Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

20ό Συνέδριο ΚΚΕ: Κόμμα παντός καιρού, ενάντια στις σειρήνες του οπορτουνισμού και της «κουκουεδολογίας»




Γράφει ο Νίκος Μόττας // Στο Ατέχνως

«Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία – το σοσιαλισμό». Με αυτό το σύνθημα, το ΚΚΕ προχωρά προς το 20ό Συνέδριό του που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Μάρτη με 2 Απρίλη 2017. Με οδηγό τη μαρξιστική-λενινιστική θεωρία, τον επιστημονικό σοσιαλισμό, και με βάση το Πρόγραμμα και την επεξεργασμένη στρατηγική του- που ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο- το Κόμμα της εργατικής τάξης ετοιμάζεται να αποτιμήσει τη δράση του και να προχωρήσει στον σχεδιασμό για την περαιτέρω ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ατσαλοποίηση του.
Σε αντίθεση με όσα διαδίδει η αστική προπαγάνδα, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μελετά σε βάθος την ιστορία του, που κάνει ειλικρινή αυτοκριτική για τα όποια λάθη και βγάζει πολυτιμα συμπεράσματα που το βοηθούν να ανταποκρίνεται στο ρόλο του ως οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης.

Είναι στην ίδια πλευρά


Από το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15/12

Προχτές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία για την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, με σκοπό την ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων. Χρυσή ευκαιρία για όποιον πραγματικά νοιάζεται για τους απόμαχους της δουλειάς να το δείξει στην πράξη, υπερψηφίζοντάς την. Φυσικά, καμιά τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΔ, όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης έχουν ήδη απορρίψει μία φορά την τροπολογία του ΚΚΕ, τα ίδια που αυτές τις μέρες ερίζουν και επιδίδονται σε πλειοδοσία κοινωνικής ευαισθησίας με αφορμή τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού σε χαμηλοσυνταξιούχους.
Η τοποθέτησή τους απέναντι σ' αυτήν την πρόταση του ΚΚΕ αναδεικνύει επί της ουσίας τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές, που γίνεται προσπάθεια να θολώσουν απ' την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι δυνάμεις αυτές μοιράζονται τον κοινό στόχο για ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ο οποίος δεν επιτρέπει μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης του λαού, απεναντίας η επίτευξή του προϋποθέτει τη διαρκή επιδείνωση των όρων της ζωής του.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Χιλιάδες συνταξιούχοι απαίτησαν την αναπλήρωση των απωλειών τους - Απορρίπτουν τον εμπαιγμό (VIDEO - ΦΩΤΟ)







Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθήνα κατέφθασαν περισσότερα από 50 πούλμαν με συνταξιούχους από κάθε γωνιά της χώρας.
Με συνθήματα όπως «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε»«Με αίμα έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση»«Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» οι συνταξιούχοι διεκδίκησαν την αποκατάσταση των απωλειών τους, την ικανοποίηση των αναγκών τους, ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΕΓ.