Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δεν είναι η σιωπή φωνή

Έρχονται μάχες μη δειλιάσεις
γίνε ο δρόμος να περάσεις
δεν είναι η σιωπή φωνή
φωνή είναι μόνο η φωνή.


ΣΟΥΗΔΙΑ: Η Agnes ψάχνει (μόνιμη) δουλειά!

Αναδημοσίευση απο: stovoreiostereomatiselva.blogspot

''Hταν χαρά, με τρομο, ομως, μαζι, κυριως τρομο, οταν ξεκινησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Το μέρος που λέγεται επαγγελματικη ζωη. Βρεθηκα ετσι στην εν λόγω αγορά, που μου ειπαν οτι είναι γεμάτη από θεσεις εργασιας.

Έτσι τουλαχιστον νομιζα, καποτε, πολύ καιρό πριν. Το να βρει κανεις δουλεια εχει γίνει σπάνιο ειδος. Πλήρη απασχόληση. Μόνιμη απασχόληση. Καλές συνθήκες εργασίας. Υπάρχουν αραγε; Ακούγεται περισσότερο σαν μύθος, ένας θρύλος από το «κράτος πρόνοιας», που οι ηλικιωμενοι διηγουνται στους μαθητές λυκειων, για να αρχισουν να βλέπουν λιγο φως στο τούνελ.
 
Ωστόσο, η μόνιμη απασχόληση είναι αυτο που όλοι αποβλέπουμε. Οι φρεσκοι αποφοιτοι ξεχυλιζουν στους καταλογους εργατικου δυναμικου. Και είμαι μια από αυτούς που κάθεται και προσπαθει να συμπληρωσει μια αιτηση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΚΑΛΕΣΜΑ
Σας καλούμε σε συνέλευση – συζήτηση την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στις 8 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (κτήριο Ιωάννης Καποδίστριας). Θέμα : Απολογισμός της ως τώρα δράσης μας – Προγραμματισμός της παραπέρα πορείας μας.

Συντοπίτισσες, συντοπίτες,
  Παρόλο που μέχρι στιγμής καταφέραμε πανελλαδικά να αναγκάσουμε κυβέρνηση και ΔΕΗ να μην τολμήσουν την διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι και παρόλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για μη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσα σπίτια δεν πληρώνουν το χαράτσι, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Το χαράτσι συνεχίζει να είναι εδώ. Το ίδιο και ο κίνδυνος της διακοπής ηλεκτροδότησης. Κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ, με διάφορα τερτίπια, προσπαθούν να εμφανίσουν απλήρωτη την κατανάλωση του ρεύματος στις περιπτώσεις που δεν πληρώσαμε το χαράτσι ,ενώ έχουμε πληρώσει κανονικά την κατανάλωση. Το επόμενο διάστημα θα δούμε να προωθούνται ακόμα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους και δε θα μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια. Για αυτό δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ούτε καν το διάστημα που θεωρείται προεκλογική περίοδος. Μόνο σε ένα πράγμα μπορούμε να βασιζόμαστε. Τον μαζικό, αποφασισμένο, οργανωμένο αγώνα μας. Την αλληλεγγύη και την έμπρακτη αλληλοϋποστήριξή μας.
  Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται με ανοιχτό και συλλογικό τρόπο. Καλούμε ξανά και άλλους φορείς και άλλους κατοίκους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθειά μας. Στην περιοχή του Δήμου μας οι αρνήσεις πληρωμής του χαρατσιού ξεπέρασαν τις χίλιες.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ,

ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ. Η ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ Η Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το Συντονιστικό συνεδριάζει ανοιχτά κάθε Πέμπτη ,στις 8 μ.μ. , στο χώρο του Δημαρχείου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 8001157013 (Δήμος Ωρ/στρου από 9 πμ.-3 μμ.)

Κιν.: 6979795382, 6998411328, 6932254198, 6977242124, 6945513280, 6971533750.

Email: oxistaxaratsia.syn.oraiokastro@gmail.com


Eurostat: Μείωση ελλείμματος, αύξηση του χρέους στην Ευρωζώνη


Κατά 33,9% μειώθηκε το έλλειμμα στην ευρωζώνη το 2011 σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, υποχωρώντας στο 4,1 από το 6,2% που ήταν το 2010. Η επιτυχία αυτή υποσκάφτηκε από την αύξηση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, που ανήλθε σε 87,2 από 85,3% που ήταν το 2010. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδεικνύουν μείωση του ελλείμματος από 6,5 σε 4,5% και παράλληλα αύξηση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από 80 σε 82,5%.
Για το 2011, η Ελλάδα κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα ως ποσοστό ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 9,1%. Πρώτη αναδείχτηκε η Ιρλανδία, με έλλειμμα που ανήλθε στο 13,1% του ΑΕΠ της, ενώ τρίτη κατατάχθηκε η Ισπανία, επίκεντρο πλέον της ευρωπαϊκής κρίσης, με 8,5%.
Τα μικρότερα ελλείμματα σημειώθηκαν στη Φινλανδία (0,5%), το Λουξεμβούργο (0,6%) και τη Γερμανία (1%). Ουγγαρία, Εσθονία και Σουηδία ήταν οι μοναδικές χώρες που υλοποίησαν τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 με πλεόνασμα.
Στο μέτωπο του χρέους ως ποσοστό του εκάστοτε ΑΕΠ, 14 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ έχουν να επιδείξουν χρέος που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ τους. Τα πρωτεία στην εν λόγω κατηγορία διατηρεί η χώρα μας, με χρέος που αντιπροσωπεύει το 163,5% του ΑΕΠ της, δεύτερη έρχεται η Ιταλία (120,1%), τρίτη η Ιρλανδία (108,2%) και τέταρτη η Πορτογαλία (107,8%). Η Ισπανία παραμένει στα ανεκτά επίπεδα του 68,5%.
Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το πρόβλημα που αποτελούν Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία για την ευρωζώνη ωχριά μπροστά στην απειλή που απορρέει από Ισπανία και Ιταλία. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη Eurostat, το αθροιστικό ΑΕΠ των τριών «μικρών» χωρών μόλις αγγίζει τα 543 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, το 2011 το ΑΕΠ της Ισπανίας υπολογίστηκε σε 1,07 τρισεκατομμύρια και αυτό της Ιταλίας σε 1,58 τρισ.

Για την πλήρη έκθεση δείτε εδώ.
πηγή: skai.gr

Για το χαμό του συναδέλφου Σάββα..

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,δυστυχώς στους πολλούς λόγους για  επιστροφή μας στα σχολεία με βαριά καρδιά προστέθηκε ακόμα ένας, ο χαμός του συναδέλφου μας Σάββα Μετοικίδη.Σας κοινοποιούμε δυο σχετικές ανακοινώσεις.

Α) Για το Σάββα...

Ένας ακριβός μας σύντροφος, συνάδελφος και φίλος, ο Σάββας Μετοικίδης, έθεσε τέλος στη ζωή του, σήμερα, Σάββατο 21 Απριλίου. Ο αγαπημένος μας Σάββας, από νέο παιδί πάντα ήταν μπροστά στους αγώνες και στις απεργίες, πάντα φιλότιμος, ευαίσθητος και αλτρουιστής, πάντα κοντά στους συντρόφους του, δίπλα στους συναδέλφους του, κοντά σε κάθε παιδί του σχολείου του.
Είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε και να συμπορευτούμε μαζί του τα τελευταία εννιά χρόνια. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, πρωταγωνιστής στην απεργία του 2006, μάχιμος δάσκαλος και άνθρωπος. Δεν του άρεσαν τα μεγάλα λόγια του Σάββα, ήταν άνθρωπος της πράξης. Μέσα από τα κείμενά του στον Αντίλογο, μέσα από το γέλιο που μας χάρισε με τη συμμετοχή του στη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που με δική του – και άλλων συναδέλφων - προσωπική εργασία και αφοσίωση πρόσφερε για πέντε χρόνια σε μετανάστες, την καθημερινή παρουσία του στους αγώνες και το κίνημα.
Οι σύντροφοι και συντρόφισσες του Σάββα από την Εκπαιδευτική Παρέμβαση αποχαιρετάμε τον ακριβό μας σύντροφο και υποσχόμαστε να βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους που περπατούσαμε μαζί του τόσα χρόνια, στις διαδηλώσεις και τους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο και ένα καλύτερο αύριο.
Πιο μόνοι. Πιο αποφασισμένοι…
Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.