Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Ο καύσωνας του ... «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού»


ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ

«Πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός» λέει ο Μητσοτάκης.

«Εκσυγχρονισμός» ο μεσαίωνας στη δουλειά, τα ψώνια με ρεφενέ και οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια.

Ολοταχώς προς τα πίσω.

* * *

Τι σου είναι πάντως αυτοί οι ...εκσυγχρονιστές.

Μετά τον Σημίτη και τη Μαδρίτη, τώρα ετοιμάζεται και Μητσοτάκης για διευθετήσεις και «υποχωρήσεις».

«Πολυδιάστατος» ευρωατλαντισμός.

«Καζάν - καζάν» οι μεγάλες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις

...να πηγαίνουν με τις μεγάλες αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις.

* * *

«Γιατί σήμερα (...) για να πας στο Ταμείο Ανάκαμψης, πρέπει να έχεις κολλητό είτε υπουργό, είτε βουλευτή της ΝΔ. Ε, αυτό λοιπόν είναι αδικία. Αυτήν την αδικία δεν τη θέλουμε. Είναι γεγονός ότι σ' αυτό το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, του καθεστώτος Μητσοτάκη, ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις είναι στους μη προνομιούχους και πλήττονται».

Αυτά έλεγε ο Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ

στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ξέσπασμα για τη «μεγάλη αδικία», να μην δώσουν το χρίσμα οι ...μη προνομιούχοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ

 

Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία!
 
 
Νέοι από όλη τη χώρα περπάτησαν στα βήματα των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, παρακολούθησαν με συγκίνηση το Ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε» στις πλαγιές που έγιναν πεδία δράσης του, περιηγήθηκαν στο Μνημείο - Μουσείο για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, ηρωικές στιγμές όπως η μάχη στο Μάλι - Μάδι αναβίωσαν μέσα από αφηγήσεις στον τόπο που έγιναν, αφήνοντας ένα δυνατό αποτύπωμα στους νέους και τις νέες που έζησαν τις μοναδικές εμπειρίες.

Ο Μάνος, 20 χρονών, πρώτη φορά βρέθηκε σε κατασκήνωση της ΚΝΕ και είχε την ευκαιρία στο Βατοχώρι να είναι στο «πηγαδάκι» με τον 91χρονο Αριστείδη Τοψή, τον σαμποτέρ του ΔΣΕ που μόλις έμαθε για την επίσκεψη των κατασκηνωτών εκεί, βρέθηκε για να καμαρώσει τη νεολαία. «Ηταν ένα 15χρονο παλικάρι», είπε και πρόσθεσε πως καθώς τον άκουγε, γέμισε από ένα αίσθημα υποχρέωσης να συνεχίσει στα βήματά του. Ακόμα, είπε πως είχε διαβάσει για την πάλη του ΔΣΕ και πως είχε ακούσει πολλές ιστορίες. «Ομως πατώντας εδώ», είπε, «καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα, γεμίζεις με τη θέληση να δείξεις την ίδια αποφασιστικότητα και θάρρος που έδειξαν οι σύντροφοί μας».

Φ. Παρρής: «Κι αν έπεσε ο Γράμμος, ο λαός θα νικήσει…»

 

32η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ


 

Στην ομιλία του ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκδήλωση εγκαινίων της μόνιμης υπαίθριας έκθεσης στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο επισήμανε: 

«Με σεβασμό και δέος απέναντι στο ανθρώπινο μεγαλείο, με περηφάνια για την Ιστορία του ΚΚΕ, στεκόμαστε σήμερα εδώ κάτω από τους επιβλητικούς βράχους της Σκάλας, όπου λειτούργησε το Νοσοκομείο του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τιμάμε τους μαχητές και μαχήτριες, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και τραυματιοφορείς, τους κατοίκους της περιοχής που έδωσαν τη μάχη για την περίθαλψη και νοσηλεία των τραυματισμένων μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ - τη μάχη για να νικήσει η ζωή.

Εδώ συντελέστηκε "Το θαύμα και το παράδοξο του Γράμου", όπως γράφει ο Νώντας Σακελλαρίου, αρχίατρος του ΔΣΕ. Το πείσμα, η ατσαλένια θέληση, η προσήλωση στα ιδανικά του αγώνα, το ανεβασμένο ηθικό, οι φροντίδες των γιατρών, των νοσοκόμων έφεραν ως αποτέλεσμα να ξεπερνιούνται τα ανθρώπινα όρια και αντοχές, να αντιμετωπίζονται με επιτυχία βαριά τραύματα και πολλοί να γυρνάνε γρήγορα στις μάχες.

Το μεγάλο Νοσοκομείο του Γράμου λειτούργησε στη φωτιά του αγώνα του ΔΣΕ που γεννήθηκε από την ανάγκη και καθοδηγήθηκε από το ΚΚΕ, ενός αγώνα που αποπνέει μόνο δίκιο και ακατάβλητη ηθική.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ μοναδική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού

 

Στο «ανάπτυξη για ποιον» η πολιτική της διοίκησης και των άλλων δυνάμεων απαντάει ξεκάθαρα: Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σε βάρος των λαϊκών αναγκών

 

Από τις μαζικές διαδηλώσεις σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης για να ξεκουμπιστούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από το λιμάνι

MotionTeam

Από τις μαζικές διαδηλώσεις σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης για να ξεκουμπιστούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από το λιμάνι
Μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές υπάρχει σοβαρή δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση, συμπόρευση κόσμου στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, σημαντική ενίσχυση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με περισσότερους συμβούλους σε όλους τους δήμους και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μπορεί να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Σε γενικές γραμμές η Περιφερειακή Διοίκηση αποτελεί τμήμα του ενιαίου αντιλαϊκού αστικού κρατικού μηχανισμού, με πλήθος κρίσιμων αρμοδιοτήτων (αντιπλημμυρικά έργα και πολιτική προστασία, οδικά έργα, περιβαλλοντικοί έλεγχοι και έλεγχοι για τη δημόσια υγεία, στήριξη και έλεγχος της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής κ.ά.) αλλά και ειδικό καταμερισμό στην προώθηση των κεντρικών πολιτικών επιλογών. Η περιβόητη «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση» επί της ουσίας είναι η πολυεπίπεδη στήριξη της κερδοφορίας των λίγων και προώθηση μιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Ενωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ), διοίκηση Τζιτζικώστα - ΝΔ της Περιφέρειας, παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, άλλων αστικών κομμάτων στηρίζουν τις κεντρικές πολιτικές επιλογές των κομμάτων τους, προωθούν την αστική στρατηγική στο περιφερειακό επίπεδο. Είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει σε όλες τις πλευρές της ζωής της η κοινωνική πλειοψηφία των εργατών, υπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών της πόλης και της υπαίθρου.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 15 - 16 Ιούλη

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 15 - 16 Ιούλη: 

 

32η Αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ: Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! 

  • Κορυφώνονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις με τη συγκέντρωση στο νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο και τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης, όπου θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
  • Ανεπανάληπτες στιγμές για χιλιάδες νέους και νέες στο Νεστόριο και τις θρυλικές πλαγιές του Γράμμου
  • Με πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αναδεικνύεται το σύνθημα «Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας!».