Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ: Γιατί κυβέρνηση και εταιρείες, ενώ ξέρουν, «σφυρίζουν αδιάφορα»;
klopes-venzinis

 

ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ:
Γιατί κυβέρνηση και εταιρείες, ενώ ξέρουν, «σφυρίζουν αδιάφορα»;

Άρθρο του Άγγελου Τούντα, Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος

Εδόθη συνέντευξη για την κλοπή στην αντλία από βενζινοπώλες εις βάρος των καταναλωτών. Για την προστασία τους εδόθη, ή για να εξιλεωθούν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών; Μήπως για να στραφεί η προσοχή μακριά από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης; 

Ειπώθηκε κάτι καινούριο ;

Και βέβαια, όχι.

Δεν το γνωρίζουν οι επτά εταιρείες και τα δύο διυλιστήρια ότι υπάρχει παραβατικότητα στην αγορά;

Το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν ονοματεπώνυμα και διευθύνεις.

Τους εφοδιάζουν με καύσιμα και σε χαμηλές τιμές ;

Βέβαια και τους εφοδιάζουν.

Τους παραχωρούν το σήμα τους για να εξαπατήσουν τον καταναλωτή;
Βέβαια και τους το παραχωρούν.

Εδώ φυσικά το Υπουργείο Ανάπτυξης φρόντισε πριν δύο χρόνια να τους βγάλει από την ευθύνη για παραβάσεις στις αντλίες, αλλά διατήρησε την προστασία του σήματος προς το συμφέρον των εταιρειών!

Κατέβασαν οι εταιρείες κάποιο σήμα τους από τα εν λόγω πρατήρια της έρευνας; 

Θα κατεβάσουν;

Μένει να απαντηθεί.

«Λαφαζανισμός», ανώτατο στάδιο του οπορτουνισμού«Λαφαζανισμός», ανώτατο στάδιο του οπορτουνισμού

Γράφει ο Νίκος Μόττας*//
Το ότι ο οπορτουνισμός, στην προσπάθεια του να εγκλωβίσει και να αποπροσανατολίσει εργατικά-λαϊκά στρώματα, είναι αδίστακτος το γνωρίζαμε. Όπως επίσης γνωρίζαμε τον τυχοδιωκτισμό και την υποκρισία των οπορτουνιστών στην προσπάθεια τους να καμουφλάρουν την αστική τους ιδεολογία με επαναστατικό μανδύα. Ωστόσο, η πρόσφατη θρασύτατη επίθεση της «Λαϊκής Ενότητας» ενάντια στο ΚΚΕ, μέσα από την ιστοσελίδα Iskra, πάει τον ξεδιάντροπο οπορτουνισμό ένα βήμα παραπέρα. Σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής χυδαιότητας, ο/η αρθρογράφος της Iskra ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγορεί το ΚΚΕ πως με την στάση του… «κάνει ένα θείο δώρο στην κυβέρνηση Τσίπρα και το μνημονιακό σύστημα»! Με πιο απλά λόγια, οι πρώην συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ και κ.Τσίπρα, μιλούν για συνευθύνη ΚΚΕ-κυβέρνησης! Τα γράφουν και δεν ντρέπονται…

Πως, όμως, να ντραπούν οι επαγγελματίες της οπορτουνιστικής εξαπάτησης; Είναι, άλλωστε, οι ίδιοι που:
  • Υπήρξαν λαμπροί συμπαραστάτες και αρωγοί του κ.Τσίπρα και της «πρώτης φοράς Αριστερά» που θα «έσκιζε τα μνημόνια» και θα καταργούσε όλα τα μέτρα λιτότητας «με ένα νόμο και σε ένα άρθρο». Ήταν οι ίδιοι που, από κοινού με τον κ.Τσίπρα, πούλησαν στο λαό αυταπάτες επί αυταπατών με το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και την «Ευρώπη που αλλάζει».
  • Στρογγυλοκάθησαν σε υπουργικές καρέκλες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσυπογράφοντας, μεταξύ άλλων, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η ΠΝΠ της «πρώτης φοράς Αριστερά» που ψηφίστηκε τον Απρίλη του 2015 φέρει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές σημερινών στελεχών της ΛΑ.Ε (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βαλαβάνη κλπ).
  • Από υπουργικές θέσεις έκαναν υποκλίσεις στα αφεντικά της Gazprom, επιχειρώντας να κλείσουν κερδοφόρες (για εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους) συμφωνίες με ρωσικά μονοπώλια στους τομείς της ενέργειας. Ήταν τότε που, ως Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο Π.Λαφαζάνης έδινε διαβεβαιώσεις προς το κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε ιδιωτικές επενδύσεις για την εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων και την κατασκευή λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής”.

Το «ηθικό πλεονέκτημα»


Την καραμέλα του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς» πιπιλίζουν στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για να αποπροσανατολίσουν το λαό από την ουσία της αντιλαϊκής, αντιδραστικής τους πολιτικής. 
 
Τελευταίο κρούσμα η αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα, που με στόμφο είπε πως αυτό το πλεονέκτημα, το «ηθικό πλεονέκτημα» που έχει η Αριστερά, είναι που κάνει τη διαφορά. Και τολμούν να κάνουν τέτοιες αναφορές, την ίδια στιγμή που τσακίζουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την ώρα που στέλνουν τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους, την ώρα που κάνουν χαριστικές ρυθμίσεις και «δωράκια» στο μεγάλο κεφάλαιο. Τέτοιο αίσχος, δηλαδή. 
 
Και το χειρότερο είναι ότι η προπαγάνδα τους είναι «βούτυρο στο ψωμί» των αστικών επιτελείων, που παίρνουν πάσα για τον πλέον αισχρό αντικομμουνισμό. 
 
Ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να μετατρέψει σε πλεονέκτημα το δίκιο του και να αντιπαλέψει, να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις αστικές κυβερνήσεις - όπως του ΣΥΡΙΖΑ - που την υπηρετούν.