Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Καλή σας νύχτα, από τον ΟΟΣΑ


Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι πριν συμπληρωθούν ένα εικοσιτετράωρο από την ανάρτηση του χτεσινού σημειώματος, ήρθε να με επιβεβαιώσει ο Γερούν Ντάισενμπλουμ, αυτή η σκατόφατσα που βρίσκεται επί κεφαλής τού Γιούρογκρουπ (δηλαδή, του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών τής Ευρωζώνης). Σταχυολογώ -και υπογραμμίζω- μερικά δημοσιεύματα από διάφορα μέσα:

-  Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη τόνωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

- Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε την ανάγκη τόνωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, υποχρέωση που όμως, όπως είπε, δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε αυτές. Τόνισε δε, ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ακόμα και αν δεν δέχονται πιέσεις από τις αγορές.

- Ο πρόεδρος του Eurogroup (...) κάλεσε την Ελλάδα και την τρόικα να πράξουν τα μέγιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ακόμη ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup, και άρα και το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης.

- Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ στο πλαίσιο παρουσίασης έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ευρωζώνη, επικέντρωσε στην ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη «ευελιξία στην αγορά εργασίας». Εξήρε το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου μετά την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, σχεδιάζεται «μείωση του κόστους εργασίας για τους εργοδότες» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

- Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σημείωσε (ενν.: ο Ντάισενμπλουμ), αποτελούν «αναπόσπαστο μέρος των προγραμμάτων που εφαρμόζονται σε χώρες που παίρνουν οικονομική στήριξη». Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε τα «παραδείγματα» της Ιρλανδίας που έχει βάλει σε εφαρμογή τη «συνολική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη "βελτίωση" της αγοράς εργασίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πορτογαλία «έχει βελτιώσει» τους όρους για την έναρξη των επιχειρήσεων και το άνοιγμα των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό. Ως «επιτεύγματα» της ελληνικής κυβέρνησης ανέφερε τη «σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος» και την «ενίσχυση του ανταγωνισμού» στο λιανεμπόριο.


Δεν θα μπορούσε να γίνει σαφέστερος ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ. Και πρέπει να είναι είτε τυφλός είτε βλάκας όποιος στα παραπάνω αποσπάσματα δεν βλέπει πεντακάθαρα την συνολική επίθεση εναντίον όλων των ευρωπαίων εργαζομένων, ανεξάρτητα αν η χώρα τους αντιμετωπίζει ή όχι "κρίση χρέους", αν βρίσκεται ή όχι σε καθεστώς μνημονίων και αν ανήκει ή όχι στην ζώνη τού ευρώ.

Ο Ντάισενμπλουμ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις με την ευκαιρία της παρουσίασης μιας
έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις χώρες τής Ευρωζώνης (αν δεν έχετε πρόβλημα με τα αγγλικά σας, ρίξτε μια ματιά στους ενδιαφέροντες πίνακες που περιέχει αυτή η 39 σελίδων έκθεση). Εμείς θα δούμε εδώ μερικά στοιχεία από την εφετεινή ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο Government at a glance:

(α) Το 93% των ελλήνων απάντησε "ναι" στην ερώτηση: είναι διαδεδομένη η διαφθορά στην κυβέρνηση ή όχι;. Μόνο οι τσέχοι θεωρούν ότι έχουν πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση από την δική μας.
- Παρατήρηση, σε συνάρτηση με το εν λόγω εύρημα: Αν δεχτούμε ως γνήσιες τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο Σαμαράς είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, πρέπει να δεχτούμε ότι οι έλληνες πιστεύουν πως μια κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό θα είναι πιο διεφθαρμένη απ' αυτήν. Πόσο πιο διεφθαρμένη μπορεί να είναι όμως εκείνη η κυβέρνηση, με δεδομένο το 93% της σημερινής;

(β) Σε απόλυτη συνάφεια με το παραπάνω εύρημα είναι και το γεγονός ότι μόλις το 13% των ελλήνων έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των χωρών τού ΟΟΣΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2007 αυτό το ποσοστό ήταν 38%, σχεδόν όσος και ο μέσος όρος όλων των χωρών τού ΟΟΣΑ (40%).
- Παρατήρηση, σε συνάρτηση με το εν λόγω εύρημα: Αν δεχτούμε ως γνήσιες τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ελλήνων δεν θέλουν πρόωρες εκλογές (άρα εμπιστεύονται περισσότερο την σημερινή κυβέρνηση από εκείνη που νομίζουν ότι θα προκύψει μετά τις εκλογές), πρέπει να δεχτούμε ότι είναι ελάχιστοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μια μελλοντική κυβέρνηση ΣυΡιζΑ θα αποτελέσει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα. (Σημείωση: Προσέξτε στον πίνακα της σελίδας 30 ότι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση είναι διπλάσια από την εμπιστοσύνη στα κόμματα. Τρέλλα!)

(γ) Μεταξύ 2009 και 2012, η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμά της από το 15,6% στο 9,6% του ΑΕΠ, μείωση που συνιστά την δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
- Παρατήρηση, σε συνάρτηση με το εν λόγω εύρημα: Με δεδομένο ότι το επί πλέον ξεζούμισμα του λαού κατά το 2013 δεν ήταν αρκετό για να πέσουμε από το 9,6% στο 3% που προβλέπουν η συνθήκη της Λισαβόνας και το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, μπορούμε να φανταστούμε τι μας περιμένει ακόμη...

Και τώρα, προσοχή:

(δ1) Στην δημόσια διοίκηση απασχολείται το 7,9% των ελλήνων, το μικρότερο ποσοστό ανάμεσα σε όλες τις χώρες τού ΟΟΣΑ, όπου ο μέσος όρος είναι 15,5%. - (δ2) Οι δαπάνες για την παιδεία φτάνουν το 7,9% της δημόσιας δαπάνης, έναντι μέσου όρου 12,5% του ΟΟΣΑ. - (δ3) Οι δαπάνες για την υγεία φτάνουν στο 11,6% της δημόσιας δαπάνης, έναντι μέσου όρου 14,5% του ΟΟΣΑ.
- Εδώ δεν χρειάζεται καμμία παρατήρηση. Η έκθεση του ΟΟΣΑ καταρρίπτει τρεις μεγάλους μύθους και ξεβρακώνει την αστική εξουσία αποκαλύπτοντας τα ψέμματά της: ούτε υδροκεφαλισμός τού δημόσιου τομέα υπάρχει (άρα δεν υπήρχε λόγος για τον αποκεφαλισμό τόσων χιλιάδων εργαζομένων), ούτε σπατάλη στους τομείς τής παιδείας και της υγείας γίνεται (άρα δεν υπήρχε λόγος να κλείσουν τόσα σχολεία και τόσες μονάδες υγείας). Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν χτυπιούνται τα παπαγαλάκια των μέσων μαζικής εξαπάτησης.

Κυρίες και κύριοι, καλή σας νύχτα και καλά ξυπνητούρια από τον ΟΟΣΑ.
 
αναρτήθηκε από Cogito ergo sum

αποκαλύψεις της Λιάνας Κανέλλη στο ΣΚΑΙ για της Μ Κ Ο [video]




πηγή: prismanews.gr

Ο σκοταδισμός του Τρελαντώνη



Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς 
ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά Σου· ...
 
Κάθε φορά που βλέπω έναν πολιτικό να καταφεύγει στη θρησκεία, φοβάμαι. Φοβάμαι διότι η ιστορία έχει αποδείξει άπειρες φορές πως οι μεγαλύτεροι απατεώνες του κάθε τόπου τρέχουν να κρυφτούν πίσω από τα ράσα των παπάδων όπως τρέχουν οι μπούληδες να κρυφτούν κάτω από τα φουστάνια των μανάδων τους. Έτσι και ο πρωθυπουργός μας έκανε ένα θρησκευτικό ταξίδι στο Άγιο Όρος για να δείξει στους υπόλοιπους Νεοέλληνες πως είναι πιστός χριστιανός και πως μόνο αυτός και με τη βοήθεια του θεού θα καταφέρει να μας σώσει από τα δεινά που περνάμε όλα αυτά τα χρόνια. Με λίγα λόγια προσπαθεί να κερδίσει ψήφους από το παπαδαριό και τους σκοταδιστές πιστούς που θα προτιμήσουν να ρίξουν τη ψήφο τους στον ακροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παρά στο κόμμα ενός άθεου. Εξάλλου τα ακροδεξιά καθεστώτα πάντα συντηρούνταν από σκοταδιστές και παπάδες. Ακόμα και οι ταγματασφαλίτες (η μεγαλύτερη ντροπή της Ελλάδος) είχαν για σήμα τους τον σταυρό. 
 
...ἐλθέτω ἡ Βασιλεία Σου· 
γενηθήτω τὸ θέλημά Σου,... 
 
Η εικόνα του πρωθυπουργού που προσπαθεί να ψάλει το "Πάτερ Ημών" και το "Πιστεύω", αποδεικνύει την επιστροφή της χώρας μας σε πολλές δεκαετίες πίσω. Η Ελλάδα όλο και περισσότερο απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό ύφος που είχε υιοθετήσει από τους εταίρους. Η εικόνα του Σαμαρά να λέει πως επικοινωνεί με τον θεό και την Παναγιά για να βρει λύσεις ακούγεται με σοβαρότητα στην Ελλάδα τη στιγμή που μία αντίστοιχη δήλωσή του σε κανάλι ή δημοσιογράφο του εξωτερικού θα σήμαινε και την απόλυτη ξεφτίλα της εικόνα του στους υπολοίπους Ευρωπαίους. Όμως δεν φοβάμαι μόνο αυτό. 
 
...ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς· 
τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον...
 
Η εικόνα του πρωθυπουργού που προσεύχεται τη στιγμή που ένα σωρό άσχημα συμβαίνουν στη χώρα μου, μου θύμισε τη θρυλική σκηνή από τον Νονό, όπου ο Αλ Πατσίνο (στον καλύτερό του ρόλο) διαβάζει το ευαγγέλιο (;) σε μία καθολική εκκλησία την ώρα που έχει βάλει ένα σωρό μαφιόζους να σκοτώσουν όλους τους αντιπάλους του. Κι ενώ έχει επίγνωση του θανάτου που σπέρνει γύρω του, εκείνος στέκεται εκεί ήρεμος και διαβάζει, δείχνοντας έτσι την "αγνή" κι "αθώα" ψυχή που κρύβει μέσα από το κουστούμι του. 
 
...δὸς ἡμῖν σήμερον· 
καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφελήματα ἡμῶν,...