Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

κινούμενη γελοιογραφία με τίτλο «0,0»

0,0

papagewrgiou

ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ στον «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ» – Ο σκιτσογράφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ δίνει κίνηση στη γελοιογραφία και με μικρές ιστορίες σχολιάζει την επικαιρότητα.   
Η κινούμενη γελοιογραφία με τίτλο «0,0»:



Οι «ακραίες θέσεις» έγιναν «σημεία επαφής»...


«Στα γεμάτα» η συζήτηση για τις νέες ανατροπές, πίσω από τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης
Κανονικός «ψαλιδοχέρης» ο υπουργός Εργασίας, σε ό,τι αφορά και τα Εργασιακά
Κανονικός «ψαλιδοχέρης» ο υπουργός Εργασίας, σε ό,τι αφορά και τα Εργασιακά
Με τη δεύτερη συνάντηση, την περασμένη Πέμπτη, ανάμεσα στο κουαρτέτο και την κυβέρνηση, ολοκληρώθηκε ο πρώτος επίσημος γύρος των συζητήσεων για τα Εργασιακά. Και λέμε επίσημος, επειδή είναι φανερό ότι μέχρι την άλλη συνάντηση, στις 14 Νοέμβρη, οι επαφές των δύο πλευρών θα ενταθούν με την ανταλλαγή κειμένων, αλλά και με συζητήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να προχωρήσει βάσει του χρονοδιαγράμματος η δεύτερη «αξιολόγηση», βασικό στοιχείο της οποίας είναι η μεταρρύθμιση στα Εργασιακά.
Παράλληλα με τις συζητήσεις που γίνονται, η κυβέρνηση, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Ασφαλιστικού, ξεδιπλώνει την επικοινωνιακή της τακτική για να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, να καλλιεργήσει ανοχή στα σχέδιά της, να καθυστερήσει αντιδράσεις. Ετσι, από τις καταγγελίες για «ακραίους» και «ακραίες θέσεις» που εκτόξευσε ο Γ. Κατρούγκαλος μετά την πρώτη συνάντηση με το κουαρτέτο, την περασμένη Πέμπτη, στη δεύτερη συνάντηση για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Εργασίας έριξε τους τόνους και έκανε λόγο για «σημεία επαφής» που συζητιούνται.

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, αυτό που επιδιώκεται είναι ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων, ώστε μέσα από τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό να αποκρυφτεί η βαθιά αντεργατική ουσία των μέτρων που συζητιούνται. Σε αυτή τη μεθόδευση παίρνουν μέρος με μοιρασμένους ρόλους και οι «κοινωνικοί εταίροι» (εργοδοτικές οργανώσεις και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ), που έσπευσαν να συναντηθούν «κατά μόνας» με το κουαρτέτο, επιδεικνύοντας, όπως δηλώνουν, «υπεύθυνη στάση», πάντα για τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

”Σιγά τα αίματα”

”Σιγά τα αίματα”

panos-zaxaris30
ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ 30/10/2016