Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ευτυχώς δεν γίναμε…



Κούβα, Β Κορέα και έχουμε “δημοκρατία” λένε κάποιοι!

Σε δίκη σέρνεται ο Κ. Πελετίδης επειδή δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή


Αλλά όταν διώκονται από (νόμος και τάξη) “αριστερούς” Κομμουνιστές γιατί έδωσαν αυτό που αξίζει στους φασίστες και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γίνουμε Ουκρανία, Πολωνία, χώρες βαλτικής κ,αλ που ξαναγράφουν την ιστορία (μην αδικήσουμε τους φασίστες) τον ίσον αποστάσεων θα στρώσουν- στρώνουν τον δρόμο για τα μελλοντικά  Ωραιόκαστρα.

Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους.


ΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των ρατσιστικών αντιλήψεων στις 19 Σεπτέμβρη

 
 
Σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων και πρακτικών καλεί η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ χαιρετίζει «τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους του λαού, που αγκάλιασαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους ξεσπιτωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες. Το κίνημα αλληλεγγύης έδωσε έτσι την καλύτερη απάντηση στην απόπειρα της Δημοτικής Αρχής, του δήμαρχου κ. Γαβότση, αλλά και των γνωστών ακροδεξιών στοιχείων να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής.

Το ίδιο επιχειρείται και τώρα, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Μετά την "παράσταση" που δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κυριάρχησαν οι εθνικιστικές κορόνες και οι ρατσιστικές κραυγές, τη σκυτάλη πήραν κάποια Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων, ορισμένα από τα οποία έχουν και προηγούμενο σχετικό ιστορικό.

Μέτρα εξόντωσης και εμπαιγμός


Κάτω από την πίεση του πολυήμερου και μαζικού αγώνα των αγροτών, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για διατήρηση του αφορολόγητου ως ένα επίπεδο για τους αγρότες, για τη σταδιακή εφαρμογή ορισμένων από τα αντιασφαλιστικά μέτρα και τη διευθέτηση με νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος που αφορά τις διώξεις αγροτών για παλιότερους αγώνες. Σήμερα, καμιά τέτοια ρύθμιση δεν έχει υπάρξει, ενώ προστίθενται και νέες κλήσεις της αστυνομίας σε αγωνιστές αγρότες. Το αφορολόγητο, το οποίο θα έπρεπε να καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες της αγροτικής οικογένειας, θεσπίστηκε πολύ χαμηλότερα από το όριο που ζητούσαν οι αγρότες. 
 
Χώρια που κι αυτό εξανεμίστηκε από τα κάθε είδους χαράτσια που προστέθηκαν στην πορεία στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών. Οσο για τη σταδιακή εφαρμογή ορισμένων από τα δυσβάσταχτα μέτρα του αντασφαλιστικού νόμου, πάει κι αυτή περίπατο, με δεδομένο ότι η αύξηση στις εισφορές για την Υγεία στο 6,5%, η οποία προβλεπόταν να ολοκληρωθεί σταδιακά το 2019, τελικά θα επιβληθεί ολόκληρη από 1/1/2017. 
 
Η ταξική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης δεν χαρίζει κάστανα και αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να κρατήσει η μικρομεσαία αγροτιά. 
 
Οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε τότε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων επαληθεύτηκαν. 
 
Μπροστά στον νέο γύρο των αγροτικών κινητοποιήσεων, η αποφασιστικότητα, η συνέπεια και η μαζικότητα, με το πλαίσιο πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, είναι η καλύτερη απάντηση που μπορούν να δώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στα μέτρα που τους εξοντώνουν και τον εμπαιγμό.

Αφιερωμένο…






Σε όλους τους συντοπίτες μου στο Ωραιόκαστρο που (της τελευταίες μέρες έγινε ασχημώκαστρο) έφαγαν το ξενοφοβικό τυρί και πιάστηκαν φασιστική φάκα!


Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το (και τι εξυπηρετεί)   γεγονός ότι η πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου έφερε έκτακτα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς?

Ποίος ο ρόλος των συλλόγων βαστάζον και ουράς της πλειοψηφίας του δήμου?


Ποια είναι η σχέση αυτών των υπερπροστατευτικών (που έχουν κλείσει μάτια και στόμα σε καύση σκουπιδιών ΤΙΤΑΝ, ΣΜΑ ευκαρπίας, μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής – Κιλκίς) γονιών με την συγκεκριμένη παράταξη, εκλεγμένοι ή υποψήφιοι Δ. σύμβουλοι?