Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Προσδοκίες


Eurokinissi
Τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος διαπιστώνει ο κυβερνητικός Τύπος, λέγοντας πως αυτό οφείλεται στη φιλική προσέγγιση της κυβέρνησης ΝΔ έναντι των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, που «δημιουργεί προσδοκίες» σε επενδυτές και επιχειρηματικούς ομίλους. Με τέτοια και με άλλα, η κυβέρνηση αποσκοπεί στο να πείσει τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή, στο όνομα της ανάκαμψης, και να αποδεχτούν ως δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα που «τρέχουν», με την προσδοκία ότι στο τέλος, αφού με την ανάπτυξη που θα έρθει «θα μεγαλώσει η πίτα», κάτι θα πάρουν κι αυτοί. Οσο κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας στα λαϊκά νοικοκυριά, όσο κι αν επιδιώκει να περάσει τη λογική «κάντε υπομονή, έρχονται καλύτερες μέρες», η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» με στόχο το «ευνοϊκότερο επενδυτικό περιβάλλον» προϋποθέτει νέα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα και παραπέρα σύνθλιψη των λαϊκών αναγκών. Με την ίδια ταχύτητα χρειάζεται επομένως και οι εργαζόμενοι να πάρουν τα μέτρα τους. Καμία αναμονή. Αντίσταση στην ένταση των αντιλαϊκών μέτρων, αντεπίθεση για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αντιλαϊκή σκυταλοδρομία και για τους αγρότες




Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης (με άρθρο του στο ένθετο «Αγρότης» του «Εθνους») προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα σε σχέση με την πολιτική που υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την αγροτική οικονομία, λέγοντας μάλιστα ότι «δόθηκε μία μεγάλη μάχη για την προστασία του Ελληνα αγρότη, του κτηνοτρόφου».

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε κι αυτή, όπως όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 25 χρόνια, την πολιτική της ΚΑΠ και της ΕΕ, ψήφισε και υλοποίησε μια σειρά από μέτρα που προβλέπονταν στα μνημόνια και επιβάρυναν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ανάγκη και όχι πολυτέλεια


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν για τα «ρεκόρ» στις αφίξεις τουριστών, στους τζίρους και τα κέρδη του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό, οι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και οι διακοπές γίνονται «όνειρο θερινής νυκτός» για την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.

Μαζί με την ανεργία που παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τους καθηλωμένους μισθούς, τη συνέχιση της φοροληστείας και βέβαια τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, ειδικά στον κλάδο, με μήνες δουλειάς χωρίς το παραμικρό ρεπό, προστίθενται μια σειρά από εμπόδια που μεγαλώνουν τη δυσκολία για μια λαϊκή οικογένεια να κάνει έστω και μια βδομάδα διακοπές.

Για την επιχείρηση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου



Για την επιχείρηση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας ως πρόσχημα την ανομία και τη δράση συμμοριών, που καμία σχέση δεν έχουν με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με το ισχύον πλαίσιο, επιχειρεί να καταργήσει το ακαδημαϊκό άσυλο, που είναι κατάκτηση του φοιτητικού και ευρύτερα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Μάλιστα, επιχειρεί να νομοθετήσει την κατάργησή του "ντάλα" καλοκαίρι, ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που επιχειρούσαν να περάσουν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση, σε περιόδους που σχολεία και πανεπιστήμια ήταν κλειστά, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατό μικρότερες αντιδράσεις.

ΠΑΤΡΑ : ''ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ'' ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!! [ video ]



Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, παίρνοντας την σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γνωμοδότησε θετικά και ενέκρινε τη χωροθέτηση της εγκατάστασης μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ - LNG) στο λιμάνι της πόλης μας.

 

Η εγκατάσταση του ΥΦΑ που εντάσσεται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά τις ανάγκες των εφοπλιστών. Θα ελαχιστοποιήσει τα κόστη λειτουργίας και θα αυξήσει τα κέρδη τους.

Είμαστε όλοι αποβράσματα



Ο άνθρωπος που φωτογραφιζόταν με κλιπσάκια στη ζώνη του αυτοκινήτου, παραδίδει μαθήματα κοινωνικής υπευθυνότητας σε “τζαμπατζήδες αποβράσματα”. 

Μπορεί το όνομα Θανάσης Καναούτης στο πρώτο άκουσμα να μη θυμίζει και πολλά. Όλοι όμως θα το θυμηθούν αν ακουστεί πλάι του η λέξη “τρόλεϊ” και “χωρίς εισιτήριο”. Ήταν το 19χρονο παιδί που έχασε τη ζωή του στο Περιστέρι, στη διάρκεια διαπληκτισμού με ελεγκτή στο τρόλεϊ.

Κατά των αξιότιμο νέο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, (χαρτοφυλάκιο παρεμφερές με εκείνο που κατείχε ο “εθνάρχης” θείος του πριν πρωθυπουργοποιηθεί το 1955, και δεν ξέρουμε αν υπήρξε κάποια σημειολογία στην τοποθέτησή του εκεί), Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, ο νέος αυτός ήταν “απόβρασμα της κοινωνίας”.

Με το ΚΚΕ δεν είχα ούτε έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Ούτε μπορούσα ποτέ να 'χω».



01/08/1973
Αυτοκτονεί στο Σουργκούτ της Σιβηρίας ο Νίκος Ζαχαριάδης. Στο τελευταίο γράμμα της ζωή του, προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ, ο Ν. Ζαχαριάδης θα υπογραμμίζει: «Στη ζωή μου, έκανα πολλά λάθη και στραβά. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Ομως με κατηγόρησαν ότι πρόδωσα το ΚΚΕ και τον αγώνα και με διέγραψαν απ' το κόμμα... Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει το κόμμα μου και κανένας δεν μπορεί να το χτυπήσει και να το λερώσει χρησιμοποιώντας το όνομά μου... Με το ΚΚΕ δεν είχα ούτε έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Ούτε μπορούσα ποτέ να 'χω».

Με αθλιότητες και «κοινωνικό αυτοματισμό» για το νέο γύρο επίθεσης


Eurokinissi
Σε μια απαράδεκτη και άκρως προκλητική δήλωση - χαρακτηρίζοντας «αποβράσματα» όσους χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ δίχως εισιτήριο - προέβη προχτές ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, επιστρατεύοντας τις γνωστές αθλιότητες του «κοινωνικού αυτοματισμού» που παρουσιάζουν ως αιτία της κατάστασης των αστικών συγκοινωνιών τους «λαθρεπιβάτες» και ενεργοποιούνται κάθε φορά που ετοιμάζεται ο επόμενος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής της «απελευθέρωσης» που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και σε ό,τι αφορά τις μεταφορές.
 Συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών, ερωτηθείς για το πώς σκέφτεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αντιμετωπίσει τη λαθρεπιβίβαση, δήλωσε: «Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό».