Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΑΘ «Έχουν επιλέξει την ταλαιπωρία και την θέση σε κίνδυνο του λαού»

 

Ανακοίνωση για τα συνεχόμενα προβλήματα της «επανακρατικοποιημένης εταιρείας του Δημοσίου»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Έχουν επιλέξει την ταλαιπωρία και την θέση σε κίνδυνο του λαού» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζόμενων ΕΥΑΘ για την θραύση αγωγού ύδρευσης στην Ερμού, την πλημμύρα σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ και άλλα υπόγεια, την διακοπή ρεύματος και το κλείσιμο του δρόμου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει, «το έχουν υπολογίσει και κοστολογήσει: Αντί να υπάρχει ευρύ πρόγραμμα αντικατάστασης των γηρασμένων δικτύων, αντί να υπάρχει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των διαρροώντων δικτύων, με ότι απαιτεί αυτή (όπως έλεγχος πιέσεων, υδραυλική μοντελοποίηση κ.α.), έχουν επιλέξει να αφήνουν να συμβαίνουν τα συχνά, καθημερινά, κι επικίνδυνα κάποιες φορές, σπασίματα αγωγών».

Μαζί με τον λαό και τους αγώνες του!

 

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κάλεσμα για ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια

 

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού!

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε σε Περιφέρεια και δήμους «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Δυναμώνουμε την πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, τη δική μας φωνή!

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ και στην Κεντρική Μακεδονία, η ανάδειξή του σε 3η δύναμη στην Α΄ Θεσσαλονίκης, έδειξε ότι υπάρχει ένα ελπιδοφόρο ρεύμα αμφισβήτησης που τώρα μπορεί να ενισχυθεί.

Καμιά ανοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που ενισχύεται μετά τις εκλογές! Καμιά εμπιστοσύνη σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που ασκούν συστημική, συναινετική αντιπολίτευση και συμφωνούν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Στις εκλογές του Οκτώβρη είναι ανάγκη να γίνει ακόμα ένα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις ανακούφιση και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και στην Περιφέρειά μας!

ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Αποκαλυπτικό το αλισβερίσι και οι κολιγιές τους στην Τοπική Διοίκηση

 

 

Η στρατηγική σύμπλευση των αστικών πολιτικών κομμάτων είναι αυταπόδεικτη σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Αν εκεί όμως αναγκάζονται για ευνόητους λόγους να τηρούν ορισμένα προσχήματα ορισμένες φορές, στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης οι μάσκες πέφτουν και η σύμπλευσή τους βγάζει μάτι μέσα από ανοιχτές συμπράξεις στο όνομα πάντα των «τοπικών κοινωνιών», των τάχα «ανεξάρτητων υποψηφίων».

Διαχρονικά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέγραφαν τις περισσότερες συμπράξεις, κατά περίπτωση στην κολιγιά συμμετέχει και η ΝΔ. Οι εκλογές του Οκτώβρη δεν αποτελούν εξαίρεση, αντιθέτως οι έως τώρα διεργασίες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα κομπρεμί τους εκδηλώνονται στο έδαφος της προγραμματικής τους σύγκλισης.

Μέχρι στιγμής:

ΤΟΠΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των ομίλων

 


Με τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να ανακοινώνουν καθημερινά τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπροστά στη νέα μεγάλη πολιτική μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτώβρη, ενισχύεται και η πολιτική δράση για την ισχυροποίηση του Κόμματος.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιούνη, η διακριτή άνοδος που κατέγραψε το Κόμμα, η συσπείρωση που αποτυπώθηκε στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του και αποτυπώνεται ξανά στα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν. Δυνατότητες για ακόμα πιο μαχητικό και πλατύ άνοιγμα σε περισσότερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, με στόχο να κερδίσει νέες ψήφους το Κόμμα, να χάσουν δυνάμεις τα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοι που στηρίζουν, να δεχθούν πλήγμα από τον λαό για την πολιτική που τον τσακίζει καθημερινά.

Να είναι περισσότεροι οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να επανεκλεγεί ο κομμουνιστής δήμαρχος στην Πάτρα, να εκλέξει ο λαός κι άλλους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα στέκονται μαζί του στην πρώτη γραμμή της πάλης του. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα θα είναι που θα «μετρήσει» την επόμενη μέρα των εκλογών για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Στον αντίποδα των παραπάνω στέκονται οι υποψήφιοι που παρουσιάζουν και στηρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που μετά από διάφορες καραμπόλες, ανακυκλώσεις και αλληλοϋποστηρίξεις φανερώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση και στο πεδίο της Τοπικής Διοίκησης (βλ. αναλυτικά στη σελ. 6).

ΚΚΕ: Κανένας να μη δεχτεί τον Μεσαίωνα του 16ωρου

 

ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ


 

Με την οργάνωση και τον αγώνα οι εργαζόμενοι να τους αναγκάσουν να πάρουν πίσω αυτό το «έκτρωμα» για το 16ωρο, τονίζει το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη. Σχολιάζει πως είναι εξυπηρέτηση των εργοδοτικών απαιτήσεων και ωμός καταναγκασμός των εργαζομένων σε συνθήκες ανέχειας, ακρίβειας και χαμηλών μισθών.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζει:

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 5-6 Αυγούστου 2023

 



 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 5-6 Αυγούστου 2023:

 

  • Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: Λαϊκή συσπείρωση για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες όχι για τα κέρδη των λίγων! Περισσότεροι εκλεγμένοι του ΚΚΕ είναι εγγύηση για να απαντήσει ο λαός στο ενιαίο μπλοκ κυβέρνησης και αστικών κομμάτων
  • Τώρα και 16 ώρες δουλειά τη μέρα!: Νέες... δυνατότητες στην εργασιακή εξόντωση με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση. ΚΚΕ: Καμιά ανοχή στον μεσαίωνα. Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ την Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας
  • 78 χρόνια από το πυρηνικό έγκλημα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι: Οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να στέλνουν τους λαούς στη σφαγή. Ανακοίνωση του ΚΚΕ. Την Τετάρτη 9 Αυγούστου συγκεντρώσεις από την ΕΕ∆ΥΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη