Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Το Facebook του γερο-Λιά για την Έφη Αχτσιόγλου







Από herko 

Ο γερο-Λιάς, συνταξιούχος με βαρέα κι ανθυγιεινά ένσημα εδώ και είκοσι χρόνια, κράτησε τη συνήθεια του χωριού του: Κάθε απόγευμα πηγαίνει στον καφενέ. Πίνει τον καφέ του, και με την παρέα του παίζει καμμιά παρτίδα δηλωτή ή ξερή.

Παλιότερα η παρέα ήταν πολυπληθής. Έπιναν και κανένα κατρούτσο κρασί με μεζεδάκι. Τώρα η παρέα αραίωσε. Άλλοι αναχώρησαν δια παντός. Κι άλλοι σταμάτησαν τις …εξόδους. Τους αναζήτησε η παρέα. 
Έκαναν υποθέσεις για την απουσία τους. Σχεδόν όλοι συνέκλιναν ότι η εξαφάνιση συνδυάζεται με το οικονομικό πρόβλημα.

Έβλεπαν και το Μανώλη, συνταξιούχος κι αυτός, και μόνιμο, παλιότερα, μέλος της παρέας, να γυρίζει κάθε μέρα γύρω απ’ το οικοδομικό τετράγωνο που είναι ο καφενές και να επιστρέφει στο σπίτι του.

Ο γερο-Λιάς φρόντισε να συναντηθούν και τον ρώτησε:

ΧΡΕΟΣ....ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ !!! [ video ]



Στο 180,4% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (322,568 δισ. ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση κατά 11,907 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα νέα στοιχεία φανερώνουν για πολλοστή φορά ότι τα κάθε «χρώματος» 

  

Απατεώνες στην Ευρωζώνη: Μα γιατί δεν πέφτω από τα σύννεφα;


Μάθαμε λοιπόν ότι τα αντικαρκινικά φάρμακα που κλάπηκαν από τα δημόσια Ελληνικά νοσοκομεία, κατέληξαν στην Γερμανία…Η υπουργός Diana Golze από την ανανεωτική αριστερά die Linke, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Τι και αν έθεσε σε κίνδυνο ζωές στην Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα; Τι και αν έβλαψε οικονομικά το Ελληνικό δημόσιο…



Μάθαμε λοιπόν ότι τα αντικαρκινικά φάρμακα που κλάπηκαν από τα δημόσια Ελληνικά νοσοκομεία, κατέληξαν στην Γερμανία. Διαβάζουμε ότι οι Ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν ενημερώσει τις Γερμανικές, το αργότερο τον Μάρτη του 2017. Οι Γερμανικές αρχές όμως διέκριναν ότι η εισαγωγή των κλεμμένων φαρμάκων δεν τους έβλαπτε οικονομικά – το αντίθετο μάλλον – και τοποθέτησαν τις επιστολές από την Ελλάδα σε φάκελους. Έβαλαν τους φάκελους στο αρχείο και συνέχιζαν να χορηγούν τα εν λόγω κλεμμένα φάρμακα στους Γερμανούς ασθενείς.

Ο απαγχονισμός των 54 πατριωτών στο Πικέρμι από τους ναζί, στις 21 Ιούλη 1944




 
Στο 19ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, ανάμεσα σε μια συστάδα πανύψηλων πεύκων και κυπαρισσιών, ξεχωρίζει ένας λοφίσκος κι ένας λευκός μαρμάρινος σταυρός.

Ο απαγχονισμός των 54 πατριωτών στο Πικέρμι από τους ναζί, στις 21 Ιούλη 1944

Στις 21 του Ιούλη 1944, τα κλαδιά αυτών των πεύκων σήκωναν το βάρος των 54 άψυχων κορμιών των Ελλήνων πατριωτών, που οι βάρβαροι ναζί καταχτητές εκτέλεσαν δια απαγχονισμού, για αντίποινα σε επιχείρηση του ΕΛΑΣ, λίγες μέρες νωρίτερα, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Γερμανοί αξιωματικοί.

Συγκλονιστική ομιλία Πελετίδη στο ΔΣ της Πάτρας (vid)




Ο δήμαρχος Πάτρας, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Πελετίδης έκανε ακόμα μία συγκλονιστική ομιλία κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, παρουσία εργαζομένων κι απολυμένων συμβασιούχων στην καθαριότητα και στο «Βοήθεια στο Σπίτι».



Συγκλονιστική ομιλία Πελετίδη στο ΔΣ της Πάτρας


Από την μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα για την ανεργία!
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ξέσπασε, αποκαλύπτοντας την διπροσωπία που επιδεικνύουν άλλοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όταν λένε πως «στηρίζουν» τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων στους δήμους,

ενώ την ίδια στιγμή βάζουν πλάτη κι όλες τους τις δυνάμεις για να υλοποιηθεί η κεντρική κυβερνητική πολιτική και σε τοπικό επίπεδο.


Ο Κώστας Πελετίδης ήταν ασυγκράτητος, καθώς ανέδειξε στους εργαζόμενος ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός που οδηγεί τους συμβασιούχους στην ανεργία κι ολόκληρο τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην καταστροφή,

Οι «άφθαρτοι»...


Εμφανίστηκαν σαν δυνάμεις «νέες και άφθαρτες», χωρίς σχέσεις με «αμαρτίες του παρελθόντος». Χαρακτηρίζονταν μάλιστα μέχρι και «αντισυστημικοί», «δείγματα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού». Ο λόγος για κόμματα όπως το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων. Ομως, τώρα που αποψιλώνονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (σε φάση αναχώρησης είναι άλλα δύο στελέχη του Ποταμιού για ΝΔ) αποδεικνύεται ξανά ότι οι «άφθαρτοι» είναι φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά με τους «φθαρμένους». Οτι είναι τόσο «νέα» και «διαφορετικά» τα κόμματα αυτά σε σχέση με το παρελθόν, που πλέον τα περισσότερα στελέχη τους βρίσκουν στέγη ακριβώς στις δυνάμεις του «χτες»... Το ίδιο είχε γίνει άλλωστε και με κόμματα όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., η ΔΗΜΑΡ κ.λπ., επιβεβαιώνοντας ότι αυτό το σύστημα, αυτό το πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί να βγάλει τίποτα το καινούριο για το λαό. Το μόνο που μπορεί να δουν οι εργαζόμενοι είναι ένα τακτικό ανακάτεμα της σούπας των αστικών κομμάτων, με στόχο τον εγκλωβισμό τους σε διάφορα σχήματα κυβερνητικής διαχείρισης. Και όταν η αποστολή των «νέων» εκτελείται, είτε διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν είτε γίνονται «τσόντες» για κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ώστε να εξασφαλίζεται η κυβερνητική σταθερότητα. Ας τα σκέφτονται αυτά οι εργαζόμενοι τώρα που η κουτάλα ανακατεύει πάλι τη σούπα του πολιτικού σκηνικού και ψήνονται νέα επεισόδια στην αναμόρφωσή του...