Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Οξυμένοι ανταγωνισμοί και «ξόρκια» με φόντο τον επόμενο κύκλο κρίσης


Associated Press
Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία, ένας νέος κύκλος «αβεβαιότητας» με πολλαπλούς παράγοντες «κινδύνου» εμφανίζεται στο προσκήνιο, σε μια εξέλιξη που συνδέεται και με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και ευρύτερα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Την ίδια ώρα, τόσο οι «θεσμοί» της ΕΕ όσο και το ΔΝΤ σταθερά δουλεύουν πάνω στη διαμόρφωση μηχανισμών οικονομικών διασώσεων, με φόντο τους την εκδήλωση νέου κύκλου καπιταλιστικής κρίσης. Και στο πεδίο αυτό βέβαια εκδηλώνονται οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί αναφορικά με τον μεταξύ τους επιμερισμό της χασούρας, της καταστροφής κεφαλαίων που αδυνατούν να βρουν κερδοφόρες διεξόδους σε κλάδους της οικονομίας και της παραγωγής.

«Η κορυφή, όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης, είναι πιθανότατα πίσω μας, όχι μόνο στην Ευρωζώνη αλλά και στις περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες», προειδοποιούσε νωρίτερα φέτος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλ. Ρέγκλινγκ, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ «ΣΚΑΪ»

Κατήγγειλε την άγρια φοροληστεία κυβέρνησης και δήμων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών (VIDEO)




Την άγρια φοροληστεία που επιβάλλουν στις λαϊκές οικογένειες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και οι δήμοι κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Κυριακής 23 Δεκέμβρη.

Πανηγύρια...


«Χαράς ευαγγέλια» την Πέμπτη από την κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, μετά από την απόφαση στην τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ να προχωρήσει ο αγωγός «East Med» με την «ομπρέλα» των ΗΠΑ. Μόνο πυροτεχνήματα δεν έριξαν για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε «ενεργειακό κόμβο» στη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατ. Μεσόγειο στην Ευρώπη, που θα συμβάλει μάλιστα στην ενεργειακή της απεξάρτηση από τη Ρωσία. Ούτε κουβέντα βέβαια για το γεγονός ότι στην τριμερή συμμετείχαν για πρώτη φορά με εκπρόσωπό τους οι ΗΠΑ, σηματοδοτώντας την αναβαθμισμένη εμπλοκή σε «σχήματα» που λειτουργούν συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που καίει στην περιοχή. Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι αυτή και άλλες διακρατικές «συνεργασίες» στην περιοχή «ενισχύονται» με αμερικανοΝΑΤΟικό καπέλο, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ μελετούν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από τη Συρία, προετοιμάζοντας άλλα «σχήματα» για την προάσπιση των συμφερόντων τους στην περιοχή, όπως είναι οι τριμερείς Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, ή των δυο πρώτων με την Αίγυπτο, που στον στρατιωτικό τομέα λειτουργούν με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα.

Οι μάγοι δεν θα φέρουν δώρα



Οι φάτνες του αιώνα μας
 
Πήραν τη ζωή τους, τα ρούχα που φορούσαν, το παιδί, το φόβο στο βλέμμα, την απελπισία στην ψυχή και κάπου στο βάθος μία ελπίδα. Είναι πολλοί οι … Ηρώδες που τους κυνηγούν. Οι φάτνες του αιώνα μας δεν έχουν άστρο φωτεινό, δεν έχουν μάγους με δώρα, δεν έχουν ζεστασιά και δεν έχουν Μεσσία.



 
Ἐτοῦτο τὸ τοπίο εἶναι σκληρὸ σὰν τὴ σιωπή, 
σφίγγει στὸν κόρφο του τὰ πυρωμένα του λιθάρια, 
σφίγγει στὸ φῶς τὶς ὀρφανὲς ἐλιές του καὶ τ᾿ ἀμπέλια του, 
σφίγγει τὰ δόντια. Δὲν ὑπάρχει νερό. Μονάχα φῶς.
(Ρωμιοσύνη, Γιάννης Ρίτσος)

ΠΑΤΡΑ : ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ !!! [ video ]


 

To (προ) εκλογικό τοπίο της Πάτρας:
Τους ενώνουν οι πολιτικές τους, μας ενώνουν οι ανάγκες μας



Οχτώ μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και οι διαβουλεύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται μεταξύ παρατάξεων και υποψηφίων που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

 Μεγάλος καημός για να «σωθεί» η Πάτρα από τον Πελετίδη


Συσκέψεις, συναντήσεις, διαγγέλματα, ανακοινώσεις, 

  • ρεπορτάζ που ενημερώνουν για νέες υποψηφιότητες,
  • συνδυασμούς παρατάξεων σε όλες τις πιθανές εκδοχές,
  • υποψήφιοι που τη μια μέρα είναι σε ένα σχήμα και την επόμενη σε κάποιο άλλο
  • και τέλος πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι.


Κοινή συνισταμένη όλων είναι μία: 

Οι μάγοι με τα ντρόουν - τρολ


 
Το άστρο της Βηθλεέμ έγινε τροχειοδεικτικό των σημείων εμπλοκής ενεργειακών αγωγών. Οι μάγοι με τα δώρα φέρνουν στρατιές ντρόουν και τρολ. Τα βρέφη των μεταναστών δεν σφάζονται από τον Ηρώδη. Πνίγονται στην οικοπεδοποίηση των θαλασσών. Οσα επιπλεύσουν και μεγαλώσουν στον αφρό του ανεξόρυκτου πετρελαίου και των τσαλακωμένων χαρτονομισμάτων αυτοκτονούν από απελπισία...
 
Κάθε τέλος του χρόνου, σε κλίμακα εμπορευματοποιημένης θρησκευτικής κατάνυξης τον κυρίαρχο λόγο τον έχει ο χρόνος, που δαμάζει τα πάντα, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, κι εμείς σήμερα τον λέμε ημερολόγιο κοιτάζοντας τ' άστρα, όχι σαν παιδιά, αλλά σαν αγοραστές περιοδικών αστρολογικών προβλέψεων.

Αυτές τις γιορτές η φάτνη είναι ακουμπισμένη σ' αναμμένα πολεμικά κάρβουνα.

O Ναζί που δεν ήταν και… τόσο Ναζί!





Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσε από εθνικιστικές και άλλες ιστοσελίδες ότι ο ναζί Μάνσταϊν, το «ρητό» του οποίου αναγράφηκε σε τοίχο στρατιωτικής μονάδας στη Λέσβο, δεν ήταν… και τόσο ναζί,
επειδή δεν καταδικάστηκε ως εγκληματίας πολέμου, ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε στη στρατιωτική ιεραρχία και από το κράτος της τότε Δυτικής Γερμανίας.


O Ναζί που δεν ήταν και... τόσο Ναζί 

Όλα αυτά τα έλεγαν και τα έγραφαν για να «μαζέψουν» τον ντόρο που δημιούργησε η αποκάλυψη του θέματος από φαντάρο ο οποίος υπηρετούσε στη Μονάδα, υποχρεώνοντας τελικά τη διοίκηση να σβήσει το «ρητό».