Κυριακή 6 Απριλίου 2014

VIDEO-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Μπουτάρης προδίδει on camera το μυστικό για την ΕΥΑΘ




Σε αδημοσίευτο απόσπασμα από συνέντευξή του στην ολλανδική TV, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει την αλήθεια: Η ΕΥΑΘ στην ουσία έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί, καθώς μεγάλα κομμάτια της έχουν παραχωρηθεί στους μνηστήρες της, ΑΚΤΩΡΑ και SUEZ.

Του Νικόλα Λεοντόπουλου

«Αυτή τη στιγμή [στην ΕΥΑΘ] δουλεύουν 80 άτομα από τον ΑΚΤΩΡΑ - είναι μια εταιρεία κατασκευαστική, η οποία έχει κάνει συμφωνία με τη Suez και καθαρίζει τα βαπόρια, τη λίμνη κ.λπ.».

Αυτό, μεταξύ άλλων, λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο αδημοσίευτο απόσπασμα από συνέντευξή του στην ολλανδική δημόσια τηλεόραση, το οποίο εξασφάλισε και παρουσιάζει σήμερα το ThePressProject. Στην ουσία προδίδει το μεγάλο (αλλά κοινό) μυστικό ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και η παραχώρησή της σε συγκεκριμένα συμφέροντα έχουν ήδη εν κρυπτώ συντελεστεί: Πως η εταιρεία στην ουσία είναι ήδη ιδιωτικοποιημένη. Και πως οι ιδιώτες στους οποίους έχουν παραχωρηθεί οι δύο κυριότερες δραστηριότητές της είναι οι ίδιοι που εμφανίζονται ως οι κύριοι διεκδικητές της εξαγοράς της: ο ΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, και η γαλλική πολυεθνική Suez, η κοινοπραξία δηλαδή που μαζί με την αντίπαλη κοινοπραξία Mekorot (Ισραήλ) – ΑποστολόπουλοςTΕΡΝΑ έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού. (Αξίζει να σημειωθεί πως η Suez κατέχει ήδη ποσοστό 5,4% της ΕΥΑΘ.)

Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικά τι είπε ο κ. Μπουτάρης.