Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Ραντεβού στη μεγάλη κόκκινη γιορτή μας!

 

«Tεράστιο συμβάν. Αμεση ανταπόκριση στην κατάσβεση. Μόνο ελάχιστοι και διαχειρίσιμοι τραυματισμοί. Πίσω από τα θαύματα κρύβονται πάντα οι θαυματοποιοί. Και αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στην "Μότορ Οϊλ". Είμαστε καλά και προχωράμε. Eυχαριστούμε το πυροσβεστικό σώμα και τους συναδέλφους από τα ΕΛΠΕ. Πρώτα η ασφάλεια».

Με αυτό το ...τηλεγράφημα απευθύνεται η διοίκηση του διυλιστηρίου στους εργαζόμενους, την επομένη του σοβαρού ατυχήματος στους Αγίους Θεοδώρους, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Πάντως είναι ειλικρινής: Από ...«θαύμα» γλίτωσαν οι εργαζόμενοι. Μέχρι την επόμενη φορά...

* * *

Δυστυχώς, το «θαύμα» δεν είχε την ίδια επιτυχία το 2020, όταν είχαμε νεκρό στις ίδιες εγκαταστάσεις. Ούτε το 2015, όταν στα ΕΛΠΕ λαμπάδιασαν έξι εργάτες και οι τέσσερις δεν ξαναπήγαν σπίτι τους...

Τι να σου κάνουν όμως και οι «θαυματοποιοί»; Οταν το μεροκάματο βγαίνει σε αρένες θανάτου... Οταν ο χρόνος πιέζει να τελειώσει η συντήρηση, επειδή είναι (χαμένο) χρήμα... Οταν εκατοντάδες εργολαβικοί δουλεύουν σε συνθήκες μεγάλης επικινδυνότητας, χωρίς την αναγκαία εξοικείωση με τον χώρο, ή και ανειδίκευτοι...

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» «Αλληλεγγύη στο νησί της Επανάστασης» - Εκδήλωση στη Διεθνούπολη (ΦΩΤΟ)


 

Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα με θέμα την «Αλληλεγγύη στο νησί της Επανάστασης» πραγματοποιήθηκε απόψε στη Διεθνούπολη, με κεντρικό ομιλητή τον Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο ο Κουβανός πρέσβης στην Αθήνα, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, ο Σουνιέλ Σόσα Κορδέρο, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας - UJC, και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Στο χώρο της Διεθνούπολης γίνεται συλλογή υπογραφών για την άρση της Κούβας από την αμερικανική «μαύρη λίστα» της «τρομοκρατίας».

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Τα παιδιά γνωρίζουν το άδικο, μαθαίνουν να το πολεμούν - Τα παιδιά είναι με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

«Αγαπημένη Suzan Tayseer Salam, μπορεί να ζούμε χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σου, αλλά η καρδιά μας χτυπάει δίπλα δίπλα με τα παιδιά της Παλαιστίνης. Με το "Κόκκινο Αερόστατο" πετάμε ψηλά, πάνω από τα σύννεφα του πολέμου και μεταφέρουμε το μήνυμα για ειρήνη και φιλία των λαών. Κάνουμε δράσεις για να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι ο αγώνας σας είναι δίκαιος. Εμείς, τα παιδιά του "Κόκκινου Αερόστατου", ονειρευόμαστε έναν κόσμο όμορφο και δίκαιο για όλους. Σε αυτόν τον κόσμο η Παλαιστίνη είναι ελεύθερη και οι φίλοι μας εκεί παίζουν και γελούν χωρίς φόβο. Αυτός ο κόσμος θα υπάρξει! Για μας η Παλαιστίνη είναι ένα λουλούδι αντίστασης και αγώνα που συνεχώς ανθίζει, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το ξεριζώσουν. Εμπνεόμαστε από τη δύναμή σας. Είμαστε μαζί σας ως τη λευτεριά!».

Αυτό το μήνυμα έστειλαν την Παρασκευή οι φίλοι του «Κόκκινου Αερόστατου» χαρίζοντας στην Suzan Tayseer Salam, πρόεδρο της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ, ένα αναμνηστικό με τις πολύμορφες δράσεις τους τον τελευταίο χρόνο, μαζί με ζωγραφιές για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Την υποδέχτηκαν, μαζί με τον Κρις Σμολς, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της «Amazon» στις ΗΠΑ, φωνάζοντας να ακουστεί παντού: «Λε λε λευτεριά, λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 - 22 Σεπτέμβρη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 - 22 Σεπτέμβρη:

Τεράστια συμμετοχή στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός

Ελπιδοφόρα συνάντηση χιλιάδων νέων με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο... Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!

Το Σάββατο η κορύφωση στο Πάρκο Τρίτση, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση.

Στις 20.45 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Νωρίτερα θα χαιρετίσει ο Θ. Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σωματεία - Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα

Δυναμώνει η δράση, κλιμάκωση με απεργία τον Νοέμβρη.

Στις 30 Σεπτέμβρη η μεγάλη σύσκεψη των σωματείων της Αττικής.

50 χρόνια νόμιμης επανέκδοσης

Δηλώσεις για τη μεγάλη γιορτή της εφημερίδας μας.

Από συνδικαλιστές, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Λίβανος

Καταιγιστικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί και σχέδια χερσαίας επέμβασης.