Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ


Πανομοιότυπες θέσεις βγαλμένες από τα κιτάπια του κεφαλαίου
 
 
Eurokinissi
Με προτάσεις απευθείας βγαλμένες από τα κιτάπια του κεφαλαίου προσήλθαν όλα τα αστικά κόμματα στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, της οποίας αντικείμενο συζήτησης ήταν η αναθεώρηση των άρθρων που προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Εμβάθυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της προστασίας των "κοινών"», στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι προτάσεις των κομμάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης από το 4ο έως το 25ο άρθρο.ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κατέθεσαν πανομοιότυπες προτάσεις για τη διαχείριση - και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένης - της ακραίας φτώχειας, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική τους σύμπλευση σε μέτρα που τσακίζουν το λαό για να θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά, ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, επικεντρώνοντας στα άρθρα 21 και 22, υπερασπίστηκε την καθιέρωση ενός «ελάχιστου αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους πολίτες», λέγοντας ότι αυτό είναι «πληρέστερη διάταξη από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που λέει η ΝΔ». Από την πλευρά του, ο γενικός εισηγητής της ΝΔ, Κ. Τασούλας, υπερασπιζόμενος την πρόταση της ΝΔ, το έριξε στις «επενδύσεις» εξηγώντας ότι από την «προκοπή» των επιχειρηματιών, ένα «μέρος της να πάει στα κοινωνικά δικαιώματα».

«Χρήσιμοι ηλίθιοι» – Μη γίνεις σαν αυτούς!




 

Η κυριαρχία του φασισμού στους λειτουργικά αναλφάβητους
και στους τσακωμένους με το βιβλίο!


Όποιος κάνει προσπάθεια να συζητήσει με «μακεδονομάχους» (κακώς τους λέμε έτσι και συνδέεται η Μακεδονία με το κάθε κατακάθι που παίρνει τη σημαία), θα διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να σου απαντήσουν τι σημαίνει «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Δηλαδή και η σερβική και η βουλγαρική και η αλβανική Μακεδονία είναι μία και ελληνικές;

«Χρήσιμοι ηλίθιοι» - Μη γίνεις σαν αυτούς 

Αν τώρα κάτσεις λίγο παραπάνω στη συζήτηση θα διαπιστώσεις ότι γενικά «δεν το έχουν». Πετάνε αετό. 

Τακίμια


Ως βασικό πεδίο «αντιπαράθεσης» ανάμεσα σε «προοδευτικές» και «συντηρητικές» δυνάμεις παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την «υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους», που ...αλώνεται από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, με πολιτικές που εμπορευματοποιούν την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση και υπονομεύουν την «προστασία της εργασίας», σύμφωνα με την κυριακάτικη «Αυγή». Γι' αυτό, μπροστά στις ευρωεκλογές, το διακύβευμα που αναδεικνύουν είναι να συνασπιστούν οι «αριστερές», σοσιαλδημοκρατικές και πράσινες δυνάμεις, προκειμένου να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός, να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς και να ανακτήσει η ΕΕ τα «κοινωνικά» χαρακτηριστικά της. Είναι πράγματι να γελάει κανείς ακούγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται την Υγεία, την Παιδεία ή την Ασφάλιση από τα σαγόνια του ...άπληστου κεφαλαίου, όταν με την πολιτική του οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία, ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί παραπέρα την Υγεία και μετατρέπει ολοένα και περισσότερο τη σύνταξη - ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, ανοίγοντας το δρόμο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να «παίξουν μπάλα» με τα ιδιωτικά και τα επαγγελματικά ταμεία. Οσο για την «προστασία της εργασίας», εδώ η πρόκληση ξεπερνάει κάθε όριο, με το 60% των νέων θέσεων να είναι ελαστικής απασχόλησης, τους μισθούς να κατρακυλάνε, την εργοδοτική επιθετικότητα να οργιάζει και το δικαίωμα στη συλλογική δράση και την απεργία να χτυπιέται από όλες τις μεριές. Με δεδομένα όλα αυτά, καμία εντύπωση δεν προκαλεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στην «αμαρτωλή» ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία για να διευρύνει τους ορίζοντές του στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο ξεγέλασμα του λαού, με αντάλλαγμα να αποτελέσει το αριστερό της άλλοθι και να συμβάλει στην αναστήλωσή της για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

«Κώδικας Ποσειδών»



Mία ιστορική έρευνα για τα πρωτοποριακά… ευρυτανικά σοβιέτ!!!




                                                  Σε τούτη την αητόραχη!
«-Τρέξε κλείσε γλήγορα το Βελούχι! –φώναζε η μάνα μας. Όταν άνοιγε με πάταγο καμιάν απ’ τις μπαλκονόθυρες ο βελουχίσιος.

-Δε βρήκες  χ’στιανέ μ’ αλλού τόπο να χτίσεις; Τι ζήλεψες απ’ την αητόραχη; γκρίνιαζε στα γεμάτα το γέρο μας η γριά μας, σαν την πιάνανε τα διαόλια της απ’ το ξεπάγιασμα και τ’ ανεμοστράβωμα στην αυλή μας, όσου να φέρει νερό απ’ τη βρύση ή ξύλ’ απ΄το κατώγι.

Οι βοριάδες, ιδιαίτερα, σουρίζανε σα γαυριασμένα φίδια ακόμα και στην παραμικρή χαραμάδα στα πορτοπαράθυρα, στις κλειδαρότρυπες και στ’ ανοίγματα των μπουχαρήδων στη σκεπή.  Ε, τότε δεν ήτανε ν’ ανοίξεις πόρτα! Σε μπούκωνε, σε στράβωνε μονομιάς το χιονόμπασμα, που χυμούσε στο διάδρομο. Ε, και τότε απογινότανε η μάνα μας μπαρούτι με την “αητόραχη”. 
 
Κι ο πατέρας, κρυφογελώντας μέσα απ’ τα παχιά μουστάκια του και με την ικανοποίηση του ανθρώπου που τα βάζει και με τα στοιχειά απaντούσε περιπαιχτικά:

-Για να διαλέω τους αέρηδες! Ποιος μου κάνει να τ’ ανοίγω, ποιος δε μ’ αρέσει να του κλείνω την πόρτα.

Αλλά τα καλοκαίρια; Μην κάνεις κουβέντα! Όμορφα που ήτανε να κάθεσαι σε τούτα τα μπαλκόνια, ν’ ανασαίνεις τη δροσιά και τη φρεσκάδ’ απ΄ τα Βελούχια  και ν’ αργοπλέκεις, με ραχάτι και φαντασία, όνειρα… Και κόσμους!

Σε τούτη, λοιπόν, την αητόραχη και στον οντά του Μπεϊκαίικου γεννηθήκανε αι ΕΝΤΟΛΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ». 

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Γεωργούλα Μπέικου: “Η λαϊκή εξουσία στην Ελεύθερη Ελλάδα”, εκδ. Θεμέλιο, 1979)

Σκόπιμο «φούσκωμα»




Η προσπάθεια που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα από εθνικιστικές και ακροδεξιές ομάδες, με αφορμή το λεγόμενο Μακεδονικό, να χύσουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού στα σχολεία, πήρε αποστομωτική απάντηση από τους ίδιους τους μαθητές. Την προσπάθεια αυτή σιγόνταραν ή προσπάθησαν να αξιοποιήσουν με διάφορους τρόπους τα αστικά ΜΜΕ, κόμματα και επιτελεία, δίνοντάς της διαστάσεις που δεν είχε. Για παράδειγμα, εφημερίδες και κανάλια, όλη την προηγούμενη βδομάδα, σε καθημερινή βάση, πρόβαλλαν το «ανώνυμο» κάλεσμα προς τους μαθητές για καταλήψεις και κινητοποιήσεις για τα λεγόμενα «εθνικά» θέματα και «φούσκωναν» τις μεμονωμένες καταλήψεις που οργανώθηκαν σε ορισμένα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας από χρυσαυγίτικους και άλλους ακροδεξιούς πυρήνες, με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Αλλά και τη μέρα που υποτίθεται ότι θα γενικεύονταν οι καταλήψεις, το «ράδιο αρβύλα» για την έκταση του φαινομένου πήγαινε σύννεφο, διάφορα νούμερα πετάγονταν σκόπιμα στον αέρα για τον αριθμό των καταλήψεων, για να δημιουργείται σύγχυση, όταν αυτές αφορούσαν έναν μικρό μόνο αριθμό σχολείων και ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι μαθητές είχαν «ρίξει πόρτα» στους εθνικιστικούς και ακροδεξιούς πυρήνες που έβαλαν τα σχολεία τους στο στόχαστρο.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Χωμένες μέχρι τα μπούνια στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
 
Το ένα τρίτο των ωρών του στη θάλασσα περνάει το Πολεμικό Ναυτικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και «υπέρ τρίτων»!
Βυθισμένες μέχρι τα μπούνια σε αποστολές, επιχειρήσεις, επικίνδυνα, γενικά, σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα είναι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που σπρώχνει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Ενδεικτικά ως προς αυτό είναι ορισμένα στοιχεία για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), που αποδεικνύουν ότι προσωπικό και μέσα περνούν χιλιάδες ώρες ετησίως στις θάλασσες για τις ανάγκες ΝΑΤΟ - ΕΕ ή και σε επιχειρήσεις που εμφανίζονται με «καπέλο» ΟΗΕ και στην πράξη αποσκοπούν στην τήρηση της ευρωατλαντικής «τάξης και ασφάλειας» στην Κεντροανατολική Μεσόγειο.

Ολες αυτές οι επιχειρήσεις καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Αντίθετα, εκθέτουν τους στρατευμένους και συνολικά το λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Σύμφωνα με μια σειρά στοιχεία από αρμόδιες πηγές του ΠΝ, στην λεγόμενη «ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» του Στόλου τα ποσοστά κατανέμονται ως εξής:

Το κοντέρ


  Πηγή: Eurokinissi

Το παραμύθι των «100 πρώτων ημερών», που τάχα δίνουν το «προοδευτικό» στίγμα της κυβέρνησης, ξαναθυμήθηκαν τα στελέχη της, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει μάλιστα ότι μόλις τώρα διανύουν τις μέρες αυτές (!), καθώς «απαλλαγμένοι» τάχα από τις μνημονιακές «δεσμεύσεις» μπορούν να ξεδιπλώσουν το «πραγματικό» τους πρόγραμμα και την ...ταξική μεροληψία τους υπέρ του λαού.

Ποιο είναι αυτό το «πραγματικό» πρόγραμμα, το γνωρίζει πια πολύ καλά ο λαός - είναι η με κάθε τρόπο στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρήσεων. Και αυτό είναι γραμμένο στους πάνω από 1.000 μνημονιακούς νόμους (του τρίτου μνημονίου και των προηγούμενων), που παραμένουν και ενισχύονται παραπέρα.

Είναι επίσης γραμμένο στις συμφωνίες της κυβέρνησης για τα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, για το παραπέρα τσεκούρι στο αφορολόγητο και σε κοινωνικές δαπάνες, για τη «μεταμνημονιακή εποπτεία», για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.