Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ο εμμονικός αντικομμουνιστής Μαραντζίδης, σημαιοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Εδώ και λίγες ώρες ένας πολύ ενδιαφέρον τίτλος φιλοξενείται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες αλλά και στις σημερινές εφημερίδες. Τι λέει ο τίτλος; "Ο Νίκος Μαραντζίδης αναλαμβάνει την προεκλογική καμπάνια του Τσίπρα"... Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο για το τι κόμμα είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Νίκος Μαραντζίδης είναι "ιστορικός" που η καριέρα του έχει στηριχτεί αποκλειστικά στην παραχάραξη της Ιστορίας της κρίσιμης δεκαετίας του '40 στην Ελλάδα και στην κατασυκοφάντηση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο Ν. Μαραντζίδης, μαζί με τον Στ. Καλύβα, αποτελούν τους εκπροσώπους της αντικομμουνιστικής ιστοριογραφίας που έστησε πλυντήριο στα τάγματα ασφαλείας - που συνεργάζονταν με τους ναζί κατακτητές την περίοδος της κατοχής (1940-1944). Αυτοί δημιούργησαν την εν Ελλάδι εκδοχή της θεωρίας των δύο άκρων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που φιλοξένησαν τις "ιστορικές έρευνες" του Μαραντζίδη ήταν οι μεγάλοι όμιλοι των αστικών ΜΜΕ καθώς και πλήθος ακροδεξιών ομάδων και γκρουπούσκουλων που βρήκαν μία "επιστημονική δικαίωση" για τα αίσχη που κουβαλούσε η σκούφια τους.

Αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δύναμη μαχητικής αντιπολίτευσης θα είναι μόνο ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega»: 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει και πάλι τον λαό με το δίλημμα "σταθερότητα ή περιπέτειες".

Οι περιπέτειες για τον λαό, όμως, βρίσκονται στο ίδιο το πρόγραμμα της ΝΔ που περιέγραψε και περιλαμβάνει τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, την επίτευξη ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων, την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας κλπ.

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος απαιτείται και η "αξιόπιστη", δηλαδή συναινετική, αντιπολίτευση που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης και την οποία θα προσφέρουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και δύναμη μαχητικής αντιπολίτευσης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων θα είναι μόνο ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ». 

Παραιτείσαι; Πρόστιμο!

 

«Παραιτείσαι; Πρόστιμο 5.000 ευρώ!». Αυτά είναι τα «κίνητρα» και οι «καλές δουλειές» που εξασφαλίζει η «βαριά βιομηχανία» του Τουρισμού για τους εργαζόμενους στον κλάδο. Εναν κλάδο που, όπως αποδεικνύεται, όσο περισσότερα ρεκόρ κερδών καταγράφει τόσο πιο άγρια γίνεται και η επίθεση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Αυτό δείχνει και το αίσχος της «ρήτρας» που επιβάλλουν εργοδότες σε εργαζόμενους στην Κρήτη, σε περίπτωση αποχώρησής τους από τη δουλειά, προφανώς επειδή δεν αντέχουν άλλο την εξάντληση και το ξεζούμισμα από την εργοδοσία. Υπενθυμίζεται ότι το νέο φρούτο της «ρήτρας ομηρίας» έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη διαμορφωμένη ζούγκλα, αφού με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων, στα ξενοδοχεία «ευδοκιμούν» 14 διαφορετικές μορφές ευελιξίας. Τα ρεπό και οι πληρωμένες υπερωρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι «άγνωστη λέξη», η εντατικοποίηση τσακίζει χιλιάδες εργαζόμενους που μετά την απόλυσή τους ψάχνουν να δουν πώς θα επιβιώσουν μέχρι το επόμενο άνοιγμα. Κι ενώ οι αφίξεις, οι εισπράξεις και οι επενδύσεις έχουν απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, οι μισθοί για τους εργαζόμενους είναι λίγο χαμηλότερα από ό,τι το 2011! Τι «δεσμεύσεις» έχει η ΝΔ που θα αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση, και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ; Δεσμεύσεις συνέχισης αυτού του αίσχους, με τους μισθούς ουσιαστικά «παγωμένους» για να παραμένει «ανταγωνιστικό» και «εξωστρεφές» το προϊόν. Τα λένε άλλωστε οι Εκθέσεις τους και οι συμφωνίες με ΕΕ και εργοδότες. Επειδή λοιπόν η «ζούγκλα» δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ...«λιβάδι» στις 25 Ιούνη, οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να στείλουν το μήνυμά τους. Ειδικά εκείνοι που δουλεύουν «σεζόν» να μην αφήσουν την ευκαιρία χαμένη: Στις κάλπες με το ΚΚΕ!

Ζητάει «ισχυρή πλειοψηφία» για να εφαρμόσει διά πυρός και σιδήρου το αντιλαϊκό του πρόγραμμα

 

 

«Ισχυρή πλειοψηφία» και «ισχυρή κυβέρνηση» ως προϋπόθεση για να εφαρμόσει το αντιλαϊκό πρόγραμμά του ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στο «Mega».

Ενόψει της κάλπης της 25ης Ιούνη, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ακόμα και μια οριακή πλειοψηφία μπορεί να μην είναι αρκετή για την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ, το οποίο, σταχυολογώντας, περιλαμβάνει τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, την επίτευξη ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων, την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Ο Κ. Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τον λαό, ζήτησε να διαλέξει ανάμεσα σε «σταθερότητα ή περιπέτειες», προσθέτοντας ότι υπάρχει μόνο μία κυβερνητική πρόταση, αυτή της ΝΔ.

Κόντρα στα πλουμιστά σκοτάδια!

 


Πήγαμε καλά. Πήγαμε πολύ καλά. Και θα πάμε τώρα με όλες μας τις δυνάμεις ακόμα καλύτερα. Ορμητικά και όχι παρορμητικά, μπροστά αλλά, όπως πάντα, ποτέ στα τυφλά. Στον χαραγμένο δρόμο που 'ρχεται από πολύ παλιά και δείχνει πολύ μπροστά στο μέλλον. Σε ένα τοπίο δύσκολο κι άχαρο, σκληρό και σκιώδες, γεμάτο εγωπαθείς μοιρολογίστρες, τελώνια και τελώνηδες που ξεχύθηκαν από μοναστήρια, από στρατευμένα γαλόνια, και ταλιμπάν με αγκαθωτούς σταυρούς στο χέρι. Ανάμεσα σε ηγεμονίσκους καταπατημένων χωραφιών, και ικανότατους πωλητές, και δοσατζήδες, που πλασάρουν ως σκάφη αναψυχής κάτι προχειροφτιαγμένες φουσκωτές βάρκες, με υλικά ανακυκλωμένης απελπισίας και κατατρεγμού του χρόνια τώρα ταλαιπωρημένου εργαζόμενου λαού.

Το πιάνουμε το νήμα από κει που το φτάσαμε. Ενα ύψωμα με καλύτερη θέα και ψηλότερο στασίδι. Ούτε μεθύσαμε, ούτε ζαλιστήκαμε. Ηπιαμε νερό από περισσότερες βρύσες, κι από ανθρώπους γενναίους, πάνω από 120.000, που μας τις έδειξαν, και το μοιράστηκαν μαζί μας. Το όλον του αγώνα. Οι άγνωστοι που έγιναν οικείοι. Περήφανοι που καταφεύγουν στα τραγούδια ακόμα κι όταν είναι κουρασμένοι. Φρέσκοι άνθρωποι. Νέοι συνοδοιπόροι και σύντροφοι. Φάτσες διπλανών που φωτίστηκαν και περήφανοι της διπλανής πόρτας που ξεμύτισαν, κι έγιναν οι μπροστάρηδες στον αγώνα τον καλό, κι είπαν αυτό που ενστερνιζόμαστε, πως ο λαός σώζει τον λαό. Γιατί, σύντροφοι, ξέρουμε πως δεν γίνεται μονομιάς να αισθανθούν αυτοπεποίθηση και να πιστέψουν στις δυνάμεις τους όλοι όσοι - κι είναι οι περισσότεροι - είδαν τη ζωή τους να χειροτερεύει, τα όνειρά τους να ξεφτίζουν, την ανασφάλεια να τους πνίγει, τον φόβο να τους περιορίζει σ' εκείνα τα όρια που δυο επιδόματα, τρεις υποσχέσεις, μια οχτάμηνη σύμβαση κι ένα ραντεβού με τον γιατρό μετά από τρεις μήνες φαντάζουν σαν κάτι σπουδαίο απέναντι στο άγχος, στο τσάκισμα του ηθικού και στο συνυποσχετικό της παραπλάνησης.