Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ....ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!! [ video ]Εισαγγελέας. Αυτό το μυθικό ον που είναι εξαφανισμένο όταν κάποιος φασίστας κάνει το κομμάτι του, αλλά είναι πάντα εκεί για να δείξει στην λα'ι'κούρα, ποια είναι η θέση της.
Ένας τέτοιος, καλεί το δήμαρχο της Πάτρας να απολογηθεί, επειδή ο Κώστας Πελετίδης αποφάσισε να μετατρέψει σε πάρκο, ένα χώρο στην περιοχή Κόκκινος Μύλος της Παραλίας Πατρών,

 

 
με τη φύτευση δένδρων, θάμνων, γκαζόν και τη δημιουργία παιδικής χαράς, στην οποία περιοχή μέχρι πρότινος οι κάτοικοι απολάμβαναν μπάζα, σκουπίδια και δυσωδία. Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου λοιπόν έδωσε εντολή σε εισαγγελέα, προκειμένου να καλέσει σε απολογία τον Κ.  Πελετίδη και να σταματήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή Κόκκινος Μύλος.

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» – του Νίκου Μπογιόπουλου

 

  
 Ήταν 4 Ιουλίου 1776 όταν στη συνέλευση που συγκαλείται στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ψηφίζεται ένα κείμενο κοσμοϊστορικής σημασίας: Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.

    Εκεί ήταν που οι πρωταγωνιστές στη σύνταξη της Διακήρυξης, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και ο Τζον Άνταμς διακηρύσσουν την απεξάρτηση των ΗΠΑ από την Αγγλία και διατρανώνουν:
  • Το απαράγραπτο δικαίωμα ενός λαού «να αποκτήσει την ιδιαίτερη και ισότιµη θέση του ανάµεσα στις άλλες Δυνάµεις της γης»,
  • την αποδοχή «ως αναµφισβήτητες τις αλήθειες» ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι πλασµένοι ίσοι»,
  • ότι στα «αναπαλλοτρίωτα»δικαιώματα των ανθρώπων «περιλαµβάνονται η ζωή, η ελευθερία και η αναζήτηση της ευτυχίας»,
  • ότι «οι κυβερνήσεις ορίστηκαν από τους ανθρώπους για να διασφαλίσουν αυτά τα δικαιώµατα και η δίκαιη εξουσία τους προέρχεται από τη συναίνεση αυτών τους οποίους κυβερνούν»,
  • πως «όταν µια κυβέρνηση αποδεικνύεται ατελέσφορη για τον σκοπό αυτό, ο λαός έχει δικαίωµα να την αλλάξει ή να την καταργήσει»,
  • ότι «όταν η κατάχρηση και ο σφετερισµός της εξουσίας οδηγεί στον απόλυτο δεσποτισµό, οι άνθρωποι έχουν δικαίωµα να την αλλάξουν(…)».

Συμμορφωθείτε ρε, τι σας ζητάνε;


Μέχρι στιγμής, μόνο πέντε χώρες πληρούν τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Εσθονία έχουν συμμορφωθεί. Συμμορφωθείτε ρε τι σας ζητάνε; Η Δημοκρατία των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, όπως το κράτος δικαίου, η αλληλεγγύη και η κοινή ευθύνη καταγράφεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης/ καταγραφής, κέντρων τράνζιτ και υγρούς τάφους.
Τα απάνθρωπα μέτρα και εξευτελισμού κάθε ανθρώπινης ύπαρξης δεν έχουν τέλος μετά και την άθλια συμφωνία μεταξύ των κρατών της ΕΕ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Στον παραλογισμό των κλειστών συνόρων και της εθνικιστικής έξαρσης των ηγετών της ΕΕ ακολούθησε η τελική συμφωνία Μέρκελ- Ζεεχόφερ. Κυβερνητική «ομαλότητα» μόνο και αν εφόσον το συμφωνηθέν κυβερνητικό πρόγραμμα υλοποιήσει:

Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ «Μαστίγιο» διαρκείας, «καρότο» κοροϊδίας


Eurokinissi
Να στηρίξει το αφήγημα της κυβέρνησης περί «επιστροφής στην κανονικότητα» προσέτρεξε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, στις παρεμβάσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψής του χτες στην Αθήνα, όπου μίλησε στη Βουλή, ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής.
 Παράλληλα με τις παρεμβάσεις του, επιβεβαίωσε ότι η «κανονικότητα» και η «νέα σελίδα» για τις οποίες μίλησε γράφονται «σε σενάριο» του κεφαλαίου, υπενθυμίζοντας πολλές φορές τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων», των αντεργατικών ανατροπών και των υπόλοιπων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την πρόσβαση στις αγορές και την ανάκαμψη του κεφαλαίου, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει και το δικό του λιθαράκι στο άθλιο εμπόριο ελπίδας της κυβέρνησης περί επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων εκ των δεσμεύσεων, όπως αυτής για την παραπέρα περικοπή των συντάξεων από 1η Γενάρη 2019, σε στενή πάντα σχέση με την επίτευξη των στόχων της καπιταλιστικής οικονομίας.

H σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ρουμανίας ποινικοποιεί για “αντιρουμανική δραστηριότητα” όσους αναφέρονται στην εμπλοκή της χώρας στο Ολοκαύτωμα

 
 
Το “ρατσισμό κατά των Ρουμάνων” ποινικοποιεί σύσσωμη η ρουμανική κυβέρνηση και αντιπολίτευση, απαγορεύοντας τη διάδοση “αντιρουμανικής” προπαγάνδας, υλικού και οργανώσεων, με διατύπωση γενικόλογη που μπορεί να περιλαμβάνει τους πάντες από τους κομμουνιστές μέχρι μέλη εθνικών μειονοτήτωνΣτα χνάρια της ακροδεξιάς κυβέρνησης  της Πολωνίας βαδίζουν οι σοσιαλδημοκράτες της Ρουμανίας, που σε πλήρη συμφωνία με τη τη φιλελεύθερη και δεξιά αντιπολίτευση στη Βουλή, ψήφισαν νόμο ενάντια στις “Αντιρουμανικές δραστηριότητες”, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δίωξη όσων αναφέρονται στο ρόλο της χώρας κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, όταν 400.000 Εβραίοι βρήκαν το θάνατο υπό το καθεστώς του δικτάτορα Αντονέσκου. Αποδεικνύεται έτσι πόσο προσχηματική ήταν η ψήφιση νόμου κατά του αντισημιτισμού πριν λίγες μέρες, λειτουργώντας ως άλλοθι και συμψηφισμός με την έγκριση ενός νομοσχεδίου που αποτελεί πάγιο αίτημα εθνικιστικών οργανώσεων ήδη από το 1989. Στόχος τους από τότε τόσο οι κομμουνιστές, οι οποίοι βέβαια ήδη βρίσκονται πρακτικά υπό οιονεί απαγόρευση με άλλο θεσμικό οπλοστάσιο, όσο και οι εθνικές μειονότητες, ιδιαίτερα οι Ούγγροι, που κατηγορούνται για αποσχιστικές τάσεις.

Κανονικότητα


Ούτε ραντεβού να είχαν... Οταν προχτές ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο την «επιστροφή στην κανονικότητα», σχεδόν ταυτόχρονα γινόταν κινητοποίηση σε μεγάλο πολυκατάστημα ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης με σκλήρυνση κατά πλάκας, επειδή θεωρήθηκε «μη αποδοτική». Λίγο πριν από την «ιστορική συνεδρίαση», όπως τη χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας, συνδικαλιστές από τη Θεσσαλονίκη οδηγούνταν στο αστυνομικό τμήμα επειδή κατήγγειλαν την απόλυση τεσσάρων συναδέλφων τους, εκφράζοντας αλληλεγγύη και υποστήριξη. Την ίδια μέρα των «ιστορικών ανακοινώσεων» της κυβέρνησης, απολυόταν εργαζόμενη επισιτιστικής επιχείρησης σε μεγάλο πολυκατάστημα της Αθήνας επειδή τόλμησε να συμμετάσχει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Το ίδιο πρωί, ένας εργάτης έπεφτε νεκρός από σκαλωσιά κατά τη διάρκεια εργασιών στη Σύρο και ένας ακόμα εργάτης το μεσημέρι τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς σε εργοστάσιο του Ομίλου Στασινόπουλου στην Κόρινθο. Τόσες συμπτώσεις με τις «ιστορικές στιγμές» της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ομως, μιας και οι συμβολισμοί αρέσουν στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της «κανονικότητάς» τους: Απολύσεις, καταστολή, αυταρχισμός κράτους και εργοδοσίας, εργατικά «ατυχήματα». Αυτό είναι το «success story» τους...