Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σιγά ρε παιδιά! Κουρελόχαρτα τα κάνατε…

guy-eating-paper-in-frustration-small

Η περιπέτεια των μνημονίων στα χέρια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Μια φορά και έναν καιρό σε μια μακρινή χώρα, τη χώρα των Λωτοφάγων, ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι που το λέγαν Σύριζα. Όταν ήταν μικρό όλοι το φώναζαν «αντιπολίτευση». Όμως, η κορασίδα με τη χάρη και την καλοσύνη της κέρδισε τη συμπάθεια του κόσμου και τότε άρχισαν να την φωνάζουν «αξιωματική αντιπολίτευση». Μέχρις ότου η έξυπνη και πολλά υποσχόμενη κόρη κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη της μικρής κοινωνίας και έτσι απέκτησε τον τίτλο της «κυβέρνησης».
Όλα πήγαιναν καλά στη χώρα των Λωτοφάγων, όμως όπως αποδείχθηκε επιστημονικά η μεγάλη κατανάλωση λωτών, επιφέρει απώλεια μνήμης. Όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα, τρώγοντας λωτούς, ξέχασαν από που έρχονταν και που πήγαιναν, έτσι και η κυβέρνηση άρχισε να παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα.
Εδώ κάπου, διακόπτουμε τη ωραία και διδακτική μας ιστορία. Εξάλλου σας είναι γνωστή η συνέχεια όσον αφορά τον Οδυσσέα, ο οποίος υποχρεώθηκε να επιβιβάσει δια της βίας, τους αμνήμονες συντρόφους του στο καράβι, για να συνεχίσουν την περιπέτεια τους…
Όσον αφορά στις αναλογίες του παρόντος, με την ιστορία της μικρής Σύριζα, που από φτωχή πλην τιμία αντιπολίτευση, έγινε μεγάλη και τρανή κυβέρνηση, ακούστε τα παρακάτω: