Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Τρίτη 21 Ιούνη

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Τρίτη 21 Ιούνη

 


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες την Τρίτη 21 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με σύνθημα: «Φονιάδες ληστές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ επισημαίνει:

«Η τραγωδία για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται. Οι καιρικές συνθήκες προστίθενται στις δυσκολίες του δρόμου της προσφυγιάς τους. Η κατάσταση στα νησιά που καταφθάνουν είναι οριακή. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Η αλληλεγγύη των κατοίκων είναι σημαντική.

Ταλαιπωρίες, πνιγμοί, θάνατοι άρρωστα πεινασμένα γυναικόπαιδα, διαλυμένες οικογένειες, είναι τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Αποτελέσματα της πολιτικής των αντιδραστικών - δολοφονικών οργανώσεων όπως ο "ISIS", που η ΕΕ και οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν κι εξόπλισαν αρχικά, προκαλώντας τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα.

Η ανάπτυξή τους...Η ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής», 14/6/2016, έγραψε: «Την προσεχή Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση της κυβέρνησης που θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, θα παρουσιάσει τη λογική που θα διατρέχει το σχέδιο για τη δίκαιη ανάπτυξη και που θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:
α) την παραγωγική ανασυγκρότηση,
β) το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και το σχετικό χρονοδιάγραμμα,
γ) τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξείνια Τράπεζα κ.τ.λ.), που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Δηλαδή, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων για την ανάκαμψη των κερδών τους. Τα περί στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν αφορούν τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, που βεβαίως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοια εργαλεία. Πώς να δανειστούν από τράπεζες, αφού ούτε την ασφάλισή τους δεν μπορούν να πληρώσουν; Στην ουσία, κλείνει το μάτι σε μεσαία στρώματα που ευελπιστούν από την ανάκαμψη να βελτιώσουν και αυτοί τη θέση τους, εξασφαλίζοντας συμμαχίες για λογαριασμό του κεφαλαίου.