Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

«Θάψιμο» made in USA


Αναφερόμαστε στην κάλυψη από την ΕΡΤ της προχτεσινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ ενάντια στις βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Γιατί, παρά το αίτημα του Γραφείου Τύπου να καλυφθεί η συγκέντρωση με δημοσιογράφο και να μοιραστεί ζωντανά το τηλεοπτικό υλικό, η ΕΡΤ όχι μόνο δεν έστειλε δημοσιογράφο να καλύψει τη συγκέντρωση, αλλά έστειλε μόνο μία κάμερα, η οποία διένειμε μόνο την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, χωρίς κανένα πλάνο των χιλιάδων συγκεντρωμένων αλλά και της πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Μάλιστα, στο κεντρικό δελτίο των 9.00, κάπου ανάμεσα στις αντιδράσεις των κομμάτων, στριμώχτηκε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για την επιθετικότητα της Τουρκίας, χωρίς καμία αναφορά στο περιεχόμενο της συγκέντρωσης. Καμιά αναφορά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει αναλάβει τον βρώμικο ρόλο του σημαιοφόρου των ιμπεριαλιστών, καμιά αναφορά στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή μας. Αν και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη, στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητάς του, με τη διοίκηση της ΕΡΤ, είναι προφανές ότι κάποιοι δεν ήθελαν να διαταράξει η κρατική ραδιοτηλεόραση την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και εκείνη των ΗΠΑ, η οποία αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ


Οι παρεμβάσεις στη χτεσινή εκδήλωση

Φρόσω Ανδριοπούλου
Φρόσω Ανδριοπούλου
Στο βήμα της χτεσινής εκδήλωσης τον Δ. Κουτσούμπα διαδέχτηκαν άνθρωποι που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, όσο και στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ενίσχυσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Μονόδρομος η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων
Η Φρόσω Ανδριοπούλου, γραμματέας του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων, προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στον αγώνα για ανατροπή της προηγούμενης κατάστασης στο Εργατικό Κέντρο, που προήγαγε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, απαξιώνοντας τον εργάτη και τον άνεργο, τονίζοντας ότι ήταν μονόδρομος η συγκρότηση ισχυρών ταξικών δυνάμεων και η συμμαχία τους για τον επαναπροσδιορισμό της κατεύθυνσης του Εργατικού Κέντρου. Αναφέρθηκε στη βοήθεια που παρείχαν στην προσπάθεια αυτή τόσο η δημοτική αρχή όσο και το ΚΚΕ και σημείωσε την ανάγκη τέτοια παραδείγματα να βρουν μίμηση για την υπεράσπιση των εργασιακών και ευρύτερα των δικαιωμάτων που βάλλονται.

Περί «ανομίας» στα ΑΕΙ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Τις τελευταίες βδομάδες έχει ξαναφουντώσει η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα λεγόμενα «φαινόμενα ανομίας» και «παραβατικότητας» στα ΑΕΙ. Συζήτηση που ξανάρχισε με αφορμή το στέκι που έφτιαξε ο «Ρουβίκωνας» σε αίθουσα της Φιλοσοφικής Σχολής, συμπεριέλαβε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με τους τοξικοεξαρτημένους στους χώρους του, από τη διακίνηση που γίνεται στο Πεδίον του Αρεως, και τα αντίστοιχα προβλήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Και έφτασε λίγο - πολύ εδώ και δυο βδομάδες να καλύπτεται με πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες και να θεωρείται ότι το μείζον πρόβλημα των ΑΕΙ είναι η... ανομία. Ο λόγος προφανής... Στόχος δεν είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα που ούτως ή άλλως δεν έχουν αντιμετωπιστεί και έξω από τα Ιδρύματα, και μάλιστα σε καλά φυλασσόμενες περιοχές, αλλά να τεθεί το ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Είναι, όντως, διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ; Απόδειξη…


Θα αποδείξουμε, λοιπόν, ότι «είναι, όντως, διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» αν αρνηθούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Μελισσανίδη και των εργολάβων, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των εργατών που φτιάχνουν τα γήπεδο. Τα οπαδικά γυαλιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσουν τα ταξικά γυαλιά μας. Στο χέρι μας είναι…


Την Τετάρτη 24/10 οι εργάτες στο εργοτάξιο της ΑΕΚ απήργησαν, διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας. Την απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων μετά από απόφαση που πήραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση που είχαν κάνει την περασμένη εβδομάδα.