Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Τελικά φταίει... ο ασθενής!

 

Με μια προκλητική «ξεπέτα» προσπάθησε ο Αδ. Γεωργιάδης να προσπεράσει την υπόθεση με τον 72χρονο από το Ηράκλειο, που βρήκε τοίχο στην προσπάθεια να ξεκινήσει θεραπεία για τον καρκίνο και απελπισμένος κατέληξε να αυτοκτονήσει. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός Υγείας ισχυρίζεται ότι όλα δούλεψαν ρολόι: Το φάρμακο που χρειαζόταν ο καρκινοπαθής ήταν σε έλλειψη «για μερικές μέρες», αλλά τελικά βρέθηκε και πλέον η εισαγωγή του γίνεται κανονικά. Οπότε, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Οσο για την εξέταση με το pet scan, ο υπουργός είχε κι εδώ έτοιμη τη δικαιολογία. Οπως δήλωσε, η συγκεκριμένη είναι «μια πολύ βαριά εξέταση» και «δεν υπάρχει σύστημα Υγείας που να έχει πληθώρα pet scan». Κι εδώ, λοιπόν, όλα καλά καμωμένα. Ποιος φταίει λοιπόν για την απελπισία αυτού του ανθρώπου; Μάλλον ο ίδιος ο ασθενής, αν ερμηνεύσουμε τη δήλωση του υπουργού ότι «είχαμε κλείσει ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε». Κακό του κεφαλιού του δηλαδή...

Ούτε κουβέντα δεν είπε ο υπουργός για το γεγονός ότι επί δύο μήνες ο καρκινοπαθής έψαχνε τη θεραπεία του και δεν την έβρισκε, υποφέροντας από τους πόνους και την απελπισία. Οπως δεν έβρισκε και pet scan για να διαπιστώσει αν υπάρχει διασπορά του καρκίνου και τι άλλη θεραπεία χρειαζόταν. Στενοί συγγενείς του καταγγέλλουν ότι σ' αυτό το διάστημα ο όγκος μεγάλωσε και έγινε ανυπόφορος, ενώ έπρεπε να τρέξει (και να πληρώσει) στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και για τα στοιχειώδη. Οι καταγγελίες αυτές δεν είναι άγνωστες ούτε πρωτόγνωρες. Η πλειοψηφία των καρκινοπαθών έχουν να διηγηθούν μια τέτοια ιστορία. Το απονενοημένο διάβημα αναδεικνύει τελικά την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας, από την πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κι όσο περισσότερο πασχίζουν να την εξωραΐσουν ο υπουργός και η κυβέρνηση, ενοχοποιώντας ακόμα και τους ίδιους τους άρρωστους, τόσο εκτίθενται για τις εγκληματικές ευθύνες τους στην ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων, καρκινοπαθών και μη.

«Η οδός η οδηγήσασα εις την Σμύρνην, διήρχετο δια Ρωσίας... »


Πηγή: Eurokinissi

 

Τον Μάη του 1919, όταν πλέον η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Αντάντ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, είχε αποκρουστεί από το νεοσύστατο σοβιετικό κράτος και τα αποδεκατισμένα ελληνικά στρατεύματα εγκατέλειπαν κακήν κακώς την Κριμαία, ο Ελευθέριος Βενιζέλος εξέδωσε την παρακάτω ημερήσια διαταγή για το «Εκστρατευτικό Σώμα Ρωσίας»: «Αξιωματικοί και οπλίται του Α΄ Σώματος Στρατού. Τα κατορθώματα άτινα επετελέσατε εν Ρωσία και η υπέροχος διαγωγή σας με καθιστούν υπερήφανον. Με συγχαίρουν δια ταύτα όλαι αι προσωπικότητες του κόσμου. Εστε υπερήφανοι διότι εδοξάσατε την Πατρίδα σας. Οι κόποι σας δεν απέβησαν επί ματαίω. Η οδός η οδηγήσασα εις την Σμύρνην, διήρχετο δια Ρωσίας. Ητο πλήρης ακάνθων και σεις την αποκαθάρατε. Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ. Παρίσιοι. Μάιος 1919».

* * *

Την εποχή που η ελληνική αστική τάξη, στο όνομα της «Μεγάλης Ιδέας», προετοίμαζε την εμπλοκή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας και άλλων δυνάμεων για τον διαμοιρασμό της λείας από τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με στόχο να επεκτείνει τον ζωτικό της χώρο πέραν της τότε ελληνικής επικράτειας, η συμμετοχή της στη «συμμαχική» εκστρατεία ενάντια στο κράτος των Μπολσεβίκων ήταν κάτι σαν «διαβατήριο» γι' αυτόν τον σκοπό. Αλλωστε, ένα μέρος του εκστρατευτικού σώματος που στάλθηκε κατόπιν στη Μικρά Ασία, προερχόταν από τους στρατιώτες που εκστράτευσαν εναντίον της Ρωσίας. Η συνέχεια είναι γνωστή: Η συντριβή του ελληνικού στρατού στη Μικρασιατική εκστρατεία, ο διωγμός, η προσφυγιά. Ολα αυτά κάνουν το μήνυμα του Βενιζέλου στο «Εκστρατευτικό Σώμα Ρωσίας» να ακούγεται περίπου ως ...μνημόσυνο για τους πεσόντες στα πεδία των μαχών για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και για τις μεγάλες τραγωδίες που γνώρισε εξαιτίας τους ο λαός.

Έγκλημα διαρκείας


 

Η απόγνωση του 72χρονου καρκινοπαθούς στην Κρήτη, που έβαλε τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας άλλο τους πόνους, και ενώ επί ενάμιση μήνα δεν ξεκινούσε η θεραπεία του, περιγράφει με τον πιο τραγικό τρόπο την κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ασθενείς και χρόνιοι πάσχοντες στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με ακροβασίες και χυδαιότητες, σαν αυτές του υπουργού Υγείας, η πραγματική εικόνα δεν κρύβεται.

Όποιος έχει αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα Υγείας, όποιος έχει δικό του άνθρωπο να δίνει μάχη με τον καρκίνο, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για «Γολγοθά», που γίνεται ακόμα πιο σκληρός στη ναρκοθετημένη από την επιχειρηματική δράση «δημόσια Υγεία».

Θεραπείες που καθυστερούν να ξεκινήσουν, διαγνωστικές εξετάσεις που δεν μπορούν να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία - οπότε τις κάνει μόνο όποιος έχει να πληρώσει στους ιδιώτες - φαρμακευτικά σκευάσματα που για να τα εξασφαλίσει ο ασθενής, χρειάζεται να τα βάλει με «θεούς και δαίμονες».

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Το ΚΚΕ σηκώνει επάξια την ευθύνη της αγωνιστικής ανάτασης του λαού, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Πλήθος κόσμου στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας, όπου μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

 

 
 

Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας, στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, απαίτησε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης με τη συμμετοχή του στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ,σήμερα, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, και με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση με σύνθημα «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η ελπίδα στην πάλη του λαού!», μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα χαιρέτησε ο νέος στρατευμένος Αλκης Πλίτσης.

Από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια απ' όλο το κέντρο της πόλης αντήχησε δυνατά η απόφαση του λαού δυναμώσει μαζί με το ΚΚΕ την πάλη του.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που έφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία ένστολων στρατευμένων με το πανό που κρατούσαν να γράφει «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και όλη η συγκέντρωση να φωνάζει δυνατά το σύνθημα, εκπέμποντας το αίτημα να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατευμένοι από τις αποστολές εκτός συνόρων.