Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Επιβεβαίωσε ότι δεν εξαιρείται κανείς των παρακολουθήσεων

 

Eurokinissi

Την ενίσχυση και θωράκιση του επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου των παρακολουθήσεων μέσω του κυβερνητικού νομοσχεδίου παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το νομοσχέδιο αίρει αστοχίες και οριοθετεί ένα πεδίο που πρέπει όλοι να εφαρμόζουν για τις «νόμιμες επισυνδέσεις», δηλαδή τις παρακολουθήσεις, ενώ ισχυρίστηκε ότι θα υπάρχει ένα νέο τάχα διαυγέστερο πλαίσιο για τη λειτουργία στην άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

Επιβεβαίωσε ακόμα ότι στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, υποστηρίζοντας ότι πλέον με το νομοσχέδιο η συγκεκριμένη έννοια γίνεται πιο «ακριβής» στην περιγραφή της. Επικαλέστηκε, δε, ως λόγο χαφιεδισμού τη ...σταθερότητα της χώρας, την προστασία και από ασύμμετρες επιθέσεις, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων από ξένα κέντρα. «Είμαστε χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους», «η ΕΥΠ πρέπει να αναλαμβάνει δράση», «η ισορροπία που έχουμε πετύχει μεταξύ της προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά και η ΕΥΠ να κινείται για νόμιμες συνακροάσεις είναι η ενδεδειγμένη», ήταν μερικοί από τους ισχυρισμούς του.

Χολoντομόρ αθλιότητες – Ο «μεγάλος λιμός της Ουκρανίας» ως γενοκτονία της ΕΣΣΔ εις βάρος του ουκρανικού λαού

 


Κόβουν και  ράβουν την ιστορική αλήθεια για να τη φέρνουν στα μέτρα της ιμπεριαλιστικής πολεμικής προπαγάνδας τους, φανερώνοντας τα αδιέξοδά τους και την αδυναμία τους να πείσουν για την καπιταλιστική βαρβαρότητά τους χωρίς να επιστρατεύουν  τη συκοφαντία και το ψεύδος.

Κλιμάκωση του αντικομμουνισμού και της ανιστόρητης επιχείρησης ξαναγραψίματος της ιστορίας αποτελεί η απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας να αναγνωρίσει τον λεγόμενο Χολoντομόρ, δηλαδή τον «μεγάλο λιμό της Ουκρανίας» (πραγματική αιτία του οποίου ήταν η αντεπαναστατική δράση των γαιοκτημόνων και των δυνάμεων του κεφαλαίου) ως γενοκτονία της ΕΣΣΔ εις βάρος του ουκρανικού λαού.

Το Χολοντομόρ «συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από την Bundestag.

Την απόφαση χαιρέτισε αμέσως ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, ο Ολέξιι Μακέγιεφ, κάνοντας λόγο, σε δήλωσή του στην «Deutsche Welle», για «πολύ σημαντική απόφαση την οποία οι Ουκρανοί περίμεναν για δεκαετίες», ενώ στάθηκε στο ότι συντονίστηκαν «όλα τα δημοκρατικά κόμματα» και στο ότι εντόπισαν ομοιότητες με τον «γενοκτονικό πόλεμο» που διεξάγει σήμερα η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Σε επανάληψη

 

Το «θεατρικό» της «φορολόγησης των υπερκερδών» αναμένεται να παιχτεί σε επανάληψη, αυτήν τη φορά με «πρωταγωνιστές» τα διυλιστήρια. Η κυβέρνηση μάλιστα αρχίζει τα ...χουβαρνταλίκια, προαναγγέλλοντας ότι τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε επιδόματα «στήριξης» των νοικοκυριών από την ακρίβεια. Θυμίζουμε ότι η πρώτη έκδοση του «θεατρικού», με τα «υπερκέρδη» των παρόχων Ενέργειας, είχε αποδειχθεί φιάσκο πριν μερικούς μήνες, αφού οι όμιλοι παραλίγο να εμφανίσουν και ζημιές! Εχουν άλλωστε όλα τα νομικά και λογιστικά εργαλεία στα χέρια τους για να αποφύγουν τη φορολόγηση. Περνώντας λοιπόν στο επόμενο «επεισόδιο», αρχίζει νέος κύκλος εμπαιγμού για τα λαϊκά στρώματα, που σχεδόν έναν χρόνο τώρα μένουν «πανί με πανί» για μερικά λίτρα βενζίνης ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι ανάμεσα σε εκείνες με τα μεγαλύτερα ρεκόρ κερδοφορίας και μερισμάτων. Αφού λοιπόν έγδαραν το λαϊκό εισόδημα με τις υπέρογκες αυξήσεις και τη φορολογία, κυβέρνηση και βιομήχανοι υπόσχονται ξανά τώρα κάποιο επίδομα, πάντα στους πιο «ευάλωτους», στα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής τους. Καμία σχέση δηλαδή με τις δίκαιες διεκδικήσεις σωματείων και φορέων για πλαφόν στην τιμή των καυσίμων, κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων, αφού αυτά θίγουν τις «αντοχές» της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, δηλαδή τα «ιερά δισκοπότηρα» κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων.

Το ... «ευρωπαϊκό κεκτημένο» στην Υγεία

 

Με έναν συγκλονιστικό τρόπο, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Γαλλίας που βρίσκονται σε απεργιακό αναβρασμό, περιγράφουν την κατάσταση που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει. «Είναι αδύνατο οι εργαζόμενοι να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και να υποδεχτούμε τον πληθυσμό με αξιοπρέπεια, όσο μας λείπουν ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι» καταγγέλλουν τα συνδικάτα της Υγείας, με συνθήματα όπως «Το νοσοκομείο ματώνει - ο πληθυσμός κινδυνεύει»!

Οι καταγγελίες των Γάλλων γιατρών είναι κραυγή αγωνίας: «Τα νοσοκομεία δεν είναι πλέον ικανά να απορροφήσουν μια συνηθισμένη επιδημία εποχικής βρογχιολίτιδας (...) Δεν είναι φυσιολογικό ένας ασθενής με τεράστια κήλη δίσκου να καταλήγει στο τραπέζι του χειρουργείου μετά από καθυστέρηση 42 ωρών... Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει παράλυση των κάτω άκρων και της ουροδόχου κύστης, με συνέπειες που τον αναγκάζουν να αυτοκαθετηριάζει τα ούρα και να περπατάει με δύο μπαστούνια».

Κι ένας άλλος: «Δεν είναι φυσιολογικό ένας μεσήλικας που ξαφνικά πέφτει σε κώμα λόγω ρήξης ανευρύσματος, να φτάνει στο χειρουργικό τραπέζι μετά από 9 ώρες, αφού περάσουμε από το χάος των Επειγόντων (...) Λόγω αυτής της καθυστέρησης, έχει επηρεαστεί ο μισός εγκέφαλός του, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει με αξιοπρέπεια».

Ασθενείς παίρνουν εξιτήριο με περισσότερες παθήσεις από αυτές για τις οποίες μπήκαν, εξαιτίας εγκληματικών καθυστερήσεων στην παροχή φροντίδας. Ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί χάνονται άδικα. Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Αλλά και τα άθλια επίπεδα των μισθών τους, που δεν φτάνουν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, παραμένοντας «παγωμένες» ολόκληρη την τελευταία 20ετία. Η υποχρηματοδότηση των δημοσίων συστημάτων Υγείας σε όλο της το μεγαλείο.

Αποκαλυπτήρια ξανά

 

 

Πριν καν γεννηθούν πεθαίνουν τα ευρωατλαντικά παραμύθια, πως η συμμετοχή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αποτελεί «ασπίδα προστασίας» από την τουρκική επιθετικότητα. Τελευταία τέτοια περίπτωση είναι η πώληση των F-16 προς την Τουρκία, ένα από τα πολλά κομμάτια του παζλ στο παζάρι της με τις ΗΠΑ.

Μετά από μήνες παραμυθιών, αλλά και διαφήμισης από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα των τροπολογιών που κατέθεσαν Ελληνοαμερικανοί βουλευτές, το Κογκρέσο κατέληξε σε μια διατύπωση που νομιμοποιεί στην πραγματικότητα τις τουρκικές αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο: «Πιστεύουμε ότι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων ΝΑΤΟικών συμμάχων»!

Τι σημαίνει αλήθεια το «μη εξουσιοδοτημένες» υπερπτήσεις; Πολύ απλά πως στον «ενιαίο επιχειρησιακά χώρο», όπως αντιμετωπίζεται το Αιγαίο από το ΝΑΤΟ, υπάρχουν και «εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις», όταν αυτές γίνονται με ΝΑΤΟικό καπέλο.