Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Πτυχές μιας επικίνδυνης πολιτικής




Ενα αποκαλυπτικό άρθρο του αμερικανικού περιοδικού «Stratfor» δημοσιεύτηκε, πριν από λίγες μέρες, σε ελληνικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, με τον τίτλο: «Πού οδηγεί η κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι τουρκικές απειλές, το "παράθυρο ευκαιρίας" της Ελλάδας». Το άρθρο παρουσιάζει ορισμένες πτυχές της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, αλλά και πλευρές των ανταγωνισμών Ελλάδας - Τουρκίας, Κύπρου - Τουρκίας, ενταγμένων στο παζλ των ευρύτερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Γράφει ανάμεσα σε άλλα το άρθρο: «Η προοπτική ανακάλυψης μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έχει επίσης προσελκύσει το ενδιαφέρον (...) των ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος στηρίζει τα τρέχοντα σχέδια της Κύπρου να (...) ερευνήσει για Ενέργεια στην περιοχή και να αναπτύξει υποδομές για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Οι ΗΠΑ έχουν οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή (κάποιες εταιρείες της, όπως η "ExxonMobil", διενεργούν έρευνες ανοικτά των κυπριακών ακτών), καθώς ο Λευκός Οίκος θέλει η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Αυτή η υπόθεση, της μείωσης της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο, δείχνει και την όξυνση των ανταγωνισμών ΗΠΑ - Ρωσίας, την επιδίωξη επίτευξης κυριαρχίας των ΗΠΑ στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Αλλά υποκρύπτει και ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ - Γερμανίας, που εισάγουν και πουλούν ρωσικό φυσικό αέριο σε χώρες της ΕΕ μέσω αγωγών από την Κεντρική Ευρώπη και τη Βόρεια Θάλασσα. Οι ΗΠΑ διεκδικούν μερίδιο αγοράς στην ΕΕ για το δικό τους φυσικό αέριο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Λαϊκής Συσπείρωσης Στον Πεντάλοφο




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Σάββατο 18 ΜΑΗ



Στον Πεντάλοφο (αυλή δημοτικού σχολείου)


ώρα : 20.00



Θα μιλήσει ο

ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ



Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου



Παίρνουμε θέση με το ΚΚΕ για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή!


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή συγκέντρωση

Φίλες και φίλοι,
 Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η αποψινή μεγάλη, δυναμική συγκέντρωση εδώ στη Θεσσαλονίκη, την πόλη των λαϊκών αγώνων και της αντίστασης, του ματωμένου Μάη του '36, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα αντεπίθεσης, οργάνωσης του αγώνα από την επόμενη μέρα.

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετατρέπεται σε δύναμη και οργάνωση του αγώνα

Τις τελευταίες δέκα μέρες μέχρι την 26η Μάη, με μεγαλύτερη ορμή, μπαίνουμε όλοι στη μάχη.

Να μην αφήσουμε δρόμο, γειτονιά, σπίτι λαϊκής και εργατικής συνοικίας, χώρο δουλειάς και μόρφωσης που δεν θα φτάσει το δυνατό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ.

Γιατί ο λαός και η νεολαία αυτής της πόλης γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν νιώσει στο πετσί τους τις συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία.

Και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε την ίδια ακριβώς πολιτική με τους προηγούμενους, πολιτική που χειροτέρευσε ακόμη πιο πολύ τις συνθήκες ζωής του λαού.

Γι' αυτό τώρα, στις κάλπες που θα στηθούν, μπορούν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης.

Τα ψηφοδέλτια που μπορούν να κάνουν την ουσιαστική διαφορά.

Αυτά που στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα.

Που τιμωρούν αποτελεσματικά όσους μας έφεραν έως εδώ.

Που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Όταν γίνεσαι «Πολάκης» γελοίος


  Πηγή: Eurokinissi

Ο Πολάκης αντί να αναπαράγει τις γελοιότητες των ΣΥΡΙΖοτρόλ για το ΚΚΕ, καλά θα κάνει να απαντήσει:

- Γιατί η κυβέρνηση απέρριψε ξανά όλες τις τροπολογίες του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και των απεργοκτόνων νόμων, όπως και άλλες στο παρελθόν, που θα αποτελούσαν πραγματική ανακούφιση για το λαό;

- Γιατί η κυβέρνηση δεν νομοθετεί αυτά που ζητούν οι συνταξιούχοι, από τους οποίους έχει αρπάξει κι αυτή δισεκατομμύρια ευρώ και βαφτίζει «13η σύνταξη» ένα επίδομα;