Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

 

Αν σ’  αυτές τις εκλογές δεν υπήρχε το Κομμουνιστικό Κόμμα το αποτέλεσμά τους δεν θα κατέγραφε παρά την εμπέδωση του συντηρητισμού των μαζών, της παθητικοποίησής τους και της εξατομίκευσης. Αν δεν υπήρχε το Κομμουνιστικό Κόμμα η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πραγματικά καθοριστική, γιατί θα επιτύγχανε η προσπάθεια για αποκήρυξη της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς και θα επικρατούσε η περιγραφή της σαν μια ατέλειωτη διαδοχή λαθών και προδοσιών, που θα οδηγούσε στην εγκατάλειψη της ίδιας της αριστερής συνείδησης και της πίστης για μετασχηματισμό της κοινωνίας. 
 
          Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ εγγράφει όλο αυτό το εγχείρημα της δημιουργίας του και επικράτησής του,  που δεκαετίες τώρα περιφερόταν με διάφορα ονόματα ως φορέας μιας αριστεράς ανανεωτικής, ριζοσπαστικής κλπ. κυρίως όμως αντίπαλου της  κατηγορούμενης, το λιγότερο,  ως αναχρονιστικής και ξεπερασμένης  κομμουνιστικής αριστεράς, στο πεδίο των δεξιόστροφων εκλογικών κομμάτων με  τη σκόπιμα θολή ιδελογικά θέση, που ολοκλήρωσε το ρόλο του στην παραπλάνηση του εκλογικού σώματος.  Το οποίο αποδοκίμασε την άνευ όρων αποδοχή των σταθερών εκείνων που συγκροτούν το ιδεολογικό οπλοστάσιο του καπιταλισμού από εκλογικούς σχηματισμούς που εκμεταλλεύτηκαν  το κύρος  της αριστεράς των αγώνων, για να διαψεύσουν ελπίδες και να εγκλωβίσουν αγώνες, ασκώντας σε κάποιο βαθμό με ένα άλλο ύφος την εξουσία, αλλά υπηρετώντας την ίδια πολιτική.

Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ! Ο φόβος τους, η ελπίδα μας!

 

10+1 λόγοι για να ψηφίσουμε ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου

 

 

10+1 λόγοι για να ψηφίσουμε ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου, παραθέτει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για την ερχόμενη εκλογική μάχη, προσθέτοντας «Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ! Ο φόβος τους, η ελπίδα μας!».

Συγκεκριμένα:

1. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί η ελπίδα βρίσκεται στην αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής, στη συλλογική διεκδίκηση, στους νέους δυναμικούς αγώνες. Σε κάθε στιγμή αγωνιστικής ανάτασης που ζήσαμε, το ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραμμή.

2. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί έχει το “know how” να οδηγήσει σε ήττες την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Το έκανε στα Πανεπιστήμια, με την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε 1η δύναμη πανελλαδικά στις φοιτητικές εκλογές. Το έχει κάνει σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, στους μεγάλους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 27 - 28 Μαΐου

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 27 - 28 Μαΐου:

 

Στις εκλογές 25 Ιούνη

∆υνατό ΚΚΕ για τα δύσκολα της «επόμενης μέρας»

Οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ

Ούτε λεπτό χαμένο στη μάχη για να βγει το Κόμμα μας ακόμα πιο δυνατό

ευτέρα 29/5 | 8.30 Μ.Μ. | Περισσός

Σε σύσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει ο ∆. Κουτσούμπας

Θα συµµετάσχουν οι υποψήφιοι βουλευτές στην Αττική, στελέχη του Κόµµατος και συµπορευόµενοι στη µάχη των εκλογών