Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ο ρόλος των “σοφών” στην πανδημία και ο κτηνίατρος

 


Αν αφαιρεθούν οι 4.800 θάνατοι από κορονοϊό, υπάρχουν 5.700 περισσότεροι θάνατοι μες στο 2020, κύριοι ειδικοί σύμβουλοι της συμφοράς! Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει μεγάλη μείωση των τροχαίων, λόγω περιορισμού της κίνησης, πρέπει να ρωτήσει κάποιος τον ιεροψάλτη συνάδελφο και τα συντρόφια του να μας απαντήσουν πού αποδίδουν αυτή την αύξηση θανάτων το 2020! Εγώ και ο κόσμος γνωρίζουμε. Αυτοί;

Ξημερώνοντας Καθαρή Δευτέρα, σε ερώτηση κυβερνητικού δημοσιογράφου ( ΕΡΤ 1), αν θεωρεί πως οι συγκεντρώσεις ευνοούν την μόλυνση από τον ιό, κτηνίατρος από Θεσσαλονίκη απεφάνθη θετικά. Είχε προηγηθεί γνωμάτευση επί του ιδίου θέματος γενετιστή από την Aυστρία, όστις έφα πως οι συγκεντρώσεις μολύνουν, καθότι επικρατεί η “Ψυχολογία  του όχλου” (έτσι την εντόπισε) και κλείνοντας, πρότεινε να κοιμόμαστε έξω, στον καθαρό αέρα που είναι καλός και φρέσκος. Έτσι είπε ο γενετιστής.

Είναι γεγονός ότι στην πανδημία, έχουν προκύψει πολλές συμβουλές από “ειδικούς”, όπως: Μην πίνετε καφέ στα παγκάκια, μην μιλάτε δυνατά (στα παγκάκια επίσης), και μην τραγουδάτε (δεν διευκρινίζουν πού). Επίσης, ακούμε τους επιστήμονες, μας το είπαν οι ειδικοί, να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί, είναι φράσεις των υπουργών.

Τρίτωσε το ... κακό της «ιδιωτικής συμμετοχής» στην αντιμετώπιση της πανδημίας


Μετά τα παχυλά «νοίκια» στους κλινικάρχες και τη «διαλογή» ασθενών, ήρθαν και οι μετακινήσεις γιατρών από τα δημόσια στα ιδιωτικά νοσοκομεία!

 

Γιατροί μετακινούνται από τα δημόσια νοσοκομεία στα ιδιωτικά
Γιατροί μετακινούνται από τα δημόσια νοσοκομεία στα ιδιωτικά
Ενα ακόμα χτύπημα επιφύλασσε για το δημόσιο σύστημα Υγείας το «έκτακτο σχέδιο» και η «πανστρατιά» που ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Κι έτσι, στο πλαίσιο της «συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα» και των «εθελούσιων παραχωρήσεων» των δύο ιδιωτικών κλινικών («Λητώ» και «Ιατρικό Περιστερίου») στην Αττική για τη νοσηλεία Covid περιστατικών, η κυβέρνηση μέσω της 1ης ΥΠΕ έδωσε «γραμμή» για τη μετακίνηση ειδικευόμενων γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία στο ιδιωτικό «Λητώ»!

Συγκεκριμένα, προς την κλινική «Λητώ» μετακινούνται συνολικά πέντε ειδικευόμενοι παθολόγοι από το «Λαϊκό», το «Ιπποκράτειο» και το «Σπηλιοπούλειο». Η πρωτοβουλία αυτή της ΥΠΕ ήρθε σε απάντηση αυτοψίας που έγινε στο «Λητώ» στις 11 Μάρτη και στην οποία διαπιστωνόταν η ανάγκη εξεύρεσης 8 ειδικευόμενων.

Θυμίζουμε ότι όταν ανακοινώθηκαν οι περιβόητες «εθελούσιες παραχωρήσεις» - που βέβαια γίνονται με το αζημίωτο από τα κρατικά ταμεία - σε ερωτήματα για το γεγονός ότι το «Λητώ» δεν διαθέτει πνευμονολογική κλινική, η κυβέρνηση απαντούσε ότι ο επιχειρηματικός όμιλος, στον οποίο ανήκει και το συγκεκριμένο «μαγαζί», θα έλυνε το ζήτημα μετακινώντας προσωπικό από άλλες κλινικές του. Τώρα βέβαια επιλέγεται ο δρόμος του στραγγίσματος του δημόσιου συστήματος για να στελεχωθεί και το συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο.

ΥΠΟΡΡΗΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ


 Η έξαρση αστυνομικής βίας τους τελευταίους μήνες μοιάζει να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες της ΕΕ, ενώ  και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της υγειονομικής κρίσης  εγκαθίσταται ως μόνιμη κατάσταση. Από κοντά και η  δράση των ΜΜΕ εξασφαλίζει το περιβάλλον που βασίζεται στο φόβο, ώστε μάζες χειραγωγημένων και τρομοκρατημένων ανθρώπων σε κατάσταση φόβου και πανικού να υποτάσσονται χωρίς αντίρρηση στις αποφάσεις της κυρίαρχης εξουσίας. Μοιάζει η κυρίαρχη τάξη, συνδεδεμένη διακρατικά με κοινά συμφέροντα, να μην διεξάγει πλέον πολέμους μόνο προς τα έξω, αλλά να έχει αναγνωρίσει ξεκάθαρα τις τάξεις των εργαζομένων ως απειλή για την ισχύ της.   
 
      Από τον Μάρτιο του 2020, τα κέντρα εξουσίας επεκτείνουν την αστυνομοκρατία στο εσωτερικό των χωρών στο όνομα της αποτροπής  εξάπλωσης της πανδημίας. Οδηγούμαστε σε μια ιδιότυπη αναστολή λειτουργίας της δημοκρατίας, έστω και στην ανεπαρκή μορφή της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με πρόσχημα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας, με τη διάκριση των εξουσιών να έχει καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό. Τα διαδοχικά  κλειδώματα  των οικονομικών δραστηριοτήτων προκαλούν την καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των αλυσίδων εφοδιασμού με τον αριθμό των ανέργων να εκτοξεύεται και να ζει προς το παρόν με επιδόματα με ημερομηνία λήξης. Τα κέντρα εξουσίας προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν την εναπομένουσα κρατική περιουσία υπό τον έλεγχο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της υπερχρέωσης  των κρατών.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Σχόλιο για την τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

 

 

Την υποκρισία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, ο οποίος από τη μία αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της μετονομασίας οδού που φέρει το όνομα του διοικητή της πόλης στη ναζιστική κατοχή και από την άλλη δηλώνει ότι δεν «ξεχνά» τις ναζιστικές θηριωδίες, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης,   σε σχόλιό της για την τοποθέτηση του δημάρχου στο ΔΣ του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, που χρηματοδοτείται και λειτουργεί σαν παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει:

«Για μια ακόμα φορά, από τον Τύπο και μόνο, πληροφορηθήκαμε για δραστηριότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης που αφορούν την ιδιότητα του και όχι τον ίδιο προσωπικά.

Ο δήμαρχος αποδέχθηκε τη τοποθέτηση του από τη κυβέρνηση (Υπουργείο Παιδείας) στο εποπτικό συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως έδρας του ιδρύματος αυτού ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.

Με τη νέα σύμβαση μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» συνεχίζεται το έγκλημα

 

Φωτο αρχείου 
Φωτο αρχείου

 

Στη νέα σύμβαση μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται το έγκλημα της παράδοσης ενός κρίσιμου και μη ανανεώσιμου ορυκτού πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους. Καταγγέλλοντας τις ευθύνες της σημερινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης, απαιτεί την απόσυρση της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΚΟΚΜ επισημαίνεται:

«Με τη νέα σύμβαση μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" που ψηφίζεται στη Βουλή, το έγκλημα της παράδοσης ενός κρίσιμου και μη ανανεώσιμου ορυκτού πόρου στους επιχειρηματικούς ομίλους συνεχίζεται. Σύμβαση για την οποία οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν ''εν κρυπτώ'', χωρίς ενημέρωση του λαού, ενώ και η αντίστοιχη συζήτηση στη Βουλή γίνεται ''εκ των υστέρων'' πάνω σε τετελεσμένα που έχουν οδηγήσει σε επιδείνωση των όρων της συμφωνίας για το δημόσιο.

Ενταση ανταγωνισμών, με την Ελλάδα βαθιά στο βούρκο

 

Ενας στους πέντε Ελληνες θέλει έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ ενώ άλλο ένα 20% δεν παίρνει θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας

 

«Δευτεραθλήτρια» και πάλι η Ελλάδα στις στρατιωτικές δαπάνες που υπηρετούν τον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό
«Δευτεραθλήτρια» και πάλι η Ελλάδα στις στρατιωτικές δαπάνες που υπηρετούν τον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό
Την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΝΑΤΟ για το 2020 παρουσίασε χτες στις Βρυξέλλες ο γγ της λυκοσυμμαχίας Γ. Στόλτενμπεργκ. Πρόκειται για πολυσέλιδο κείμενο όπου αποτυπώνονται η κλιμάκωση των ανταγωνισμών με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η κατακόρυφη αύξηση εξοπλισμών και η ευρεία ανάπτυξη δυνάμεων, ταυτόχρονα όμως και η απέχθεια που γεννιέται σε ολοένα και πλατύτερα λαϊκά στρώματα για το ΝΑΤΟ και τους σκοπούς του.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι ναι μεν η πανδημία Covid-19 «απείλησε τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας», αλλά το ΝΑΤΟ διατήρησε «αμείωτη τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τα κράτη μας απέναντι σε κάθε απειλή».

Ως απόδειξη παρέπεμψε στη «συνέχιση των επενδύσεων στην άμυνά μας», τονίζοντας ότι το 2020 ήταν η 6η συνεχής χρονιά αυξημένων στρατιωτικών δαπανών, με αύξηση 3,9% σε σύγκριση με τα ποσά που ξόδεψαν το 2019. Συνολικά οι δαπάνες των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας έφτασαν πέρυσι τα 1,028 τρισ. δολάρια.

Το κράτος έχει συνέχεια

 

 

Με την οργανωμένη απειθαρχία από την αρχή της πανδημίας, εκατοντάδες σωματεία και φορείς στέλνουν μήνυμα πως οι διεκδικήσεις και οι αγώνες τους δεν αναστέλλονται, δεν αναβάλλονται, δεν μπαίνουν στο γύψο. Αναμετρούνται στην πράξη με τον κρατικό αυταρχισμό, δίνουν αγωνιστική απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στην προσπάθεια τρομοκράτησης.

Με τους αγώνες τους ξεσκεπάζουν τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, πίσω από τις οποίες γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί το πραγματικό υπόβαθρο της καταστολής, που είναι η άλλη όψη των πολιτικών ενσωμάτωσης και πάει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης απ' όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις.