγματα από την επιτυχή πολιτική απόκριση της ΕΕ (...) και ιδίως από τη διακυβέρνηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Αυτό επισημαίνεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την επίσημη έναρξη δημόσιας συζήτησης για την επανεξέταση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, δίνοντας εξαρχής το «πλαίσιό» της: Τις σκέψεις δηλαδή για μια ορισμένη χαλάρωση του σημερινού δημοσιονομικού πλαισίου, με την αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ώστε να στηριχτεί με νέα γενναία κρατικά πακέτα το κεφάλαιο, με «αντάλλαγμα» για τους λαούς τα «μνημόνια διαρκείας», τις συνεχείς αντεργατικές ανατροπές, τα βαριά χαράτσια και την ακρίβεια.

Θυμίζουμε πως για τις τρέχουσες ανάγκες του κεφαλαίου, που απαιτούν την απογείωση των ελλειμμάτων και των κρατικών χρεών πέρα και πάνω από τα όρια που τώρα προβλέπονται, σε πρώτη φάση η λύση ήδη έχει δοθεί με την ενεργοποίηση της λεγόμενης «ρήτρας διαφυγής» του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που προβλέπει την προσωρινή παρέκκλιση από τους δημοσιονομικούς κανόνες, προκειμένου σε συνθήκες κρίσης να ενεργοποιούνται τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης του κεφαλαίου.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

 

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΚΚΕ

 

  Πηγή: Eurokinissi


Επανακατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ από τον βουλευτή Γιώργο Μαρίνο προς τον Υπ. Εθνικής Αμυνας, επισημαίνοντας να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις, να μην αποσταλούν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Σαχέλ της Αφρικής, να επιστρέψει η πυροβολαρχία Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία και όλα τα στρατιωτικά τμήματα από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. 

Συγκεκριμένα, το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, αναφέρει:

«Δύο μέρες μετά τη συζήτηση στη βουλή (7/10) για τη «Στρατηγική εταιρική σχέση για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει και να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό για την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική, ο Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου (9/10) ότι: «Στο πλαίσιο της -ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον- συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία. Εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας την φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πράξη και όχι στα λόγια».

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. στο υπ. Εργασίας - Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία της Αττικής. Απαιτούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO.

Στην κινητοποίηση καλούν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συνδικάτα ΜετάλλουΓάλακτος - Τροφίμων και ΠοτώνΚλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Τύπου και Χάρτου

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO απαιτούν: