Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Εξαπτέρυγα... του ευρωατλαντισμού

 

Η Πελόζι, με την υπόλοιπη κουστωδία των Αμερικανών, ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από την Ταϊβάν
Η Πελόζι, με την υπόλοιπη κουστωδία των Αμερικανών, ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από την Ταϊβάν
Η Πελόζι βρήκε και στη χώρα μας φανατικούς υποστηρικτές της επίσκεψης στην Ταϊβάν, που «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» σε ό,τι αφορά τους σινο-αμερικανικούς ανταγωνισμούς. Διαβάζουμε για παράδειγμα στα χτεσινά «Νέα»: «Κάποιος έπρεπε να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης για την υπεράσπιση θεμελιωδών αρχών, όπως η ελευθερία της έκφρασης, η αυτοδιάθεση, ή το απαραβίαστο των συνόρων (...) Η αποφασιστικότητα της Αμερικής δεν θα κριθεί μόνο στο διάστημα που η πρόεδρος της Βουλής θα βρίσκεται στην Ταϊπέι, αλλά και στις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν. Η Πελόζι (...) υπερασπίζεται με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα την κατάκτηση της δημοκρατίας. Εχει κινδύνους αυτό το πείσμα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν δεν σταθείς όρθιος όμως απέναντι στο τέρας, στο τέλος θα σε καταβροχθίσει».

Ακόμα και στη χώρα της, η Πελόζι θα μπορούσε με δυσκολία να βρει ένα τόσο λειτουργικό ...πλυντήριο της ευρωατλαντικής πολιτικής, που ρίχνει «λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών με την καπιταλιστική Κίνα, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων και την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Θυμίζουμε εδώ ότι τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα με πρωταγωνιστές τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ έγιναν στο όνομα της υπεράσπισης της «δημοκρατίας», της «ελευθερίας της έκφρασης» και της «αυτοδιάθεσης». Τα ίδια επιχειρήματα αντιγυρίζει τώρα στους ανταγωνιστές της η Ρωσία, για να «νομιμοποιήσει» την εισβολή στην Ουκρανία. Είναι προκλητικό λοιπόν το άλλοθι που δίνουν στα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου οι ντόπιοι θιασώτες του ευρωατλαντισμού, για να δικαιολογήσουν με αυτόν τον τρόπο και την επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή.

ΕΕΔΥΕ Στις 9 Αυγούστου οι συγκεντρώσεις για τα 77 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

 

 

Συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) και πορεία στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στη μνήμη των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από την Χρύσα Λεμπέση, πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ομιλία από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ. Επίσης, μουσικό πρόγραμμα από το πειραϊκό σύνολο «Libro Coro», με τραγούδια ελληνικά και ξένα με κέντρο τον άνθρωπο και το δικαίωμά του να ζει σε έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο. Παίρνουν μέρος τα μέλη του: Μικαέλα Δανά (τραγούδι), Νίκος Παχάκης (κιθάρα), Ανδρέας Βιδάλης (τσέλο). Στο πιάνο και στη μουσική επιμέλεια η Ανθή Γουρουντή.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο προξενείο των ΗΠΑ.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ Οι εξελίξεις αυξάνουν τους κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων σε βάρος των λαών

 

Πηγή: Associated Press

 

Σε ανακοίνωση του, σχετικά με την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής: 

«Η πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, η μετακίνηση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και η γενικότερη ένταση στον “Ινδοειρηνικό”, είναι κρίκοι στην αλυσίδα του επικίνδυνου ανταγωνισμού ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, αυξάνουν τους κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων σε βάρος των λαών και τονίζουν την αναγκαιότητα έντασης της λαϊκής πάλης για την εξάλειψη των αιτίων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς».

902gr

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Στο κενό η προσπάθεια να σπάσει η απεργία, παρά τις συλλήψεις και την αστυνομοκρατία (VIDEO-ΦΩΤΟ)


 
 

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με συλλήψεις, η εργοδοσία της «Μαλαματίνα» προσπάθησε σήμερα το πρωί να ενεργοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σπάσει την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και την εργολαβοποίηση τμημάτων του εργοστασίου, διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή ΣΣΕ.

Η εργοδοσία, ενώ τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο μπαίνει στο τακτικό καθεστώς καλοκαιρινής συντήρησης, για να καθησυχάσει προφανώς τους εργαζόμενους, σήμερα κινητοποίησε για άλλη μια φορά δυνάμεις των ΜΑΤ για να μπάσει μέσα τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έφεραν τα ίδια τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης με τα αυτοκίνητά τους. Η προσπάθεια αυτή σταμάτησε για άλλη μια φορά, μπροστά στην αποφασιστική στάση των απεργών που παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Εμφραγμα στα «γονατισμένα» νοσοκομεία προκαλεί η έξαρση της πανδημίας

 

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Επικίνδυνες συνθήκες εξέτασης και νοσηλείας φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που παραμένουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας

 

Eurokinissi

Το κυβερνητικό αφήγημα του «όλα βαίνουν καλώς», της «ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας» και της «προτεραιότητας στην υγεία των πολιτών» καταρρέει με πάταγο και σ' αυτήν τη φάση έξαρσης της πανδημίας, που προκαλεί δεκάδες θανάτους καθημερινά και στέλνει εκατοντάδες να νοσηλευτούν στα «γονατισμένα» από τις ελλείψεις νοσοκομεία.

Κι ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα, αφού οι εκτιμήσεις των ειδικών μιλάνε για κυκλοφορία του ιού πολύ υψηλότερη από τα επίσημα στατιστικά δεδομένα, με την κυβέρνηση να προαναγγέλλει σε όλους τους τόνους ότι η ...ατομική ευθύνη είναι το μόνο «μέτρο» που θα ενισχυθεί από Σεπτέμβρη.

8.000 εισαγωγές για νοσηλεία σε έναν μήνα

Μόνο την προηγούμενη βδομάδα, 355 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 850 τις τελευταίες τρεις βδομάδες, τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο σ' έναν μήνα. «Το σύστημα Υγείας αντέχει, αυξήσαμε τις κλίνες Covid, όλα τα περιστατικά καλύπτονται», λένε κυβερνητικά στελέχη, προσπαθώντας μάταια να εξωραΐσουν την πραγματικότητα.

Αποσιωπάται πλήρως το γεγονός ότι και αυτή η κυβέρνηση κλείνει τμήματα και κλινικές που προσφέρουν κρίσιμες υπηρεσίες στον λαό, αρνούμενη να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ εξαγγέλλει προκηρύξεις εδώ και δυόμισι χρόνια, που ακόμα κι αν κάποτε ολοκληρωθούν, δεν θα φτάνουν να αντικαταστήσουν ούτε όσους συνταξιοδοτήθηκαν.

Κοροϊδία χωρίς ... ρήτρα

 


Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περιβόητη ...«κατάργηση» της ρήτρας αναπροσαρμογής, με στόχο - όπως έλεγαν - να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, μέχρι και σήμερα, που πλέον οι πάροχοι Ενέργειας ανακοινώνουν τις αναπροσαρμογές στην τιμή του ρεύματος, αποκαλύπτεται βήμα βήμα η άθλια συμπαιγνία κυβέρνησης - εταιρειών της Ενέργειας σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, που συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα με το πώς βαφτίζεται κάθε φορά το χαράτσωμά τους. Εχουμε και λέμε λοιπόν...

* * *

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΡΩΤΗ: Η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Με το που εξαγγέλθηκε αυτό το μέτρο, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ταυτόχρονα τις νέες χρώσεις, όπου σε κάποιες περιπτώσεις οι αυξήσεις φτάνουν ακόμα και το 900%. Ετσι, από εκεί που χρέωναν 0,06 την κιλοβατώρα, τώρα χρεώνουν 0,55 και παραπάνω, ενσωματώνοντας τη ρήτρα στα τιμολόγια. Ούτε γάτα ούτε ζημιά δηλαδή για την κυβέρνηση και τους προμηθευτές, καθώς υπάρχει η μόνιμη ρήτρα, που πληρώνει πανάκριβα ο λαός και δεν είναι άλλη από την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης».