Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Καθένας...


Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή», αφού αναμασά τις «αυριανίστικες» και χρυσαυγίτικες βρωμιές ενάντια στο ΚΚΕ, περί «αντιπολίτευσης απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση και όχι απέναντι στις προηγούμενες», «902» και πάει λέγοντας, φανερά πικραμένος επειδή το ΚΚΕ δεν συνδράμει τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, «αποφαίνεται» ότι το «πρόβλημα εμφανίζεται όταν δεν έχεις στρατηγική στην οποία να μπορείς να εντάξεις τις τακτικές σου κινήσεις». Κατηγορεί ακόμα το ΚΚΕ ότι «δεν έχει πολιτικό σχέδιο» και γι' αυτό κάνει... τακτικισμούς! Ενας άλλος, συντάκτης στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «ψυχοπαίδι» των κουκουεδολόγων της εφημερίδας, ανακάλυψε ότι «η γενική αίσθηση που αποπνέει» η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος, είναι «ότι το κόμμα είχε λανθασμένη στρατηγική - και κατά συνέπεια πολιτική τακτική - σε όλη την πορεία του μέχρι τη διάσπαση του 1991» και ότι «73 χρόνια έκανε όλο λάθη, ενώ τα τελευταία 27 όλα σωστά». Αυτό κατάλαβε ο καημένος (και οι υποβολείς του...) διαβάζοντας τη Διακήρυξη!

... απ' το πόστο του
 
Τόσο πολύ τους πονάει που το ΚΚΕ δεν τα δίπλωσε ποτέ στην 100χρονη Ιστορία του και χρησιμοποιεί τα πλούσια διδάγματά της, για να διαμορφώσει σύγχρονη επαναστατική στρατηγική. Και επειδή τίποτα δεν λέγεται τυχαία, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα, με τον πρωθυπουργό να λέει χτες στη Βουλή ότι το ΚΚΕ «αποδρά στην ασφάλεια της θεωρίας και της νομοτέλειας», αντί, όπως εκείνοι, να «λερώνει τα χέρια του» με τις βρωμοδουλειές του κεφαλαίου. Να πού συναντιούνται όλοι: Στην πολεμική ενάντια στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τη μοναδική ρεαλιστική απάντηση στη σαπίλα που υπερασπίζονται και υπηρετούν ο καθένας από το πόστο του και με τη (γνωστή) διαδρομή του. Αλλά και στην απέχθειά τους για το γεγονός ότι το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, με την καθημερινή τους δράση μέσα στις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης τους, για την αντίσταση στην αντιλαϊκή επίθεση - που εκείνοι ως κυβέρνηση διευθύνουν - φωτίζουν την ανάγκη αυτή η διέξοδος να γίνει υπόθεση της δράσης των ίδιων των εργαζομένων.

Τόσο βρώμικη δουλειά πώς να την κάνεις με καθαρά χέρια.




O Τσίπρας μειώνει έως και 5 φορές τους φόρους σε καναλάρχες, καζινάδες, βιομήχανους, εφοπλιστές! – του Νίκου Μπογιόπουλου


Δεν υπάρχει φόρος που δεν τον έχουν αυξήσει.

Φορολογούν τον βιοπαλαιστή από το πρώτο ευρώ. Πήγαν το ΦΠΑ από τα νησιά μέχρι τα μακαρόνια στο 24%. Πήγαν το αφορολόγητο για τον φτωχό άνθρωπο στο μισό. Αύξησαν ξανά τους φόρους κατά 1 δισ. ευρώ στον προυπολογισμοό του 2018.

Ωστόσο υπάρχουν και μερικοί που απολαμβάνουν το άλλο πρόσωπο της κυβέρνησης. Το φορολογικά φιλόστοργο. Διότι – όσο κι αν φαίνεται περίεργο – μέσα στον κυκεώνα της φοροληστείας, υπάρχουν και 4 φόροι που αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τους έχει μειώσει.

Προσέξτε:

Το σάπιο έχει κι άλλο σάπιο ακόμα. Οι υπόνομοι δε βγάλανε όλη τη βρώμα τους!





 
Νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ την πατρίδα μου. Γιατί παραλίγο να τη χάσω στα χιόνια. Και θα την έχανα στην καλύτερη στιγμή της. Τη στιγμή που έχει αρχίσει να σηκώνει ανάστημα. Να τα βάζει με το CBS, με τη CIA, με την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τους πράκτορες και τα πρακτορεία. Τη στιγμή που μας έκανε όλους εθνικά υπερήφανους.

Θέλοντας να συνεισφέρω, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, γίνομαι εθελοντής. Τώρα που τελειώσαμε με τη βάση, με το οικονομικό υπόβαθρο της κοινωνίας μας, τώρα που μπήκαμε στη «ζώνη» του ευρώ, είναι καιρός να ασχοληθούμε και με το εποικοδόμημα. Πρέπει και οι θεσμοί να φτάσουν στο ύψος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, από τη μια να γονατίζουμε τις ευρωπαϊκές τράπεζες με την οικονομική ευρωστία μας και από την άλλη να κρατάμε τον κ. Τσάκα έξω από τα κέντρα αποφάσεων. Αυτή η παράλειψη μας κάνει αναξιόπιστους. Μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να εναρμονίζει την οικονομία με τις απόψεις της κοινωνίας της. Και η κοινωνία είδατε τι έδειξε; Λατρεία στον άνθρωπο - πρότυπο!

«Λερώνει τα χέρια του» για το κεφάλαιο, «κουνάει το δάχτυλο» σε ΚΚΕ και εργατικό κίνημα



Eurokinissi
Το ρόλο εκείνου που «λερώνει τα χέρια του» για το κεφάλαιο έσπευσε να διαφημίσει κατά τη χτεσινή του ομιλία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας τον «εκνευρισμό» της κυβέρνησής του για τις μαζικές αντιδράσεις που προκαλεί η αντιαπεργιακή διάταξη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία τόλμησε να χαρακτηρίσει «υπηρεσία στους εργαζόμενους», επιτέθηκε στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, εμφανίζοντας τις κινητοποιήσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως κινητοποιήσεις που στερούνται αιτιολογίας.
 Η «απολογία» ξεκίνησε με αφορισμούς περί «δυνάμεων που περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία σαν τους χιλιαστές», που «κρύβονται πίσω από θεωρίες και νομοτέλειες», σε αντίθεση με την κυβέρνησή του που «λερώνει τα χέρια της» - πράγματι, αφού βγάζει τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο - και δεν «απέδρασε» παραδίδοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης στον «αντίπαλο, το παλιό πολιτικό σύστημα».