Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφο Θόδωρο Ιγνατιάδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφο Θόδωρο Ιγνατιάδη, που «έφυγε» απροσδόκητα σήμερα από τη ζωή. Συγκεκριμένα, σημειώνει τα εξής: 

«Η ΚΕ του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Θόδωρο Ιγνατιάδη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος, ο οποίος έφυγε πρόωρα σήμερα από τη ζωή.

Ο σύντροφος Θόδωρος γεννήθηκε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης το 1964 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ακολούθησε το επάγγελμα του κτηνίατρου.

Οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί θα βρουν απέναντι τη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα


Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

 

Eurokinissi

«Φέρνετε για ψήφιση ένα νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την Επικουρική Ασφάλιση και καταργεί κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Ο συμβολισμός της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου, σε συνθήκες όπου ο λαός μας δοκιμάζεται, από τις τραγικές συνέπειες του 4ου κύματος της πανδημίας και ενώ μετρά ακόμα τις πληγές του από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Γιατί επιβεβαιώνει τη θέληση της κυβέρνησής σας να προχωρήσει την αντιλαϊκή πολιτική της και να υλοποιήσει τη στρατηγική του κεφαλαίου σε συνθήκες όπου ο λαός μας υποφέρει». Τα παραπάνω τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας χτες στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

Οπως κατήγγειλε, με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνονται άμεσα 8 δισεκατομμύρια ευρώ στα «κοράκια» των ασφαλιστικών εταιρειών, την ίδια στιγμή που δεν παίρνεται κανένα μέτρο προστασίας της υγείας του λαού, αποκατάστασης των πληγέντων από τις πυρκαγιές με αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

Στόχος σας η εξατομίκευση της Κοινωνικής Ασφάλισης

«Ανάγετε σε ατομική ευθύνη την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού όχι μόνο για να κρύψετε τις δικές σας εγκληματικές ευθύνες αλλά γιατί αυτή η κατεύθυνση γίνεται όχημα για να δικαιολογηθούν και να περάσουν μεγάλες ανατροπές. Οπως κάνατε με το νόμο - έκτρωμα που ψηφίσατε τον Ιούνη μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, αναγορεύοντας σε δήθεν ατομική επιλογή την κατάργηση του 8ωρου. Ετσι και με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, υλοποιώντας τον αντιδραστικό νόμο Κατρούγκαλου, καθιερώνετε τον "ατομικό κουμπαρά". Δηλαδή, η σύνταξη και οι κοινωνικές παροχές θα εξαρτώνται αποκλειστικά από το ρίσκο και τις επενδυτικές επιλογές του κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά. Το κράτος δεν θα εγγυάται τίποτα», υπογράμμισε.

Κόβουν - ράβουν


Το τζογάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών, με την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, δεν είναι δημιούργημα των «νεοφιλελεύθερων εμμονών» της κυβέρνησης, όπως ισχυρίστηκε και χτες από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεών του. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή, ολοκληρώνει τη μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό, σε ό,τι αφορά την Επικουρική Ασφάλιση και έπεται συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει τώρα «αθώος του αίματος», έχει ψηφίσει και εφαρμόσει ως κυβέρνηση τη ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος» για τον ΕΤΕΑΕΠ, ενώ με τον νόμο Κατρούγκαλου επικαιροποίησε τις ανατροπές που είχε θεσμοθετήσει η ΝΔ το 2012, ανατρέποντας τον χαρακτήρα της Ασφάλισης από σύστημα καθορισμένων παροχών σε σύστημα «καθορισμένων εισφορών», με το οποίο ο ασφαλισμένος ξέρει τι πληρώνει, δεν ξέρει όμως τι σύνταξη θα πάρει. Αλλά και σήμερα, πίσω από τα πυροτεχνήματα περί «συστήματος Πινοσέτ», ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει τη συμφωνία του στο σύστημα των τριών πυλώνων και ζητά τη στήριξη των επαγγελματικών Ταμείων, που αποτελούν καραμπινάτη μορφή κεφαλαιοποίησης, ενώ τα στελέχη του πρωτοστατούν στη δημιουργία τους. Με τον έναν να κόβει και τον άλλον να ράβει συνεχίζεται λοιπόν και κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με αποκλειστικό σκοπό να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το κόστος της Ασφάλισης, μετατρέποντας ολοένα και περισσότερο την Υγεία, την Πρόνοια και τη σύνταξη σε ατομική υπόθεση και προσωπικό «ρίσκο».

Προκλητική προπαγάνδα για την υπεράσπιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος


Eurokinissi

Η συζήτηση στη Βουλή και οι ισχυρισμοί που διατύπωσε η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εξίσου αποκαλυπτικοί, όσο και το ίδιο το νομοσχέδιο, για τους πραγματικούς στόχους που έρχεται να εξυπηρετήσει η ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Το γεγονός δηλαδή ότι τα κυβερνητικά στελέχη επιστράτευσαν έναν ολόκληρο οχετό ψεύδους, συκοφαντιών και παραπληροφόρησης, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ψηλά στην κυβερνητική προπαγάνδα, που μονότονα επαναλάμβαναν υπουργοί και βουλευτές από το βήμα της Βουλής, ήταν η φράση πως «οι σημερινοί ασφαλισμένοι πληρώνουν για τις συντάξεις των συνταξιούχων», αφήνοντας να αιωρείται η συκοφαντία ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι ζουν σε βάρος της νέας γενιάς. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ενισχύοντας την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα, έλεγε ότι οι εισφορές των νέων πάνε στον... «κουβά».

Πρόκειται για μια αισχρή προσπάθεια να καλλιεργηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, να στραφεί η νέα γενιά ενάντια στους πατεράδες και τους παππούδες της. Να διαγραφεί το γεγονός ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι έχουν πληρώσει με το αίμα τους τις πετσοκομμένες συντάξεις τους. Τουλάχιστον το 40% του εισοδήματός τους πήγαινε για δεκαετίες στα ασφαλιστικά ταμεία και στην κάλυψη της Υγείας. Αλλά αυτές οι υπέρογκες κρατήσεις, αντί σήμερα να αποτελούν πηγή χρηματοδότησης και ενίσχυσης των συντάξεών τους, λεηλατήθηκαν από το αστικό κράτος.

Ένα «ευχαριστώ» στον Μίκη για όσα μας έμαθε

 

ΤΑΚΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ
 

Με ένα σχέδιο και δυο αράδες

 

 

Η έφοδος στους ουρανούς θα γίνει Μίκη και θα είναι κατακόκκινη,

μιας και η κάθε σφαίρα, είναι σμιλευμένη και από εσένα Μίκη,

τραγουδισμένη στα πεδία των μαχών των ταξικών αγώνων

βαμμένη από το αίμα  και το μπόι των Λαών.

Όταν σβήνουν τα φώτα...

 

 

Τώρα που κατακάθεται ο κουρνιαχτός από τα «μέτρα αποκατάστασης» των πυρόπληκτων που ανακοίνωσε και ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μέτρα που δεν ικανοποιούν ούτε τις πιο άμεσες ανάγκες των πληγέντων, πόσο μάλλον το δίκαιο αίτημά τους να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους.

Χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που το βιος τους καταστράφηκε από τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, στην Ηλεία, στην Αχαΐα, στην Αττική, βλέπουν τώρα τα ετοιμόρροπα σπίτια τους να χαρακτηρίζονται «κίτρινα» για να μειωθούν τα κόστη της κρατικής αποζημίωσης και να επωμιστούν οι ίδιοι το βάρος της αποκατάστασης, προκειμένου να γίνουν ξανά κατοικήσιμα.

Εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφοι δεν βλέπουν καμιά προοπτική με τα ποσά που προβλέπονται για αποζημίωση των καμένων καλλιεργειών, ζώων και εγκαταστάσεων, κι από πάνω πετιούνται εκτός αποζημιώσεων επειδή δεν μπορούν να αποδείξουν το αυτονόητο: Οτι τα κοπάδια τους που κάηκαν και οι στάβλοι που καταστράφηκαν ανήκουν στους ίδιους και ότι είναι αυτά που τους εξασφάλιζαν ένα εισόδημα επιβίωσης όλα αυτά τα χρόνια, για να μένουν και να δουλεύουν στα χωριά τους.

Στηρίζει την Αναφορά της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών στα Αγραφα

 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Από τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής
Από τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής
Στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου συζητήθηκε την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη η Αναφορά που κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τα Αγραφα σχετικά με το σχέδιο εγκατάστασης πάνω από 650 ανεμογεννητριών στα Αγραφα, σε υψόμετρα ακόμη και 2.000 μέτρων, μέσα σε δασικές εκτάσεις ή και προστατευόμενες περιοχές, περιοχές φυσικού κάλλους αλλά και τόπους ιστορικής μνήμης όπως η Νιάλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα μόνο το ΚΚΕ έλαβε μέρος στη συνεδρίαση, όπου με παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής του Ομάδας στήριξε αποφασιστικά τις τεκμηριωμένες θέσεις της Αναφοράς της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τα Αγραφα και απαίτησε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννητριών. Ζήτησε επίσης η Αναφορά να παραμείνει ανοιχτή προς διερεύνηση και να αναζητηθούν οι τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Επιτροπή Αναφορών αποφάσισε η Αναφορά τελικά να μείνει ανοικτή προς διερεύνηση.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή σημείωσε: