Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας – Ζωές θυσιάζονται για τα κέρδη!





Την εργοδοτική ασυδοσία, που φουντώνει στο έδαφος του αντεργατικού πλαισίου, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας


Η έλλειψη μέτρων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ), η ραγδαία άνοδος των ευέλικτων μορφών εργασίας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η υπερεντατικοποίηση της εργασίας και οι υποβαθμισμένοι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους,


παράγοντες όλοι που βρίσκονται πίσω από τα χιλιάδες εργατικά «ατυχήματα», δεν αποτελούν παθογένειες αλλά «εργαλεία» που υπηρετούν την κερδοφορία των καπιταλιστών, με θύματα την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας, ντροπή για την πόλη (Συνέντευξη)






Από iraklis3 στο Ιάν 7, 2019 Κοινωνία
 

Με αφορμή την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με την οποία επιτίθεται σε όσους αποκάλυψαν το χαρακτήρα του Μουσείου της μισαλλοδοξίας στη Βέροια, μιλήσαμε στην εκπομπή Ατέχνως στην ΕΡΤopen, με τον συνεργάτη μας Αλέκο Χατζηκώστα και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας Γιώργο Μελιόπουλο.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μας ενημέρωσε για το αίτημα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του και ξεκαθάρισε ότι η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης δε θα αφήσει το θέμα να περάσει  μια και το εν λόγω «μουσείο» αποτελεί ντροπή όχι μόνο για την πόλη της Βέροιας αλλά για όλη τη χώρα.

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ





Το επεισόδιο με την πτήση της  Ryanair, που αδυνατώντας να προσγειωθεί εξαιτίας καιρικών συνθηκών στην Θεσσαλονίκη κατευθύνθηκε  στην Τιμισοάρα με συνεπαγόμενη την ταλαιπωρία των επιβατών, μπορεί να θεωρηθεί κι ένα ενδεικτικό παράδειγμα τόσο για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από ιδιωτικές εταιρείες όσο και για το ρόλο που επιφυλάσσει για τον εαυτό της η πολιτική ηγεσία. 
 
               Μια αεροπορική εταιρεία, μια εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων κι ένας υπουργός κρατικής κυβέρνησης με τις δράσεις κι ενέργειές τους έδειξαν τον τρόπο που η ιδιωτική επιχειρηματικότητα και η κρατική διακυβέρνηση συνεργάζονται.

Ανακοίνωση της ΔΑΣ - ΟΑΣΘ για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες από την κακοκαιρία



«Ανεπαρκής αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο μηχανισμός του ΟΑΣΘ και των κρατικών φορέων για να αντεπεξέλθουν στις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η κακοκαιρία και στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου. Οι εργαζόμενοι που κατάφεραν να φτάσουν στα αμαξοστάσια -καθώς και πολλά δρομολόγια υπηρεσιακών δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν- δεν παρέλαβαν λεωφορεία». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τα προβλήματα που καταγράφονται στις συγκοινωνίες, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στον ΟΑΣΘ (ΔΑΣ - ΟΑΣΘ) και συνεχίζει: