Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:Για τη συμμετοχή του διευθυντικού μηχανισμού στις γραμμές της ΟΙΥΕ(ΦΩΤΟ)


Η ισχυρή εργοδοτική δύναμη της συνδικαλιστικής μαφίας από την ομάδα Βασιλόπουλου κάνει μέσω των social media (πώς αλλιώς άλλωστε!), μαθήματα δημοκρατίας και επιτίθεται στο ΠΑΜΕ.
Ενιαία η συνδικαλιστική μαφία στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την ουσία κάνει τα στραβά μάτια, ψεύδεται, προσπαθεί να προσπεράσει τις καταγγελίες για τη συμμετοχή εκατοντάδων διευθυντών και στελεχών των επιχειρήσεων στις γραμμές των σωματείων.
Ας μην ανοίγονται παραπέρα… Αν θεωρούν ότι όλα όσα έχουν γραφτεί για το βρώμικο ρόλο τους και τον εναγκαλισμό τους με την εργοδοσία ως ένα σώμα και μια ψυχή δεν στοιχειοθετούνται πέρα από τα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και με επιπλέον αποδεικτικό υλικό, έχουν λαθέψει!

O «θύρσος» του φασισμού και η Μακρόνησος


Άραγε, πώς θα μας φαινόταν, αν μαθαίναμε ότι η Μακρόνησος αποτελούσε διεθνές πρότυπο «αναμόρφωσης»; Πώς συνδέεται αυτό με τη μεταπολεμική οικονομία της Γερμανίας, τον δικαστή του Άουσβιτς, τη CIA και την ελληνική μυθολογία; Ακολουθούν οι απαντήσεις…
 
Ο θύρσος, μακρύ και ευθύγραμμο ραβδί, προερχόμενο από κλαρί (γιγαντιαίου) μάραθου αποτέλεσε για την ελληνική μυθολογία
τελετουργικό εξάρτημα του θεού Διόνυσου και της συνοδείας του, των Μαινάδων, Σατύρων και άλλων. Συναντάται για πρώτη φορά στις Βάκχες του Ευριπίδη και μνημονεύεται συχνότερα στην Ελληνιστική εποχή. Όμως, για εμάς, η συμβολική του αξία έγκειται στο γεγονός ότι ο θύρσος χρησιμοποιήθηκε ως όπλο από τις Μαινάδες, οι οποίες, σύμφωνα με τον μύθο, αφού καμουφλάρισαν την αιχμή του δόρατός τους σε μορφή θύρσου, δολοφόνησαν με αυτό τον ένθερμο πολέμιο της λατρείας του Διονύσου, βασιλιά των Θηβών, Πενθέα, μένοντας στην Ιστορία ως «Μαινάδες θυρσολόγχες».

 Θα αναρωτιέστε, βέβαια (κι όχι άδικα, βάσει της εισαγωγής) σε ποια δαιδαλώδη μονοπάτια της σκέψης θα εκτονώσουμε (κι) αυτή τη φορά τη λεκτική μας πληθωρικότητα (διάβαζε πολυλογία).

Αλμπουμ με την “προοδευτική συμμαχία” του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ακροδεξιά!»



Σε σχόλιό της η Επιτροπή Περιοχής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ για τις αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την καταγγελία της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για την παραχώρηση διευκολύνσεων από την Περιφερειακή Αρχή στη Χρυσή Αυγή, τονίζει:

«Οι αιτιάσεις που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά ΜΜΕ από την Περιφερειακή Αρχή και τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας για την παραχώρηση αίθουσας στη Χρυσή Αυγή, είναι τουλάχιστον προσχηματικές και δε δικαιολογούν σε καμιά περίπτωση διευκολύνσεις στους ναζιστές υπόδικους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής για να χύνουν το εθνικιστικό – ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Όσο για τις αντιδράσεις που διαβάσαμε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στέλνουμε αυτό το άλμπουμ στον κ. Ακριώτη για να θυμάται την “προοδευτική συμμαχία” του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ακροδεξιά!».

Η «µαύρη τρύπα» στα ψηφοδέλτια των κοµµάτων για την Ευρωβουλή



Πώς εξηγείται µε όρους πολιτικούς η πλήρης απουσία -µε εξαίρεση το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ- των εργαζοµένων και των αυτοαπασχολούµενων;

Ρίχνοντας µια πρόχειρη µατιά στα ψηφοδέλτια των κοµµάτων για τις ευρωεκλογές, βρίσκεις, οµολογουµένως, εντυπωσιακά βιογραφικά υποψηφίων.

Επιστήµονες, καλλιτέχνες, επιχειρηµατίες, δηµοσιογράφοι, εκπρόσωποι µειονοτήτων, κοµµατικά στελέχη. Οι περισσότεροι µε περγαµηνές που θα τους καθιστούσαν περιζήτητους στην αγορά εργασίας. Είναι µια επιτυχία των κοµµάτων που κατάφεραν να προσελκύσουν τόσο δυνατές υποψηφιότητες.

Θα µπορούσαµε να µιλάµε για «σύγκρουση αρίστων» – αφού η «αριστεία» έχει καταστεί εν πολλοίς απαραίτητο ζητούµενο για την ενασχόληση µε τα κοινά.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;





Εγκληματικότητα, διαφθορά, εγκατάλειψη υποδομών, διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, σχολεία χωρίς θέρμανση, μεγάλοι δημοτικοί φόροι, τεράστιες ελλείψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, καταλήστευση των λίγων οικονομικών πόρων.

Αυτή και χειρότερη είναι η κατάσταση στην τοπική διοίκηση.

Οι «σωτήρες» χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές και τις πράξεις τους δημιούργησαν αυτή την κατάσταση.

Είναι τα παράσιτα που δεκαετίες τώρα έχουν γαντζωθεί στις τοπικές δομές εξουσίας και ζουν εις βάρος όλων μας, όλοι αυτοί που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την σαπίλα που επικρατεί.

“Τι κάνει ένας Δήμαρχος με τους σκουπιδιάρηδες”;


“Ποτέ δε θα φανταζόμασταν πως θα ερχόταν μία μέρα, που κάποιος ξένος Δήμαρχος Θα βρισκόταν στο πλευρό μας! Και πως αυτός ο δήμαρχος θα ήταν δίπλα στους σκουπιδιάρηδες, που ίδρωσαν για λογαριασμό μας”
*Του Γιάννη Δημογιάννη

Την κουρτίνα 1, λοιπόν, την βλέπουμε; Μία ανοιξιάτικη, βροχερή μέρα στην Πάτρα μας…. Με πρωταγωνιστές, μία χούφτα διαδηλωτών, οι περισσότεροι σκυθρωποί, με φανερή την αγωνία στα πρόσωπά τους.



Το θέμα είναι ποια θέση μπορεί να έχει στην πινακοθήκη της καθημερινότητάς σου, μία φωτογραφία σαν και αυτή. Τι σημαίνουν κατά πρώτο λόγο γι’ εσένα, τα πρόσωπα που σέρνουν τα βήματά τους, σ’ έναν βρεγμένο, κεντρικό δρόμο της Πάτρας, πριν καταλήξουν μετά από δύο, τρία τετράγωνα, στα δικαστήρια της πόλης. Αν το κάδρο, με άλλα λόγια, βρίσκει κάποια θέση, στη συνείδησή σου. Αν βρίσκει έστω κάποια χαραμάδα, να γλιστρήσει κατά το μέρος της καρδιάς.

Το μαύρο Τ-σΕΡΤ διαφημίζει «Μύθο» του «Δεξιού Τομέα» (vid)


Το συριζόφωνο, βουτηγμένο στο αίμα του Μαϊντάν, προπαγανδίζει το ΜΥΘΟ του «Δεξιού Τομέα» της Ουκρανίας

 

Φοβού το ιστορικό cinema «Δαναό» και φασίστες φέροντα

 

Το μαύρο Τ-σΕΡΤ διαφημίζει «Μύθο» του «Δεξιού Τομέα» 

Ξεφτίλα…
Στο προχτεσινό, απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, προβλήθηκε μεγάλο ρεπορτάζ (δείτε το εδώ μετά το 48′:40») για την προπαγάνδιση της ουκρανικής ταινίας «Ο Μύθος» – με αφορμή την προβολή της στην Ελλάδα – για τη ζωή και τη δράση ενός Ουκρανού ναζί,
ο οποίος εγκατέλειψε την καριέρα λυρικού τραγουδιστή στην Γαλλία, για να επιστρέψει στην Ουκρανία μόλις ξέσπασε ο εμφύλιος μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, να ενταχθεί εθελοντικά στα ένοπλα φασιστοτάγματα του «Δεξιού Τομέα» και να σκοτωθεί κατά τη διάρκεια επίθεσης των φασιστών σε χωριό στην περιοχή του Ντονιέτσκ, τον Ιούνιο του 2016.
Φυσικά, το καθεστώς του Κιέβου τον ονόμασε «’Ηρωα της Ουκρανίας» και έκτοτε τον χρησιμοποιεί για μαύρη προπαγάνδα όπου βρίσκει προθύμους ανά τον κόσμο.

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους του μόχθου.




ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΟΥ





           
             Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους του μόχθου. Σε όλους αυτούς που γνωρίζουν τους ένοχους για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο τόπος μας και η χώρα.

            Ο δήμος Ωραιοκάστρου, για πολλά χρόνια, συνέβαλε στον περιορισμό των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στην υποβάθμιση των περιφερειακών κοινοτήτων.  Συντέλεσε στο να μεταφέρονται σε αυτόν κρατικές αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης. Δεν πρέπει τα προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας να κρύψουν τις ευθύνες για την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και περιβαλλοντικής προστασίας.

            Στην πολιτική αυτή συμφωνούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί. Όπως συμφωνούν στην «οικονομική αυτοτέλεια» του δήμου που θα φέρει και άλλα χαράτσια για το λαό, όπως συμφωνούν στη στήριξη της «επιχειρηματικότητας» με τα λεφτά των δημοτών και με τις ιδιωτικοποιήσεις. Η μόνη τους διαφορά είναι οι καρέκλες.

Ετοιμάζουν σόου


Αλλο ένα σόου αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Βουλή, με ψήφισμα που επιδιώκει να αποσπάσει για τη δήθεν διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, με το φαιδρό επιχείρημα ότι αυτό θα βοηθήσει την παρέμβασή της κυρίως στο εξωτερικό. Η υποκρισία και ο εμπαιγμός δεν έχουν όρια και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Τόσα χρόνια που είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να διεκδικήσει τις γερμανικές επανορθώσεις και ο λόγος δεν είναι βέβαια ότι του έλειπε το «ψήφισμα». Στα λόγια σήκωνε κουρνιαχτό για τις δίκαιες διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, των θυμάτων και των απογόνων τους, αλλά στην πράξη λούφαζε, παραδεχόμενος κυνικά ότι το θέμα κάνει «τζιζ», επειδή ενοχλεί τους συμμάχους και εταίρους του στην ΕΕ, στην προκειμένη περίπτωση τη γερμανική κυβέρνηση. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, θυμήθηκε ξανά τις επανορθώσεις και σηκώνει το λάβαρο για να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά. Ο,τι και αν κάνουν, οι πομπές τους δεν κρύβονται. Αλλωστε, το πόση αξία έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοια ψηφίσματα, φαίνεται και από την άρνησή του να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος, αν και από το 2015 υπάρχει σχετικό ψήφισμα της ελληνικής Βουλής. Και δεν το κάνει, βέβαια, επειδή δεν θέλει να «μαγαρίσει» με το δίκαιο αίτημα των Παλαιστινίων τις ...τριγωνικές συμμαχίες του με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.