Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νέες αυξήσεις «φωτιά» σε συγκοινωνίες και ΔΕΚΟ

Αυξήσεις, μέχρι και 25%, αναμένεται να επιβληθούν στους λογαριασμούς τη
ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Οι αυξήσεις αυτές περιλαμβάνονται στα τριετή επιχειρησιακά σχέδια που θα καταθέσουν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν προσαρμοστεί στο νέο μνημόνιο και θα είναι δεσμευτικά για τις διοικήσεις που θα προκύψουν μετά τις εκλογές.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει επίσης πρόταση για νέες μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και των λειτουργικών δαπανών, προκειμένου τα έσοδα των ΔΕΚΟ να αυξηθούν κατά 240 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης τριετίας και να εξοικονομηθούν 362 εκατ. ευρώ .

Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Εντός του πρώτου Τριμήνου του 2013, οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες και τα τρένα της χώρας θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25%.

Βάσει των ειδικότερων προβλέψεων, ο ΟΑΣΑ εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου του από 1,40 ευρώ για όλα τα Μέσα σε 1,75 ευρώ τουλάχιστον και την τιμή του απλού εισιτηρίου του 1,20 ευρώ, η οποία ισχύει για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, σε 1,50 τουλάχιστον.

Αυξημένα θα είναι και τα μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές, πολυτέκνους και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Αυξημένα θα είναι και τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μέχρι το 2013, τα τιμολόγια θα πρέπει να προσεγγίσουν το επίπεδο των τιμολογίων χονδρικής που είναι υψηλότερα κατά 65% περίπου. Από την αύξηση αυτή θα εξαιρεθούν μόνο τα τιμολόγια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ
Τα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης επίσης θα υποστούν αυξήσεις, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο, κι ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να προχωρήσει περαιτέρω και η αποκρατικοποίησή τους.
πηγή : inews.gr
Υπολογίστε μόνοι σας από της αυξήσεις που μας επιβάλουν ΔΕΗ    ΕΥΔΑΠ κ.λ.π τη θα μοιραστή σαν κέρδος στους μετόχους.

Η Ολλανδία στα συσσίτια

Στους δρόμους της ισχυρής οικονομίας της Ευρώπης, οι άνθρωποι πεινούν...
Θα ήταν δύσκολο να σκεφτεί ποτέ κανείς Ολλανδούς να κάθονται κατά χιλιάδες στη ουρά για ένα πιάτο φαΐ στα δωρεάν συσσίτια, καθώς αυτή η εικόνα θυμίζει περισσότερο τον... φτωχο νότο, στον οποίο ανήκει η Ελλάδα.
Κι όμως η πάλαι ποτέ μεγάλη οικονομία του βορρά που ακόμα διατηρεί τα τρία Α στην βαθμίδα αξιοπιστίας από τις αγορές, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι οι πολίτες της έχουν αρχίσει να πεινούν.
Όπως αναφέρουν οι οργανωτές των συσσιτίων στην Ολλανδία όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αίτηση για να λαμβάνουν δωρεάν φαγητό καθώς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, κάτι που και οι υπόλοιποι το κατάλαβαν όταν κατέρρευσε η κυβέρνησή της, μαζί με την ασυμφωνία για την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού λιτότητας.
Μέλος της οργάνωσης Food Bank Amsterdam που φροντίζει για συσσίτια δηλώνει ότι «τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε ένα πραγματικό κύμα ανθρώπων που αναζητούν λίγο φαγητό, λίγη βοήθεια. Πλέον δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε όλους».
Στο Άμστερνταμ τους τελευταίους μήνες προστίθονται κάθε εβδομάδα 1.300 νοικοκυριά στις λίστες με τους δικαιούχους επιδομάτων πρόνοιας και δωρεάν σίτισης από τα συσσίτια του Δήμου και των εθελοντικών οργανώσεων, μια αύξηση που φτάνει το 10% κάθε μήνα.
Η κατάσταση γίνεται όλο πιο άσχημη μέρα με τη μέρα και η ανεργία έχει φτάσει ήδη το 6%, ενώ εξετάζεται η περικοπή των επιδομάτων ανεργίας και των κοινωνικών βοηθημάτων. Οι άστεγοι αυξάνονται και η κυβέρνηση παραιτήθηκε αφήνοντας τη χώρα μετέωρη.