Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΚΟΒ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για «τα συγχαρητήριά της» προς τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής

 


Την «ευχαριστήρια επιστολή» της δημοτικής αρχής Καλλιθέας προς τον χρυσαυγίτη υποψήφιο Τρύφωνα Μπουγά καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Καλλιθέας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο αυτό που η "Λαϊκή Συσπείρωση" Καλλιθέας από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει, ότι ο δήμαρχος Καλλιθέας και η διοίκηση του δήμου όχι μόνο ανέχονται, αλλά και ενισχύουν τις παραπλανητικές πρακτικές των φασιστών να εμφανίζονται ως "φιλάνθρωποι" και "φιλεύσπλαχνοι"».

Τονίζει ότι «η πολιτική στάση του κατευνασμού και της ανοχής ή της αφωνίας στη δράση της Χρυσής Αυγής είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη δράση των ίδιων των φασιστών». Καλεί όλους τους φορείς της πόλης, τα σωματεία, το σύνολο των εργαζομένων «να μη δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους απομονώσουμε σε κάθε χώρο εργασίας, στα σχολεία, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ


Οι εργαζόμενοι πληρώνουν, το κεφάλαιο εισπράττει




Σε σχόλιο για την έκδοση του δεκαετούς ομολόγου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η διατήρηση και επέκταση όλου του μνημονιακού οπλοστασίου, μαζί με τις δεσμεύσεις για τα "ματωμένα" υπερπλεονάσματα και τη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, είναι η σαθρή βάση της όποιας "εμπιστοσύνης" των αγορών προς την ελληνική οικονομία. Άλλωστε, το υψηλό επιτόκιο δανεισμού και το σχετικά μικρό ποσό που εξασφαλίστηκε, δείχνουν ακόμη ότι και το κυβερνητικό παραμύθι για μια ανέφελη πορεία τα επόμενα έτη είναι στον αέρα.

Σε κάθε περίπτωση ο δανεισμός, για τον οποίο μπαίνουν ως υποθήκη η ζωή και τα δικαιώματα του λαού, θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά και κυρίαρχα για τη στήριξη του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν, το κεφάλαιο εισπράττει.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι την ίδια ημέρα της έκδοσης του ομολόγου, η κυβέρνηση έφερε τροπολογία στη Βουλή με την οποία μειώνει τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τη στιγμή που ο λαός στενάζει κάτω από τη δυσβάσταχτη φορολογία».

902gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α. ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΑ "ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ* ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ !!




 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση»:
«Η κυρία Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νησιών με τη ΝΔ, στην πρόσφατη εκδήλωση της παρουσίασης της υποψηφιότητάς της στην Κεφαλονιά, εντόπισε τα "μεγάλα" και "ζωτικά" προβλήματα του συγκεκριμένου νομού και των Ιονίων Νησιών συνολικότερα. 
Αυτά είναι "….η προώθηση της καινοτομίας, η προσαρμοστικότητα και οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες… η βαριά φορολογία που έβαλε φρένο σε μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες (;), η χαμηλή θέση της Περιφέρειας στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, η διάβρωση των ακτών, η ενίσχυση της εξωστρέφειας κ.ά.".
Η κυρία Κράτσα αφού ανακάλυψε ξαφνικά να "...νιώθει ότι οφείλει στα Επτάνησα…" δεσμεύτηκε να "…τα οδηγήσει στην εξωστρέφεια και σε ευρωπαϊκούς δρόμους…", ενώ εμφαντικά δήλωσε ότι επενδύσεις όπως αυτή του Εμίρη Αλ Θάνι από το Κατάρ που ναυάγησε, δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη.

Νέα αμερικανική επιθεώρηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Από την αμερικανική «επιθεώρηση» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στο πλευρό του Τζ. Πάιατ και ο Απ. Τζιτζικώστας
Από την αμερικανική «επιθεώρηση» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στο πλευρό του Τζ. Πάιατ και ο Απ. Τζιτζικώστας
Σε εκ νέου επιθεώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που έχει μετατραπεί σε βάση «διεκπεραίωσης» των αμερικανικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων, προχώρησε ξανά χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ.
 Ο πρέσβης, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Γκ. Φλέγκερ, στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχο Γ. Παξιβανάκη, μετέβη στο λιμάνι της πόλης με αφορμή τις διαδικασίες σταδιακής απομάκρυνσης από το «ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων» μονάδων της 4ης Ταξιαρχίας Μάχης της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι περίπου 300 Αμερικανοί στρατιώτες, 37 ελικόπτερα («Apache», «Chinook» και «Blackhawk») και δεκάδες οχήματα και υλικά εξοπλισμού βρίσκονται στη διαδικασία φόρτωσης και αναχώρησης για τις ΗΠΑ. Βρίσκονταν από τον περασμένο Οκτώβρη στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας για συνεκπαίδευση με αντίστοιχες ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της ευρύτερης αμερικανοΝΑΤΟικής άσκησης «Atlantic Resolve», κατά την οποία για πάνω από 5 μήνες μάχιμα τμήματα των Αμερικανών απλώθηκαν σε στρατηγικά σημεία στην Ευρώπη, με το πρόσχημα ασκήσεων, για «προβολή ισχύος» κοντά στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Στην ελίτ του ΝΑΤΟ


  Πηγή: Associated Press

Το γεγονός ότι όραμα της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα ΝΑΤΟικά σχέδια στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή ήρθε να επιβεβαιώσει η κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, όπου δόθηκε σαφώς το στίγμα της βαθύτερης εμπλοκής στα δολοφονικά σχέδια. Αυτό που ξεχώρισε για μία ακόμα φορά είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πρωτοστατήσει σε νέες επικίνδυνες διευθετήσεις με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ. Καθόλου τυχαία, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας!

Το πασπάλισμα που έριξε για άλλη μια φορά, περί «σταθερότητας» και «ασφάλειας» που δήθεν απολαμβάνει ο λαός μέσα από την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της χώρας στο ΝΑΤΟ, δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν.

Χωρίς... εκπτώσεις


Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΣΕΕ τις προηγούμενες μέρες, 7 στις 10 επιχειρήσεις είδαν κατά το διάστημα των λεγόμενων «ενδιάμεσων εκπτώσεων» μείωση τζίρου σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων κανένα «χαΐρι» δεν είδε η μεγάλη πλειοψηφία ούτε από τις περιβόητες «λευκές νύχτες», ούτε από τις Κυριακές που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Κατά βάση πρόκειται για μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ οι επιχειρήσεις που είδαν τους τζίρους τους να ανεβαίνουν δεν είναι άλλες από τα μονοπώλια και τις διάφορες «αλυσίδες», που κατά τους εμπόρους έχουν το περιθώριο να χρηματοδοτούν προσφορές με μεγάλη διάρκεια. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η πολιτική που τσακίζει τους δεκάδες χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους, που λύνει τα χέρια στην εργοδοσία για να τους ξεζουμίζει «χωρίς εκπτώσεις», ανά πάσα ώρα και στιγμή, καταργώντας ακόμα και μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων, την Κυριακή αργία, είναι η ίδια που «ξηλώνει» μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, προς δόξα των επιχειρηματικών ομίλων. Ολα τα άλλα είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» με τα οποία η κυβέρνηση και όσοι κάνουν πλάτες στην πολιτική αυτή, σε δήμους - Περιφέρειες και ανάμεσα στους επαγγελματίες, «πασπαλίζουν» την αντιλαϊκή τους πολιτική.

Ποια εγκλήματα δεν έκανε ο Στάλιν, το ΚΚΣΕ και η ΕΣΣΔ… – Και τότε ποιος τα έκανε;



Ο Στάλιν δε κατέστρεψε πόλεις βομβαρδίζοντάς τες, δεν έριξε ατομική βόμβα, δε βοήθησε το Χίτλερ. Και τότε ποιος τα έκανε όλα αυτά; Μα αυτοί που τον κατηγορούν για εγκλήματα…

Ο ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ – ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, έχει έναν απρόβλεπτο σύμμαχο. Τις απόψεις τύπου “καλά τους έκανε”, “και λίγα έκανε”, “θα σας στείλουμε στα Γκουλάγκ”, “εγώ είμαι σταλινικός”, “ένας Στάλιν σας χρειάζεται” και τέτοια.

Απόψεις που αντικειμενικά ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ συστήματος για τον Στάλιν και την ΕΣΣΔ. Γιατί όλα αυτά που αναπαράγονται μ’ αυτή τη λογική, δεν είναι αλήθειες, παρά είναι η ουσία της αντισοβιετικής αντικομουνιστικής προπαγάνδας, όπως αυτή ξεκίνησε και συστηματοποιήθηκε βασικά από τον Γκαίμπελς και τον Τρότσκι (αλλά και το Χρουτσώφ).

Ο Στάλιν δε δίωκε τους εχθρούς του χωρίς λόγο ή μόνο για προσωπικούς λόγους. Αντίθετα τους έδινε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. (Π.χ. Τρότσκι, Κάμενεφ, Ζηνόβιεφ κλπ).

Δεν είχε λόγο να επιδιώκει με τρόπους περίεργους την εξουσία γιατί την είχε (δηλαδή ήταν ΓΓ του ΚΚΣΕ) και γιατί κανείς δεν του την αμφισβητούσε.