Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

«Υγειονομική βόμβα» με 5.000 συνωστισμένους αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)

 

Φωτογραφία αναγνώστηΦωτογραφία αναγνώστη

 

Μια «υγειονομική βόμβα» δημιούργησε η κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας 5.000 αστυνομικούς, που σε πολλές περιπτώσεις είναι σε κατάσταση συνωστισμού!

Οι εικόνες από μόνες τους μαρτυρούν την υποκρισία της κυβέρνησης που απαγόρευσε τη συνάθροιση άνω των τριών ατόμων σε όλη την Ελλάδα, υποτίθεται λόγω τη πανδημίας!

Ο στόχος της είναι άλλος, να αποπροσανατολίσει από τις τεράστιες ευθύνες της για τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους από τον κορονοϊό, για τον καθημερινό συνωστισμό στα ΜΜΜ, την έλλειψη μέτρων σε μαζικούς χώρους δουλειάς και το αθωράκιστο δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι πλέον στο «κόκκινο».

 


902gr

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο τελευταίο Δ.Σ του Δήμου Ωραιοκάστρου που συζητήθηκε μεταξύ αλλων και το θέμα για το κλείσιμο του ΚΔΑΠ και των δύο παιδικών σταθμών του δήμου, η παράταξη της Δημοτικής αρχής ζήτησε για δεύτερη φορά την αναβολή της σχετικής απόφασης, με αιτιολογία της εύρεση χρηματοδότησης για την στήριξη αυτών των δομών και την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων. Η αντιπολίτευση και οι δημότες στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε για να μην κλείσουν δομές, για να μην στέλνονται τα παιδιά σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, όπου οι γονείς πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και για να παραμείνουμε στην δουλειά μας (κάποιες από εμάς δουλεύουν πάρα πολλά χρόνια).

Η πολυπόθητη χρηματοδότηση έλαβε τελικά «σάρκα και οστά» με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (11/11/2020) και αφορά στην κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. Το ποσό που εισέπραξε ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανέρχεται στις 280.630,00 ευρώ (!!!!).

«Εσπασε» η κυβερνητική απαγόρευση - Αγωνιστικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Έσπασε» η απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση και σε εξέλιξη είναι ο συμβολικός και ταυτόχρονα αγωνιστικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου. 

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην αμερικάνικη πρεσβεία με παρέμβαση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στη συνέχει θα γίνει ανάλογη συγκέντρωση στο ΕΑΤ ΕΣΑ.

Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της

 

  Πηγή: Eurokinissi

Του Συμεών Τομπουλίδη *

 

Η κυβέρνηση επικαλούμενη την πανδημία και κατ΄ επέκταση τον υγειονομικό κίνδυνο που τάχα θα διέτρεχε ο κόσμος, προχώρησε σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας, μία απόφαση που αναδεικνύει τον αυταρχισμό της και το έλλειμμα δημοκρατικών ευαισθησιών. Παρόμοιο μέτρο είχε παρθεί από την χούντα των συνταγματαρχών στις 21/4/1967 και 17/11/1973. Η απόφαση αυτή στόχο είχε την απαγόρευση των ετήσιων εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο (17/11/2020), μία επέτειο που ως γνωστό φέρνει δυσανεξία και απέχθεια στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και για οποιαδήποτε άλλη διαδήλωση και διαμαρτυρία που επιδιώκει διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Η εφαρμοζόμενη όμως μέχρι σήμερα πολιτική της στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης καταδεικνύει με το πιο εύγλωττο τρόπο την υποκρισία της και την ανύπαρκτη δήθεν ευαισθησία της.