Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Αναχωρούμε με λεωφορεία την Πέμπτη 15/12/2016 το πρωί στις 08.15 μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.




Δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια, απαντάμε δυναμικά στον εμπαιγμό της κυβέρνησης για την δήθεν 13η σύνταξη, με  ξεσηκωμό, οργάνωση και αγώνα


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με σύνθημα  « Δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια, απαντάμε δυναμικά στον εμπαιγμό της κυβέρνησης για την δήθεν 13η σύνταξη, με  ξεσηκωμό, οργάνωση και αγώνα», οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε στο μεγάλο Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο στην Αθήνας  την Πέμπτης 15 Δεκέμβρη στις 5 το απόγευμα.
·        Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και ότι με θυσίες μιας ζωής πληρώσαμε.
·        Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στη ζωή ανατρέποντας με την πάλη μας τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσακίζουν.
·        Διεκδικούμε την επαναφορά του ύψους των συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
Αναχωρούμε με λεωφορεία την Πέμπτη το πρωί στις 08.15 μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Τσακαλώτος, η πορτοκαλόπιτα, το νερωμένο κρασί και οι… λωτοφάγοι




ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ • 13 Δεκεμβριου 2016

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση, για την υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής της, ποντάρει στην ασθενή (όπως εκτιμά) μνήμη του ελληνικού λαού. Παραγνωρίζει, βεβαίως, ότι η ανεπαρκής λαϊκή αντίδραση, στα μέτρα που προωθεί, δεν οφείλεται στην αμνησία, αλλά σε ένα μίγμα φόβου (στην καλλιέργεια του οποίου η ίδια πρωτοστατεί) και έλλειψης πειστικής εναλλακτικής πρότασης. 

Πρωταγωνιστής σ΄ αυτήν την επικοινωνιακή λαθροχειρία είναι, τις τελευταίες μέρες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο οποίος, εκτός των άλλων, διακρίνεται και για τις γαστρονομικές του γνώσεις. 

Ποιον δουλεύει;


Μετά το Γιούρογκρουπ της περασμένης βδομάδας, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, με όλη την αντιλαϊκή ατζέντα πάνω στο τραπέζι
Copyright 2016 The Associated
Μετά το Γιούρογκρουπ της περασμένης βδομάδας, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, με όλη την αντιλαϊκή ατζέντα πάνω στο τραπέζι
Τα γραφεία του ΣΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε χτες η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και έκανε λόγο για «όξυνση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» την περίοδο 2012 - 2014. Με τις δηλώσεις της, η υπουργός επιχειρεί να «βγάλει λάδι» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη σημερινή ζούγκλα στην αγορά εργασίας, για την οποία έχει μεγάλη ευθύνη. Οχι μόνο επειδή διατηρεί ανέγγιχτους τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και επειδή επεκτείνει το αντεργατικό πλαίσιο με όσα τώρα συζητάει με το κουαρτέτο. Οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι είναι το υπόβαθρο της «εργοδοτικής αυθαιρεσίας» που καταγγέλλει υποκριτικά η υπουργός, σαν να μην ξέρει ότι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου είναι αυτή που δίνει το «πράσινο φως» στους εργοδότες να παραβιάζουν ακόμα και τους ελάχιστους περιορισμούς που προβλέπει η αντεργατική νομοθεσία. Για να μη μιλήσουμε για τους ελλιπέστατους ελέγχους, λόγω της υποστελέχωσης του ΣΕΠΕ, που διατηρείται και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και μιας και το 'φερε η κουβέντα, ας μας πει η υπουργός: Πώς ακριβώς θα συμβάλει στην πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας η πλήρης απελευθέρωση των «δουλεμπορικών» γραφείων ευρέσεως εργασίας που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, η παραπέρα ευελιξία στην αγορά εργασίας και οι ομαδικές απολύσεις που μεθοδεύει με το κουαρτέτο; Αυτά δίνουν το στίγμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και εκεί πρέπει να συγκεντρώσουν τα πυρά τους οι εργαζόμενοι.